Första advent och färdigmålade stolar

Trevlig första advent fina ni! Idag startade vi morgonen med en mysig adventsfrukost innehållande tomtegröt, glögg och jultårta som jag fick ta med från jobbet igår. Det var vår första frukost i köket sedan vi flyttade in för nu är våra stolar ÄNTLIGEN färdiga vilket är otroligt skönt. Dock har vi hunnit inviga bordet en gång innan vilket var igår kväll när mina föräldrar kom över för att äta lite hemmagjord pizza. I alla fall, jag trivs så fruktansvärt bra med hur det blivit i vårt kök nu för det blev så mycket bättre än jag förväntat mig. Det är bara lite tavlor kvar som jag vill ha i en lite brun, svart och beige färgskala med någon enstaka färgklick. Tänkte att jag skulle passa på att beställa några idag när det ändå är rabatt på så många hemsidor, men vi får väl se om jag hittar några som känns rätt.

Såhär såg stolarna ut när vi köpte dem, vanliga vita pinnstolar. Till en början var vi väldigt noga när vi slipade dem och då kom det fram en väldigt fin träfärg, nästan lite ljust betsat trä. Då var jag nästan sugen på att slipa ned alla jättegrundligt för att betsa dem så de blir samma färg som bordskivan på köksbordet. Dock är jag väldigt glad att jag inte fortsatte spinna iväg på den iden för sedan kom pappa och sa att det räckte med att bara slipa bort lacken på stolarna så att färgen får något att fästa i. Det blev vi lättade över för klockan sprang iväg då det tog fruktansvärt lång tid att slipa dem på grund av alla detaljer. Då de var lite ojämnt slipade eftersom vi bytte "taktik" blev färgen även lite ojämn på stolarna, speciellt på sitsarna för det var dem som var mest slipade. Träet sög åt sig så mycket av färgen eftersom det inte fanns någonting som hindrade den, så träet lyser igenom lite genom färgen. Dock stör det inte mig jättemycket för hade tänk köpa runda stolsdynor i fårskinn, inte äkta skinn såklart, då kommer det inte ens att märkas!

Nog om stolarna, resten av dagen ska vi fixa iordning litegrann här hemma. Vi behöver städa och slänga lite skräp samt panta så det försvinner lite påsar som är i vägen. Vi ska även sätta upp våra sänglampor över nattduksborden i sovrummet som vi ännu inte tagit tag i.. så idag får lite sådana måsten checkas av!

- Magdalena

Gillar

Kommentarer

JossusTravelPics
JossusTravelPics,

Det ser så mysigt ut med frukosten, dukningen och inredningen. Vilken julkänsla.

nouw.com/jossustravelpics
msahakangas
msahakangas,
Åh ja det var jättemysigt!
nouw.com/msahakangas

Liknande inlägg