Imorgon bär flyttlasset av till den nya lägenheten och mitt i all denna sjuka stress så verkar det som att ännu fler tänder är påväg upp i älsklingens mun. Hon äter dåligt, är ganska orolig och dreglet rinner. Det gör ont i mitt modershjärta att känna mig så otroligt maktlös. Allt ska tuggas på nu tycker hon,man får verkligen passa sig för hon har redan två små vassa vampyrtänder i underkäken.

Känslan av att vara otillräcklig som mamma,den består och utökas mer för var dag. Det tär oerhört mycket, jag gör mitt bästa hela dagen, alla minuter av min vakna tid men känner att jag ändå är världens mest värdelösa mamma. Det är påfrestande att ha dessa tankar, det gör ont inuti.

Sigrid,min äldsta ragdollhona flyttar idag till min bror. Efter månader av protester (revirmarkerande) så har vi inte längre något val än att erbjuda henne en ny miljö utan att det finns barn i bilden. Jag känner mig som en svikare men det är inte rättvist mot Sigrid att hon ska må dåligt när det finns ett alternativ som kan göra hennes tillvaro bättre och mera dräglig.

Veckohandling, hämtning av nyckel och hämta parkeringstillstånd står på agendan idag. Krafterna är slut innan dagen knappt hunnit börja.
Wish me luck!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu var det ganska längesedan jag skrev,men tyckte att nu har jag ork/tid till det.

Nästa vecka går flyttlasset mot en ny lägenhet! Är så taggad,men samtidigt fasar jag inför allt jobb som kommer med på köpet. Men är verkligen lyckligt lottad som har en familj som ställer upp till hundra procent. Vi ska flytta till en trea,närmare centrum. Vi kommer få närmare till bvc,vanliga vårdcentralen,fler förskolor,Jonas jobb och Ica maxi. Kort sagt: ett mycket bättre läge. Ska bli så skönt att slippa våra jobbiga och respektlösa grannar! Det festas,röks och gapas i tid och otid och det har gått mig på nerverna länge nu.

Emilia har fått 2 tänder och hon tränar allt vad hon förmår till att försöka sitta upp själv. Hon äter gröt till frukost och vi övar på att byta ut lunchflaskan mot vanlig mat. Välling ratar hon än så länge,men allt kan inte komma på en gång. Hon har fått gå över till storlek 74 på grund av att hon är så lång,mammas snutta växer för fort!

Jag går kvar på dbtn,och utreds för närvarande för fibromyalgi. Samt väntar på kallelse till ortopeden för ny bedömning gällande mitt diskbråck.
En ny medicin har satts in,den ska göra mig lite lugn om kvällarna då jag har extremt svårt att varva mer och komma till ro.

Så det händer mycket just nu,jag tror inte att jag själv förstår hur mycket kraft det faktiskt tar utav mig.

Likes

Comments

Hej,nu var det ett bra tag sedan jag skrev här men nu så känner jag att jag har tid att uppdatera lite.
Jag är i full gång på dbt-enheten igen,så J är hemma med E de dagar jag är där för då får jag ej ha lillsnuttan med mig. Deras erfarenhet är att man ej kan tillgodogöra sig behandlingen om man inte kan fokusera på det som sägs i sessionerna,vilket jag verkligen kan förstå. Men det är ändå jobbigt och konstigt att vara så många timmar ifrån sin bebis.

På söndag så döps hon, då kommer hon vara ca 4,5 månader gammal. Tiden bara springer iväg, jag hinner inte med! Hon är fortfarande liten,men stor om man jämför med hur liten hon var när jag födde henne. Det kan än idag komma dagar då jag tror att allt fortfarande bara är en dröm. Jag nyper mig då i armen, och jag blir lika glad varje gång då jag påminns om att det är verklighet.

Har börjat med en ny medicin,men tycker inte om den särskilt mycket. Ska prata med läkare om att eventuellt byta sort(igen). Ska även bli kallad till utredning av min smärtproblematik. Hoppas man kan få några svar på vad det är som gör så ont i min kropp.

Annars så är jag hemma på dagarna med lillan,lever mammaliv och tycker att det ändå rullar på rätt okej
👍🏻

Likes

Comments

Denna dagen började inte särskilt bra.

Klockan 5 på morgonen väcker lillan oss för att blöjan var blöt samt att hon ville ha mat. Känner direkt när jag kliver upp att något är fel. Fryser och ont i hela kroppen. Ställde ganska snabbt diagnosen mjölkstockning i BÅDA brösten :( så jag har fått pumpa ,dricka vatten, pumpa...

Sedan vid lunch ringer min kära far och berättar att mor min fick åka ambulans in till sjukhuset med 40 graders feber och väldigt påverkat allmäntillstånd. Har fått höra från infektionsavdelningen som hon ligger på att det finns en risk att blodförgiftningen är tillbaka...

Skönt att på kvällen få släppa några tårar över allting,är mer orolig för mamma än jag vill erkänna. Stänger av för att ej bryta ihop.

Nu sover lillsnuttan i sin säng och jag ska försöka sova jag med ,bäst att passa på när hon gör det :)

Likes

Comments

Vi började våran Alla Hjärtans Dag med att besöka barnavården med lillan för att kontrollera vikt,längd och samt vaccinera för rotaviruset. Dropparna hon fick var tydligen mums för henne :) hon hade vuxit 2 cm och ökat 265 g på två veckor och det blev godkänt! Så stolt och nöjd över att amningen börjar stabilisera sig.

Sedan blev det en tur till maxi för att bli bortskämd av maken med rosor :)

Nu myser vi i soffan med kaffe/chai latte och gelehjärtan
❤️ lillan snuttar i min famn iklädd en rosa ballerinaklänning med puffig tyllkjol(besatt av rosa,ja). Livet är med andra ord rätt okej idag.

Likes

Comments

Sitter i soffan och bara njuter av att se min dotter vara nöjd. Det är en riktig boost för självförtroendet att kunna tillfredsställa den lillas behov för som nybliven förälder är det inte alltid lätt att tolka dessa små signaler. Speciellt eftersom amningen har strulat lite på grund av stress, så varje gång hon blir nöjd vid bröstet ,de tillfällena ser jag som en seger.

Imorgon stundar vikt och längd-kontroll på BVC samt lite Alla Hjärtans Dag firande med familjen,kanske får man blommor av maken,vem vet :)

Fick återigen idag ta kontakt med min terapeut för att eventuellt starta upp min terapi tidigare än planerat på grund av för dåligt mående. Känner mig hemsk som inte är lycklig 24/7 för det är jag när jag är välsignad med ett barn men detta två helt skilda saker. Min dotter och mitt mående. Jag vill kunna vara stark för henne,visa att jag orkar bära berg för hennes skull men automatiskt då när jag håller upp den rollen för henne så skjuter jag undan mina egna känslor. Om man någon gång kunde ta paus från känslostormarna i det inre.

När hon verkar mätt så är det dags för sängen,samma för mig. Ska ladda inför blöjbyten och natt/morgonamning. Det ljuva mammalivet,jag älskar det faktiskt :) vardagen som var så grå och intetsägande har fått alla möjliga sorters färger. Paletten som var tom har nu fått ett potpurri av nyanser. Nyansen av liv.

Likes

Comments