Zalandos prisbluff

Idag hämtade jag ut ett efterlängtat paket från zalando! Tyvärr känner jag mig lurad av zalando som har kört en prisbluff a la elektronikvaruhus.

På zalando står det att ordinarie pris på tröjan är 2985 kr. Jag köpte den under black friday och fick ca 60 % rabatt på zalandos ordinarie pris. Döm av förvåning när jag packade upp tröjan och det står 1999 kr på prislappen! Det står även ett annat namn, Madeleine inte Madlene som på zalando. Gick även in på Twist & Tangos hemsida för att kolla priset, även där står det 1999 kr.

Som sagt köpte jag den för 60 % rabatt på zalandos ordinarie pris, vilket därför är billigare än det riktiga ordinarie priset. Men, nu på zalando är det "endast" 30 % rabatt vilket betyder att den faktiskt är dyrare än det riktiga ordinarie priset.


Nu är jag lite tudelat. Å ena sidan så tycker jag om tröjan och jag fick den till ett lägre pris än det riktiga ordinarie priset. Å andra sidan så känner jag mig lurad! Eftersom de även skrivit namnet fel så var det svårt att jämföra priser innan jag beställde tröjan. Gjorde en snabb google-sökning innan jag skickade efter den men fick inget resultat då jag skrev det namnet zalando hade uppgett.

Självklart kan priset skilja lite mellan olika återförsäljare, men jag tycker det är orimligt att det ska skilja nästan 1000 kr!

  • Övrigt

Gillar

Kommentarer

survivan
survivan,
Lurendrejeri 😟
nouw.com/survivan
Ms_Spara
Ms_Spara,
Ja! Skrev ett mail till dem och de har överraskande nog redan svarat. Eller, jag fick inget svar eller förklaring utan de ville att jag skulle skicka bild på tröjan och prislappen.
nouw.com/ms_spara
survivan
survivan,
Hoppas att de rättar till det
nouw.com/survivan
hannahsolina
hannahsolina,
Shit vad dåligt! Har verkligen känt att Zalando är pålitligt och trovärdigt, det här känns liksom bara så lågt.. Hoppas du blir kompenserad på något sätt, när det handlar om stora företag så brukar dom ju ibland vilja göra det 😊
nouw.com/hannahsolina
Ms_Spara
Ms_Spara,
Har känt likadant, har t om inköpt aktier i ett investeringsbolag som äger en stor del av zalando. Trodde de skulle rätta till detta snabbt men de säger att det är en annan tröja (trots prislappen) och att det är rätt prismärkning på hemsidan. Jag är så arg nu så jag vet inte vad.
nouw.com/ms_spara
hannahsolina
hannahsolina,
Jag är faktiskt jätteförvånad, stora företag brukar ha mer att förlora på ett dåligt rykte än att ge ut ett presentkort på några hundra - för då hade man ju blivit nöjd, ellerhur? Sjukt dåligt... Med bloggar når man ju ut väldigt bra så dåligt drag av Zalando här.
nouw.com/hannahsolina
Ms_Spara
Ms_Spara,
Trodde inte heller det här om zalando 😟 Men efter en hel dags mailande med deras kundtjänst ger jag upp. De är numera på min "bannlysnings"lista, inget mer shoppande där 😋

Här skrivit en uppföljning på allt som hänt idag.
nouw.com/ms_spara
Marielle
,
Stå på dig och kräv mellanskillnaden på de priset som står på prislappen.
De kan inte ha ett pris på webb och en på prislappen. Då ska webb priset inte överstiga det andra.
Är det 60% så är det då får de stå sitt kast. Visst får en butik ha högre priser men inom rimlig gräns.
Jag råkade ut för detta för många år sen och buktiken krånglade, då gick jag till konsumtionvägledaren och fick hjälp och butiken gav med sig.

Lycka till!
Ms_Spara
Ms_Spara,
De påstår att tröjan är felmärkt vilket är skitsnack. Vet inte ens hur jag kontaktar en konsumentvägledare? Mailade twist and tango och frågade iaf om det här kan stämma... Zalando gav mig 10% på nästa köp som kompensation 😋 usch vad besviken jag är på zalando.
nouw.com/ms_spara