CHINESE HOT POT

Hej på er finisar! Ännu en seg morgon och svårt att ta sig upp från sängen. Vi var på middag igår och kom hem runt ett inatt. Sedan satt vi och kikade på serier på datorn ett tag vilket gjorde att klockan sprang iväg. Därför är både J och jag väldig trögstartade, även idag haha. Såhär mot slutet av vistelsen här uppe känner vi både hur energin verkligen har gått ur oss då inplanerade aktiviteter och sena kvällar har varit vardag sedan vi kom upp. Det är absolut otroligt roligt att det händer saker hela tiden men ibland känner vi att vår semester liksom hamnar i skymundan då vi vill hinna med att träffa alla.

Nog om det, vi hade i alla fall otroligt roligt igår hemma hos J:s kompis och hans tjej. Vi blev bjudna på något som kallas för ”Hot Pot” vilket ursprungligen är en kinesisk rätt som J:s kompis verkligen har fastnat för. Det är en smakrik buljong som kokar vid matbordet, framför en. Den ska man doppa ned råvaror så som olika sorters kött, fisk, skaldjur, grönsaker, rotfrukter och så vidare som då tillagas i den kokande buljongen. Till detta fick vi göra en egen soyabaserad sås som vi hade i sesamolja, risvinäger, sambal oelek, chilifrön, salladslök och en massa vitlök. Efter att råvarorna då har tillagats i buljongen kan man dippa dem i såsen vilket var otroligt smakrikt, speciellt när det gällde köttet. Dryckerna till dessa var också något som varken jag eller J hade testat förr, det var plommonviner och någon typ av asiatisk snaps som var baserad på ris. Jag fick dock stå över eftersom jag skulle köra oss hem, men jag fick lukta och smutta lite. Hela middagen var något utöver det vanliga, något som jag aldrig har testat förr men som var otroligt gott.

Efter middagen slog vi oss ned för att spela lite sällskapsspel, lite kortspel och dessutom Nintendo Switch vilket var sjukt roligt. Blev som ett barn på nytt i och med att vi körde ”Mario Kart” och ”Just Dance” som präglade en stor del av min barndom. Otroligt roligt att se J och hans kompis stå och vicka på höfterna också, haha!

Hoppas att ni har haft en fin helg och att starten på veckan blir super! 💛

#bestofnouw

  • Postad i: Mat

Gillar