Inspiration: Balkonginredning

Innehåller affiliate-länkar

1 / 2

3 / 4

Hallå på er! Nu var det några dagar sedan sist och anledningen till att jag inte uppdaterat är för att mina dagar sett exakt likadana ut, i princip. Har jobbat långa dagar och därför inte kunnat skapa något content just för att det är mörkt när jag åker och mörkt när jag kommer hem, alltså inget bra fotoljus. Dock har jag hunnit med en promenad med en vän jag inte träffat sedan handbollen gjorde uppehåll och har även haft över min bror m. familj på kvällsfika. Idag är det lördag och jag är äntligen hemkommen från en jobbdag i bageriet. Tänkte passa på att göra ett litet inspirationsinlägg för hur jag skulle vilja inreda vår balkong till sommaren. Det är så grått väder hos oss idag så jag tänkte att det kan pigga upp med ett litet inlägg kopplat till sommar och värme, ännu en gång är jag väldigt påverkad av vädret haha..

Mina tankar kring vår balkong i dagsläget är att den är väldigt grå och tråkig, typisk hyresrättsbalkong, men det finns potential då den ändå är ganska stor. Jag vill ha mycket sittplatser så man kan ta hem några stycken och mysa där ute istället för inne i soffan. Då känner jag nästan för att bygga en av pallar för att få den lite platsbygd, inbillar mig att detta kan göra det enklare att anpassa möblerna till balkongens storlek och planlösning. Jag har alltid så svårt att hitta rätt möbler och inredning över lag för jag har extremt svårt att bli nöjd. Ni vet när man får en bild i huvudet men den stämmer inte överens med vad som finns ute på marknaden.. Därför tror jag att det nästan är bäst att göra någon typ av sittgrupp på egen hand just för att det ska passa in med mått och då kan jag dessutom välja precis vilken färg jag vill ha, perfekt!

En balkong tycker jag ska vara mysig och det finns en hel del saker jag vill göra för att få den att bli det. Jag och J har redan bestämt att vi ska köpa träplattor för att lägga "golv" och få bort den tråkiga betongen. Det är såna vanliga plattor i mörkt trä som vi vill ha. Någon mysig matta hade varit fint på det, antingen någon "rufsig" trasmatta som man i så fall får ta in om det blir regn eller en som tål vatten. Vill få in mycket textil i den inredningen även fast det kommer innebära att det mesta får ligga inne på vardagsrumsgolvet om kvällarna, MEN det kommer nog vara värt det. Ovan hittade jag lite mysig textil i i linne inne på Indiskas hemsida. Jag älskar verkligen deras stil på inredning när det kommer till de lite mer jordnära färgerna för de har ju även ganska färgsprakande saker.

Jag tjatade i ett av mina senaste inlägg om att jag älskar växter och att det gör så mycket till inredningen, detta vill jag även få ut på balkongen. Stora krukor med stora växter samt krukor med både blommor och kanske lite kryddor hade varit så fint där ute. Som ni ser på de övre inspirationsbilderna har de använt steghyllor för just kryddor och lite mindre växter, hur fint?? Ni ser ju själva, hade inte växterna varit med på dessa balkonger hade det nog sett ganska trist ut.

Även små prydnadssaker som ljuslyktor och liknande är ju också så otroligt fint. Tycker det blir lite mysigt när det står lite små saker här och var som hänger ihop samtidigt som de inte alls gör det, hoppas ni förstår vad jag vill komma fram till! Hittade några jättefina dekorationer på Ellos som jag verkligen skulle vilja ha där ute. Tror nog säkert att dessa småting går att hitta på loppisar för där finns det så otroligt mycket bara man orkar leta. Skulle bra gärna vilja åka på något lant-loppis för där tror jag att det är enklare att hitta lite äldre porslinssaker bl.a.

Ja hörni, det finns massor av viljor i min hjärna över hur jag vill få det att se ut så nu är det bara att vänta tills att det blir varmt. Känns inte värt att lägga pengar på någonting man ändå inte har användning för just för tillfället, så min hjärna får planera vidare en stund till och tillslut kanske jag kommit fram till den bästa idén för hur jag ska utforma möblerna. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge och i detta fall tror jag att ordspråket verkligen har stor betydelse.

Gillar

Kommentarer