HEMMAGJORD HJORTRONSYLT

Hallå på er finisar! Tog sovmorgon idag som precis alla andra dagar denna semester då det har blivit sena kvällar i princip varenda kväll. Igår var vi över till er par kompisar för att grilla och spela spel vilket var väldigt roligt. Vi hyrde även den nya "Conjuring"-filmen på Viaplay och jag tyckte att den var rättså bra, inte jätteläskigt som man kanske hade önskat men jag gillade ändå handlingen i den. Absolut värd att se!

Denna lördagsförmiddag startade jag med att koka lite hjortronsylt på de bär vi lyckades hitta när vi var uppe i Norrland. Har alltid tänkt mig att det är komplicerat att koka sylt men detta var absolut något av det enklaste jag har gjort. Tänkte dela med mig av receptet jag använde mig av här nedan men ni kan även hitta det HÄR. Men nu när denna är gjord är det bara våffeljärnet kvar sen är det dags för en riktigt mysig våffellunch här framöver, kanske ska bjuda hem mamma och pappa eller min syster någon dag. MUMS! 🧡

RECEPT🧡

500g Hjortron

250g Syltsocker

1. Börja med att rensa och skölja av hjortronen.

2. Häll ned hjortronen i en kastrull tillsammans med syltsockret, låt sedan koka upp och koka i ungefär 10 minuter.

3. Skumma av, ta alltså bort skummet som bildas när sylten kokar då den innehåller mycket luft. Häll sedan över sylten i varma burkar för att glaset ska tåla den varma sylten och inte spricka.

4. Förvara sedan dessa burkar på en sval plats, i ett svalt skafferi till exempel.

Svårare än så är det inte!

  • Postad i: Mat

Gillar