Dagens hästgöra är avklarad, allt gick enligt planerna och jag är supernöjd! Hade en bra magkänsla idag och bestämde mig då för att sitta upp efter dagens träningspass. Träningspasset bestod av longering, trav och tempoövergångar i cirka 25 min. Nästan som igår, bara mer "lydnadsövningar". Gick kanon, samarbetet idag var helt underbart och hon var verkligen så himla fin! Kunde inte ha begärt mer idag.

Jag satt upp när vi väl var tillbaka utanför stallet, gick kanon det med. Inga konstigheter och ingen reaktion. Känns skönt att iallafall den här biten sitter. Nu ska vi fokusera mer på att tempoväxlingarna och övergångarna fungerar ifrån ryggen, så att hon inte bara rusar iväg. Det är någonting jag bokstavligen talat hatar, att sitta och bromsa och bråka med häst ett helt ridpass. Ser INGEN som helst anledning till det. Så anser jag att man får börja om någonstans. Vilket vi nu gjort. Jag vill ha hennes fokus på mig, så som jag lägger fokus på henne under arbetspassen!

Jag skulle egentligen åkt iväg till pojkvännen efter stallet, men verkar inte bli enligt planerna där nu i vilket fall. Så nu ligger jag här i soffan och funderar på vad jag ska göra härnäst, om inte slå in julklappar och skriva uppsatser.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Haha men ojsan! Det har visst gått en halv evighet sedan jag skrev ett inlägg här. Mycket har ju hänt sedan dess vågar jag påstå! Jag och min älskade häst har flyttat till en riktigt underbar stallmiljö, här kämpar vi på och framåt går det! Jag har dessutom blivit svarthårig, svajar som bara fan upp och ner i vikt, jag studerar fortfarande och har blivit med körkort. Studerande är jag dessutom också, inget nytt. Men betygen väller in! ;)

Väldigt nöjd med livet just nu. Det får gärna fortsätta gå bra ett tag till. Men om min dag!
Startade denna fina dagen med en kopp kaffe, eller 15 i vanlig ordning. Direkt efter det så bar det iväg till stallet för lite hästfix som vanligt, mockning, vatten, borsta igenom benen och longera. Hon var kanonfin idag. Har testat mycket övergångar och tempoväxlingar på lina nu det senaste, tror att det kan ha sina fördelar i ridningen. Dels får hon lite variation också.

På fredag (eller tidigare i veckan beroende på när det känns 100) blir det till att sitta upp i sadeln igen. Vi har så gott som börjat på ruta 1 igen här på det nya stället, pågrund utav nya mål, nytt tänk, ny miljö och för en mycket mer hållbarare häst. Det har ju blivit ett litet skaderegister sedan vi upptäckte alla dolda fel hon hade då hon kom till mig för några år sedan. Tråkigt, men nu är hon hel, frisk och skitfin i kroppen. (Hon skulle vara skadefri, inriden och en riktig lugn häst) Bara sett motsatser ännu. 👏 Men jag ska inte vara sådan, jag har ju faktiskt fått i ordning på henne. Sedan får jag ju skylla mig själv då jag inte gjorde någon besiktning på henne innan jag tog hem henne!

Update på Finis.

Likes

Comments

Gårdagen bestod av massvis med lek och bus, svett, vätska och trötthet. Det var så varmt! Senare framåt kvällen var det dags för att kolla till hästen en sväng och hon mådde prima som vanligt, gosade lite, fodrade och sen var det dags att fara hem igen.

Hade funderingar på att dra in till Mariestad på cruisingen en sväng, men jag ändrade mig. Drog utomhus med några tjejkompisar istället, träffade deras bekanta och de bekantas bekanta osv. Sen satt vi bara och drack några bärs och garvade så att jag har träningsvärk i magen. Ja men det var väl kul.

Idag är jag skitdålig i magen och har nästan precis stigit upp för att dricka morgonkaffet 👌 Väntar på att Emelie ska komma och hämta upp lite kläder. Sen bär det nog av upp till byn för att hitta något ställa att käka på. Ska försöka undvika pizza och köra på något nyttigare istället, kommer att bli svårt 🙄

Vet inte vad dagen väntar, hoppas på att pojkvännen vill ha med mig hem så att jag kan åka till honom och mysa tills imorgon kväll. Typ så.

Finns inga bilder ifrån gårdagen, eller bara bilder på bonus sonen och tillfällena där. Men jag har valt att inte publicera bilder på dem här, eftersom att bloggen är offentlig! 😁 Och jag var fullt upptagen med bärsen och människor igår, därför blev det inga snygga selfies. Kanske lika bra.

Likes

Comments

Favoriten nattad, ett bra avslut på dagen och nu ska jag lägga mig och slappa på soffan. Idag har inte speciellt mycket hänt. Varit ute och myst med kakor, kaffe och dylikt i solen. Tittat på trädgårdsarbete om man kan säga så! Imorgon väntar väl ungefär samma sak. Dock jordgubbar och glass, kanske någon utflykt eller bara bus ute i solen och sen hästarna på kvällen.
Nu tar jag natten!

Likes

Comments