ATT GÖRA I VECKAN

Godmorgon på er! Idag är det tisdag och jag känner att den här dagen har börjat riktigt bra, inte av någon speciell anledning egentligen. Jag känner mig bara väldigt nöjd i den vardagen jag befinner mig i just nu och känner typ inte behov av helg. Den känslan är ju underbar! Inte för att jag tycker att skolan är så jäkla rolig eller sådär men jag känner mig allmänt tillfreds med hur mina dagar ser ut. Jag inser i dagsläget att mitt tidigare jobb tog för mycket tid av mig, inte just för att jag jobbade heltid mestadels utan för att jag tog med mig det hem i mitt huvud. Det var mycket på jobbet vilket gjorde att jag inte kunde släppa det och så har det varit lite hela tiden under den tiden jag hade på bageriet. Drömde ofta om bageriet så när jag väl kom till jobbet hade jag liksom redan jobbat ett pass i mina drömmar, usch det var inte roligt.. Men nu känner jag mig mer motiverad, piggare och faktiskt inte lika stressad! Sådan viktigt och härlig förändring faktiskt.

I detta inlägg tänkte jag lista min "to do"-list för veckan då jag tycker att det kan vara roligt att läsa på andras bloggar. Så denna vecka ska jag få dessa saker gjorda:

- Städa. Som alltid behöver städning göras i form av det vanliga. Dock behövs en rejäl rensning och en sväng till återbruket med glas och kartonger hade inte skadat. Vill få bort så mycket som möjligt för att få det där lugnet jag strävar efter i hemmet.

- Köpa nya snittblommor. Fick två vaser från farmor senast jag var hos henne och blommorna jag har i nu börjar vissna, så det är dax för några nya och fräscha. En liten gullig story bakom den ena vasen som förövrigt är väldigt fin är att pappa gett den i födelsedagspresent till min farmor. Dock hade pappa inte så mycket pengar när han var liten så han letade ibland efter presenter på soptippen, och den här vasen jag pratar om hittade han där för att sedan ge till farmor. Haha, ja tycker att det är så gulligt.

- Köpa födelsedagspresenter. En vän till mig har fyllt år och tanken är att vi ska fira henne i helgen, vilket innebär att jag måste hitta på någon bra present till henne. Min pappa fyller år i helgen så jag vill hitta något fint till honom också såklart. Ett besök på soptippen kanske vore på sin plats? Haha..

- Beställa nya byxor + någon överdel. Jag har verkligen inte lagt mycket pengar på kläder det senaste 1,5 året, vilket jag tror beror mycket på pandemin. Har liksom inte haft något behov av nya kläder eftersom jag dessutom hade arbetskläder på mig när jag jobbade, där jag ändå tillbringade mest tid i veckorna. Nu när jag börjat plugga känner jag att jag vill passa på att klä mig fint då jag inte hade möjlighet till det innan. Så när det väl blir normal undervisning på campus känner jag att jag vill ha garderoben uppladdad med lite nya plagg! Men som vanligt är jag föööör snål mot mig själv så troligtvis skriver jag bara detta utan att ta tummen ut och göra det.

- Planera bra middagar. Jag är inne i en sådan period där jag inte alls känner någon lust till att laga mat. Är också så osugen på typ all mat som smakar för mycket och är för mastigt? Sjukt jobbigt och omotiverande men jag ska försöka planera lite nya och lätta middagar för att få det lite mer strukturerat för att finna motivationen till det. Ikväll blir det i alla fall potatis- och purjolökssoppa med lite räkor i.

- Plugga varje dag. Ja alltså detta är verkligen ett måste nu på högskolan då det går i en ganska hög hastighet. Eftersom jag inte heller pluggat på 2 år känner jag att jag måste sätta mig in i det väldigt mycket, speciellt nu i början innan man kommit in i det.

- Beställa någon ny kristall. Detta hade jag faktiskt skrivit ned på min lista men när ja och en vän träffades igår så kikade vi på lite kristaller, vilket resulterade i att jag tillslut beställde hem ett litet kit. Det är tre kristaller menade för mitt stjärntecken som är lejon, så det är jag väldigt taggad på att få hem! Och justja, check på denna!

- Ringa kvinnoläkarna. Tror det är 20:e gånger jag nämner något om detta men jag har fortfarande problem med min fiffi som jag bara MÅSTE få bukt på för det ska inte behöva vara såhär. Sååå, jag måste ringa läkaren för att få en tid bokad och förhoppningsvis kan de hjälpa mig mer på djupet denna gång. Fy vad såna saker är jobbiga att ta tag i.

  • Postad i: Vardag

Gillar