Hemmagjord ingefära-shot

I mitten på förra veckan när vi var och storhandlade köpte jag hem allt jag behövde för att göra egen ingefära-shot. Det är verkligen enkelt att göra själv så det ska jag fortsätta med, men nu har vi ca en liter att göra slut på! Receptet jag utgick ifrån var DETTA.

Ingredienser till 1 liter ingefära-shot:

1 liter vatten

200g färsk ingefära

1/2 dl honung

2 citroner

1 chili (går att utesluta)

Till att börja med rev jag ned ingefäran med skalet kvar i en kastrull med vatten, observera att ingefäran ska rivas grovt. Jag valde att använda chili i min shot så jag hackade den grovt och lade i kastrullen. Värm sedan upp detta i cirka 20 minuter, men låt inte temperaturen överstiga 60 grader då det nyttiga i ingefäran försvinner då. När det värmts upp tillräckligt länge silar du av ingefäran och chilin, ställ sedan av kastrullen och låt blandningen svalna en aning för att sedan blanda i honungen, låt sedan svalna ytterligare innan du pressar i citronsaften.

Till förvaring av shoten hade jag sparat gamla ölflaskor som jag tagit bort etiketten på. Som etikett valde jag att knyta fast en egen för att få en lite gammaldags känsla på det hela, tyckte det blev jättegulligt! Önskar dock att jag hade gått en kurs i kalligrafi haha.. Förresten så är sådana här typer av saker så fina att ge bort i julklapp till exempel, tänka sig att ge bort en korg med lite olika saker som man knåpat ihop på egen hand!

- Magdalena

  • Mat

Gillar

Kommentarer

Beccassida
Beccassida,

Mums-tar en shot varje dag❣️

nouw.com/beccassida
msahakangas
msahakangas,
Vad härligt! <3
nouw.com/msahakangas
evelinajosefines
evelinajosefines,

Åh måste ju testa!

nouw.com/evelinajosefines
msahakangas
msahakangas,
Det tycker jag absolut att du ska göra! Superenkelt!🤩
nouw.com/msahakangas
Hilma
Hilma,

Oo vad spännande! 😃

nouw.com/hilma
msahakangas
msahakangas,
Framförallt enkelt!🥰
nouw.com/msahakangas