En favorit till ögonbrynen

Innehåller affiliate-länkar

Finns det något skönare än att ha nyfärgade ögonbryn som inte alls behöver mycket styling? Svar nej. Jag har alltid haft problem att få till mina ögonbryn, och det beror på att jag har väldigt blonda strån. Har aldrig fått till någon perfekt form på dem för jag har verkligen ingenting att gå efter när jag försöker forma dem haha.. Så jag gick runt utan speciellt synliga ögonbryn i början på högstadiet tills att killar började påpeka att mina ögonbryn inte existerade. Detta gav mig såklart en aning komplex eftersom jag i den åldern var ganska sårbar, så då började jag att färga mina ögonbryn hemma. Så tråkigt att det var av en sådan anledning som jag började färga, men idag tackar jag de ändå eftersom de gett mig några år att träna på tekniken.

Dock tycker jag fortfarande att det är svårt då det inte bara handlar om att få färg på stråna utan även att forma till dem. Än idag tycker jag att det är 50/50 om det blir bra eller dåligt haha.. Innerst inne vill jag gå till någon som kan forma till dem men jag har bara inte tagit mig tiden att göra det. Så det har fått bli hemmafärgning och någon halvdan typ av formning, men det har absolut funkat okej.

För att då färga mina bryn använder jag mig utav dessa två färger från RefectoCil, en i färgen Light Brown 3.1 och en i färgen Graphite 1.1. Jag är ganska säker på att jag såg att någon YouTuber eller bloggare använde sig av dessa runt år 2013, och just denna kombination för att få en mörkblond färg åt det "askiga" hållet. På bilden ovan ser färgen lite orange ut men i verkligheten tycker jag att den passar perfekt till min mörkblonda utväxt. Har i alla fall använt dessa sedan dess och tror inte att jag behövt köpa ett nytt par mer än en gång. Det förklarar ju dock varför dess intensitet vid färgning har minskat en aning eftersom dessa tuber kanske köptes någonstans mellan 2018 och 2019. Men, det jag kan säga är att de är väldigt dryga och därmed räcker länge.

När man färgar brynen behövs det ett väteperoxid för att aktivera färgen och den jag använder mig av är även den från RefectoCil och heter Oxidant 3% liquid. Denna har jag använt sedan första gången jag beställde från detta varumärke, alltså 2013 och det har räckt så otroligt länge. Och för att få till den färg jag önskar med dessa två färger så klämmer jag ut ca 1 cm av vardera färg i en kopp och blandar runt. Sedan tillsätter jag mellan 10-15 droppar av väteperoxiden och blandar till en jämn konsistens. Innan applicering ser jag till att omge mina ögonbryn med lite vaselin för att undvika oönskad färg på huden runtom. Applicerar sedan med en vanlig tops eller en "spoolie" för att få färg på alla strån som jag vill ska färgas. RefectoCil rekommenderar att låta färgen sitta mellan 5-10 min beroende på hur intensivt du vill att resultatet ska bli, men med denna färgblandning skulle jag säga minst 10 min. Därefter blöter du en pad med varmt vatten och tar bort färgen på ögonbrynen. Sedan är det klart om det inte är så att du vill forma dem lite till ifall färgen hamnat på oönskade hårstrån, men annars är det inte svårare än så!

Rekommenderar det verkligen och alla produkter finns att köpa på Lyko.se. Har även länkat produkterna i inlägget så det är bara att klicka på det fetmarkerade för att komma direkt till dem!

Gillar