Dags att ta hand om kroppen

Godmorgon fina ni! Jag nämnde ju igår att jag inte kände mig så jättepigg och mot dagens slut blev min hals ganska irriterad och slemmig, samt att jag blev hes i halsen. Då kändes det som ett klokt beslut att sjukanmäla sig till jobbet idag. Eftersom jag träffar väldigt mycket människor i butiken varje dag känns det inte rätt att stå och vara förkyld, när det dessutom kan höras på mig. Och såklart ska man inte vara på jobbet om man inte känner sig helt hundra men jag får sådan ångest av att behöva vara hemma, dels för att jag förlorar så mycket på det och att det känns som att jag sviker jobbet så jag är rädd att de blir irriterade på mig. Men det är ju det enda rätta att göra, att stanna hemma alltså..

I och med att jag nu varit hemma två gånger under en månads tid börjar jag verkligen ifrågasätta mitt immunförsvar. Har bokat in ett läkarbesök under nästa vecka för att få prata med en läkare och förhoppningsvis ta lite prover för att se till att allt ser bra ut. Jag har nämligen mått lite dåligt till och från i ungefär ett års tid och det är något som påverkar mig varje, varje dag. Det är på den nivån att jag knappt vill åka och träna, träffa folk eller ens planera in kommande saker. Samtidigt som det enda jag vill är att ta vara på alla dygnets timmar för att hitta på massa saker nu när det äntligen börjar bli varmt. Men, det är inte lätt när ens mående stoppar en från att ta till vara på dygnet. Så nu är det dags att ta tag i mig själv för att reda ut varför jag ofta känner sjukdomskänsla som i sin tur stoppar mig från att leva mitt bästa liv.

Jag ska se till att göra vissa förändringar i min vardag också som bland annat gäller kost, motion, psykisk hälsa och så vidare. Ska se till att få en mer regelbunden kost och även mer hälsosam för jag mår mycket bättre av det, såklart. Sedan vill jag få in en rutin i träningen men just nu påverkar den här känslan av att ofta bli sjuk, det gör liksom att jag inte vågar ta mig till gymmet för att det kanske bryter ut då. Jag får helt enkelt sätta igång med lite vardagliga promenader för att kroppen inte ska få en chock av ett tyngre pass, eftersom min kropp känns väldigt svag för tillfället, både inombords och utombords. När det kommer till min psykiska hälsa så vet ni att jag har skrivit om min hypokondri som ofta ställer till problem i tankarna. Den ska jag försöka få bukt på. Annat är att få en rutin när det kommer till yoga samt att försöka lära känna min kropp för att inte alltid oroa mig för minsta lilla smärta.

I och med detta så kände jag för att dagens frukost skulle bli en bra en. Gjorde äggröra (som alltid) och till det skar jag upp lite morot, gurka och paprika. Toppade med olika frön, salt, peppar och lite olivolja. Det var så gott och jag älskar att det är mättande samtidigt som det inte blir en stor klump i magen.

  • Hälsa

Gillar

Kommentarer

emiliakarlsson
emiliakarlsson,

Förstår din känsla. Jag tycker också att det är svinjobbigt att sjukanmäla sig från jobb av samma anledning som du nämner. Men som du säger är det bättre att stanna hemma när man känner sig halvkass. Hyponkondrin kan jag inte mer än relatera till då jag lider av samma sak. Det är fruktansvärt jobbigt och svårt att komma ifrån. Jag googlar vid minsta lilla liksom... Hoppas att läkarbesöket kan få dig att slappna av något och att du mår bättre snart. Kram <3

nouw.com/emiliakarlsson
msahakangas
msahakangas,
Ännu en gång väldigt skönt att veta att jag inte är ensam om dessa saker, tack fina! <3
nouw.com/msahakangas
linneajohans
linneajohans,

Åh hoppas att du mår bra så fort som möjligt och att att allt går bra med läkarbesöket och ditt mående. Förstår precis vad du menar med att inte tycka om att vara hemma från jobbet för att du inte vill att de ska vara irriterad på en, ingen rolig känsla alls. Gud vad god frukosten såg ut, den ska jag göra <3

nouw.com/linneajohans
msahakangas
msahakangas,
Det hoppas jag också, tack så mycket finis<3
nouw.com/msahakangas