HUR MAN STARTAR EGET?

Wow! Vilken härlig respons på Instagram ! Många har frågor kring jag startade men en återkommande fråga är Tips på vart man börjar när man ska starta eget.

* * *

Detta är mina 5 tips till dig!

1. Ha en unik affärsidé
Det kan låta klyschigt men det är verkligen viktigt att man har en egen idé. Om man tex vill starta en inredningsbutik så måste man ha något som sticker ut - det finns redan så många på marknaden. Det vi är unika i är att vi inte bara tar in varumärken som ”Alla andra har” eller kända varumärken. Utan vi satsar även på de mindre - dels för att lyfta dem men också för att vårt sortiment ska sticka ut från mängden. Vi har också ett eget varumärke och arbetar med tydlig värdegrund och modernt ledarskap där personalen faktiskt älskar sitt jobb 😆 - sen är service A och O hos oss!

2. Kapital
Det är bra att ha en årslön på kontot eller åtminstone en halv årslön, om man inte klarar sig utan. Så man känner sig säkert ekonomiskt ett tag. Jag hade turen att hitta världens bästa man som stöttar mig i allt jag gör & vi sålde en lägenhet , så vi satsade alla besparingar i företaget.

3. Personal
När det är dags att anställa. Va inte snål! Personal är den dyraste investeringen men också den viktigaste. Hitta en person som du kan lita på - inte bara efter ett CV. Jag anställer mestadels på personlighet och utstrålning. Vill man framåt och är driven så platsar man hos oss!

4. Nyföretagarecentrum/Mentor
Här har jag alltid fått stöd från början. De trodde på mig! Har du ett nyföretagarecentrum i din stad så rekommenderar jag att man går dit innan man startar. Mest för att få feedback på sin affärsidé men också för att om man startar ensam så blir man väldigt .. ensam. Det är skönt att ha någon att prata med i början.

5. TRO PÅ SIG SJÄLV!
Den absolut viktigaste delen av ett företagande. Det är absolut inte alltid en dans på rosor och de första åren är tuffa. MEN få inte detta att tvivla på sig själv. Motgångar är de som gör oss starkare och utan dem hade jag inte varit där jag är idag. Gråt ut och ställ dig upp igen. Det lönar sig !

Bild från förra årets stylingar. En av våra fyra grenar under Hilkeindesign (Butik/Webbutik/Homestyling/Eget Varumärke)
  • Nära Mantorp

Gillar

Kommentarer

MindofMarion
MindofMarion,
Bra tips! 😊
nouw.com/mindofmarion
mrshilke
mrshilke,
tack så mycket 😃 det kommer mer!
nouw.com/mrshilke
Mammapuls
Mammapuls,
Tack för bra tips! 😃🙌
nouw.com/mammapuls
mrshilke
mrshilke,
tack 😍 kul att höra! kram
nouw.com/mrshilke
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229