Förplantering

Hallå finisar! Idag är det måndag igen och jag är tillbaka på jobbet efter att ha varit hemma några dagar då jag kände mig lite risig. Ska inte säga att jag mått prima idag heller då jag har haft riktigt ont i huvudet. Detta är jag ganska säker på att det är en kombination av dålig sömn, början på lingonveckan och åskväder. Lite segt att starta veckan på det sättet men men, då kan det ju bara bli bättre!

I helgen köpte jag lite frön som jag tror att jag berättade i ett tidigare inlägg, och idag bestämde jag mig för att börja plantera dem. Dock valde jag att "förplantera" dem då det inte riktigt hunnit bli så varmt under hela dygnet så att jag vill ställa ut allt. Därför fick det bli plantering i mindre tetraförpackningar, precis som man säkert gjort på dagis någon gång.

Kände verkligen att jag ville börja plantera lite just för att det ska hinna växa upp tills att vi kan börja sitta ute på balkongen. Vill ha en liten hörna med massa kryddor och lite andra odlingar för att få en fin grönska där ute och självklart för att slippa köpa färska kryddor så fort man behöver. Kommer självklart att plantera om dessa i större krukor senare men dessa fungerar bra nu i början. Förhoppningsvis kan jag ställa ut vissa av byttorna på balkongen under tiden jag är och jobbar för att de ska få en del sol på sig, för det är främst temperaturerna under nätterna jag är lite nojig över. Basilikan jag har planterat ska helst inte stå i en temperatur under 15 grader och det kan jag inte riktigt garantera att den slipper om jag ställer ut den. Men snart så, detta gör ju att jag längtar ännu mer till att soltimmarna ska bli blir. Dessa kommer bli som mina små bebisar eftersom det är så roligt när de börjar växa haha. Då har jag min lilla hobby ute på balkongen om kvällarna.

De saker jag valde att odla var basilika, thaibasilika (endast för att kunna göra den där hypade drinken), citronmeliss, chili, salladslök (självklart!) och vanlig gullök. De sista får vi se hur bra de växer i kruka men tycker ändå att det kan vara lite roligt att prova då det skulle vara guld att ha detta så nära som ute på balkongen. Ni kommer självklart få följa med och se hur dessa växer fram till sommaren! <3

  • Mat

Gillar

Kommentarer

oliviamalm
oliviamalm ,

Men gud vad mysigt 😊

nouw.com/oliviamalm
msahakangas
msahakangas,
Men visst, ser så mycket fram emot att allt börjar växa! 😊
nouw.com/msahakangas
nicolinahannus
nicolinahannus,

Så kul med egenodlat!! Lyx

nouw.com/nicolinahannus
msahakangas
msahakangas,
Jaa det är ju det!!
nouw.com/msahakangas
emiliakarlsson
emiliakarlsson,

Himla kul med odling och vad spännande det ska få bli att följa processen!! Håller tummarna för att solen kikar fram mer nu framöver så att de kan få växa fint. Känner att vi behöver mer soltimmar generellt också för den delen 😉 Hoppas huvudvärken lägger sig för dig, alltid lika frustrerande med en bultande huvudvärk... Kramar!

nouw.com/emiliakarlsson
msahakangas
msahakangas,
Åh jaa vi behöver verkligen mer sol nu, känns som att vi kommer deppa ihop oss allt för mycket annars <3 Tack också <3
nouw.com/msahakangas
celinelundqvists
celinelundqvists,

Hoppas du känner dig ordentlig pigg och kry snart! Kram på dig <3

nouw.com/celinelundqvists
msahakangas
msahakangas,
Åh tack, det hoppas jag med <3
nouw.com/msahakangas
linneajohans
linneajohans,

Ska bli kul att se hur det går <3 Så mysigt med sånt här fix ju

nouw.com/linneajohans
msahakangas
msahakangas,
Men visst!!❤️
nouw.com/msahakangas
Jovana
Jovana,

Plantor blir ju som ens bebisar 😍 alltid lika kul när det sticker ut något ur jorden 😍

nouw.com/jovana
msahakangas
msahakangas,
Jaa så är det verkligen!! <3
nouw.com/msahakangas