En otrolig pasta

Hade som jag nämnde i tidigare inlägg en kompis över igår och det var verkligen trevligt eftersom det var så längesen vi umgicks. Nu när handbollen har uppehåll har det också blivit en anledning till att vi inte träffas så ofta, det måste man ju bli bättre på ändå såklart. Vi gjorde mat och drack lite gott, det fick bli en pasta och wow vad god den blev. Jag och en annan kompis lagade denna tillsammans förra året och minns starkt att jag tyckte om den så jag ville prova att göra den igen. Det är lite ingredienser som jag annars inte skulle använda, typ soltorkade tomater, rödvin och persilja men det är jättekul att testa på för det blir ju oftast väldigt gott. Receptet på denna goda pasta hittar ni HÄR men tänker att jag skriver det här nedan också.

Recept:

500g pasta rigatoni

10 st soltorkade tomater

150g färska champinjoner (jag valde att ta bort dem då jag ej är förtjust i det)

1 röd paprika

1 rödlök

2 vitlöksklyftor

1dl gott rödvin

1 burk krossade tomater á 400g

1 burk creme fraiche á 2 dl

1 kvist färsk rosmarin eller 1,5 tsk torkad

1 dl hackad färsk bladpersilja

200g fetaost

Salt och peppar

2 msk olivolja

1. Finhacka rödlök och vitlök. Fräs sedan detta på låg värme en gryta eller panna med höga kanter eftersom du sedan ska blanda i den kokta pastan, så att allt får plats.

2. Skär paprikan i 2x2 cm stora bitar, skär svampen i kvartar och strimla de soltorkade tomaterna.

3. När rödlöken blivit mjuk tillsätter du grönsakerna samt rosmarin och steker ytterligare några minuter på låg värme tills att grönsakerna blivit mjuka.

4. Tillsätt rödvinet och låt reducera ned någon minut.

5. Ha därefter i creme fraiche, tomatkross, salt, peppar och rör om.

6. Låt koka i 15 minuter medan du kokar pastan. Smaka av med salt, peppar och toppa med hackad bladpersilja.

7. Rör därefter ned den nykokta pastan i såsen och servera genast, tillsammans med fetaost eller liknande (vi stekte lite halloumi till också).

  • Mat

Gillar

Kommentarer