Just nu är både mitt och C's liv väldigt hektiska. C tar examen snart och har börjat jaga jobb medan jag försöker förstå att jag har kommit halvvägs genom utbildningen samtidigt som jag försöker jobba så mycket som det går.

Nu när C tar examen tar även en av mina kompisar också det. Det gör att det känns lite ensamt. Men men, det är bara att rycka upp sig och ta tag i det. Som sagt, jag har iallafall kommit mer än halvvägs.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

God Kväll!

Ibland blir jag imponerad av min egen blåögdhet och dåliga självinsikt. Idag var jag med om ett sådant tillfälle.

Jag hade ett sent pass på jobbet igår, slutade tio i tolv på natten plus att jag hade haft en förmiddagsföreläsning tidigare på dagen. Så jag tänkte passa på att ta en lite sovmorgon eftersom jag ändå inte skulle börja på jobbet förrän klockan 11 idag. Man kan nog säga att mina planer gick i stöpet. Det var nämligen så att våra bemanningsansvariga passade på att slå mig en pling om jag kunde förlänga mitt pass, vilket de redan hade bett mig flytta på en gång innan. Summa summarum blev att jag gick från ett litet pass på 7 timmar till 9. Dessutom dök det upp ett litet arbetspass på söndag, jag som skulle vara ledig.

Allt detta på grund av att jag ska vara så förbaskat snäll och inte kan säga nej. Om det skulle finnas en kurs i att använda ordet nej så skulle jag skriva upp mig till den på direkten. Det är dessutom inte första gången jag gör så här. Samtidigt som jag älskar att jobba och verkligen behöver jobba för min egen skull, dels för att jag ska göra av med lite energi och att ha lite fickpengar, så känner jag ibland att det bara blir för mycket med heltidsstudier och arbete på ca 40-50%.

Det är tillfällen som detta som jag undrar vad jag sysslar med men sen kommer belöningen i form av uppskattning och lön som gör att jag orkar en liten stund till. Trots det känner jag ibland bara att jag vill sätta upp en stor skylt som säger med stor röd text: NEJ! För min egen skull så att jag får tid för att ta hand om mig själv och de i min närhet.

God natt och glöm inte att ta vara på dig själv och andra!

Katarina

Likes

Comments

God Tisdag! (eller Go' Kväll beroende på vad som passar)

Ibland blir jag bara SÅ besviken! Det var ju den 25:e igår så att både lön och CSN trillade in, vilket jag har väntat på. Jag tänkte nämligen ta tillfället i akt och shoppa lite, dels ett par skor som jag har trånat efter och lite allmän uppdatering av garderoben.

Börjar med att gå till skobutiken där det visar sig att pumpsen som jag vill ha inte finns inne i rätt storlek och går dessutom inte att beställa. Personalen säger att modellen troligtvis håller på att utgå och att det ska komma in en ny modell. Det känns ju trevligt med en ny modell men samtidigt retar det mig något kopiöst eftersom jag har gått och suktat på dem så länge men inte velat köpa dem då jag har ansett att de är lit för dyra för att bara spontanköpa. Det var den första besvikelsen.

Nästa var när jag gick in i en klädbutik. Strosar runt plockar på mig en topp i två färger och storlekar, samt en svart klänning av det lite formellare slaget. Börjar med att prova toppen i min vanliga storlek, men den sitter inte perfekt. Den är lite för tajt när jag sträcker på mig och alldeles för rakt i figuren vilket inte alls känns smickrande. När jag provar klänningen blir det ännu värre, då den sitter perfekt på framsidan. Den sitter nära och har en väldigt snygg urringning men i ryggen är den på tok för stor. Ser ut ungefär ut som om jag antingen skulle ha en puckel alternativt att jag försöker med någon form av Dracula-krage. Det var då som shoppinglusten totaldog.

Summa summarum, inga nya pumps och inga ny kläder. Så nu är förhoppningen att kunna samla ihop lite ny shoppinginspiration, sedan blir det troligtvis ett nytt försök till helgen.

Ha det gott och ta hand om varandra!

Katarina

Likes

Comments

Nu har jag äntligen kunnat släppa taget om min olycksdrabbade Lenovo-dator. Idag knackade nämligen DHL på med min sprillans nya MacBook. Tyvärr är det lite inställningar och program som saknas, samt lite tid för att vänja mig vid ett "helt nytt" operativ. En annan sak som känns lite konstigt är att jag ha gått ner en storlek på skärm till en mer handväskevänlig storlek på cirka 13''.

Detta är sista veckan på "sommarlovet", läs jobbet, innan det är dags att starta plugget igen. Å ena sidan saknar jag lektionerna och föreläsningarna men jag tycker det är roligare och mer givande att jobba. Vilket gör att jag både är glad och ledsen, men det är inget man kan hänga upp sig på. Så småning om kommer jag att få möjlighet att jobba så mycket jag vill.

Dagens tips (tyvärr inte studierelaterat): När det väntas gäster, börja städa i god tid. Även om panikstädningen går snabbt och oftast blir bra. 

Likes

Comments

Mycket att göra idag!

Idag är en så där dag när jag ger upp hoppet på min tidsplanering. Det är två lektioner med handledning (en med vardera kurs), en labb och sist men inte minst danslektionen på kvällen. Dessutom ringde de från jobbet och undrade om inte jag kunde komma in lite extra, vilket jag definitivt inte hinner idag.

Men men, vad är en bal på slottet... Det är bara att hugga in och försöka få så mycket som möjligt klart. Det känns ju ändå lite skönt att bli av med en del grejer som ändå måste göras.

Dagens tips: Ta en dag då och då och kör igenom så mycket som möjligt. Det kan vara en dag man kör heldag med plugg eller liknande.

Likes

Comments

Glad påsk!

Är hemma hos mina föräldrar över påsk vilket ger mig möjlighet till något av det mysigaste sakerna jag vet. Just idag innebär det att jag har fått mysa med fåren och deras lamm.

Dagens tips: Det är viktigt att göra saker man gillar. Består livet bara av måsten blir man snart trött och tappar lusten för jobb och studier.

Likes

Comments

Kanske lite väl överdådig rubrik, men andemeningen stämmer.

Egentligen skulle jag ha pluggat massa igår men de ringde från jobbet och frågade om jag inte kunde jobba "lite". Slutade med åtta timmars jobb och ett härligt klirr i studentkassan, men inget plugg. Så målet med idag är att få klart första delen av inlämningsuppgiften.

Dagens tips: Försök sträva efter en balans mellan jobb, plugg och fritid. Tyvärr är det ofta svårt men nödvändigt.

Önska mig lycka till!

Likes

Comments

Vuxenpoäng!

Känns verkligen supervuxet att gå på After Work med jobbet (den delen som har anställt mig då jag jobbar som konsult). Iallafall jämfört med friluftsdagen som sambon hade med sitt jobb. Det ska dessutom bli väldigt roligt att få träffa resten av konsulterna och inte bara de gänget som jag gick utbildningen med.

Det har varit heldag i skolan idag igen, med plugg på förmiddagen och föreläsning på eftermiddagen. Jag vet innerst inne att det är väldigt bra och att jag faktiskt får saker gjorda men det känns ändå lite motigt. Till tröst har jag jobb imorgon (men jag missar lektioner istället).

Dagens tips: Försök att plugga att hitta ett någonstans att plugga som inte är hemma. Man får oftast mer gjort då grejerna hemma inte kan locka. (Men för vissa funkar hemma faktiskt bäst.)

Likes

Comments

Ännu en vecka avklarad!

Med en ny vecka så är det dags att ta nya tag. Idag har jag eftermiddagsföreläsning men jag passar på att åka in med sambon ändå. Min förhoppning är att jag ska hinna plugga lite innan och på så sätt hinna ikapp lite (jag ligger ju lite lagom efter, som vanligt).

Planen för den här veckan är att få klart åtminstone del 1 av inlämningsuppgiften i fjärrvärmekursen. Jag har kommit ganska långt men det börjar att bli lite motigt nu. Uppgiften är egentligen inte så svår, utan mest tidsödande.

Dagens tips: Ta vara på all tid ni kan, det som är gjort är ju redan färdigt. Även bara 15 minuters läsning är 15 minuters läsning man inte behöver ta igen.

Ta vara på varandra!

Likes

Comments

Varning för gnäll!

Som jag tidigare har nämnt jobbar jag en del vid sidan om studierna. Detta är framförallt gör att jag och min sambo (han jobbar också extra) ska ha tillräckligt med pengar för att spara till framtida bruk och sätta lite guldkant på studentlivet. Men, här kommer det, man har ett fribelopp per termin som styr hur mycket man får tjäna.

Vidare till mina bekymmer. Tydligen hade jag en del ersättning som låg kvar på förra jobbet. Detta betyder att min CSN-budget blåstes.

Likes

Comments