Med filten runt benen och yllekoftan på sitter jag och smuttar på ett litet glas rött vin. December, familjelivet och arbetet suger livslusten ur mig sakta men säkert.

Här sitter jag i min ensamhet. Sönerna sitter på sina rum fastklistrade vid datorerna, maken ligger apatisk i sängen och försöker tränga undan känslan av att vara värdelös. Han är för tillfället mellan två jobb för att vara ett stöd åt sin dotter som inte klarar vardagen för tillfället. Det är mycket väntetid, en hel del service. 

Familjelivet sliter... Både på psyket och på ekonomin. Inte många kronor kvar på sparkontot. Jag blir nog tvungen att slå in lite hembakat och ge bort. 

På jobbet har jag sett till så att eleverna fått baka pepparkakshus i grupper, gjort nationella prov och om ett par dagar är det den årliga julpysseldagen... Betygen är satta med nöd och näppe så ikväll slickar jag såren och gör en kraftsamling inför julfirandet nästa vecka.
Vi hörs

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

På snabbvisit i den danska huvudstaden. Vi tog bilen över och jag och min man fick en inblick i min sons musiksmak. Han hade lyckats övertyga mig om att köpa fyra biljetter till Gorillaz konsert. Jag blev ruinerad men fick det tveksamma nöjet att följa med. Även hans storebror fick lov att hänga med. Han har asbergers syndrom och hans yngre bror tycker att hans egenheter är rätt pinsamma så det var härligt att lillebror var så bjussig.
Det finns stunder då jag får bita mig i läppen för att stå emot när irritationen hotar att nå upp till ytan. Till exempel så vet jag att han är ljudkänslig så att han följer med på konsert utan att ta med hörselskydd är heldumt. Under förbandet sitter således sonen med huvan på jackan uppe och håller för öronen. Så travar jag ut och köper läsk och öronproppar såklart. Självklart skulle jag ju skickat ut honom att köpa dem på egen hand, han är ju ändå 20 år, men jag valde den lätta utvägen igen.
Efter en evighet med domedagsbudskap och mollackord var så konserten slut och när vi går till bilen efterlyser jag pojkarnas id-kort eftersom vi ska genom gränskontrollen på vägen hem. Vem vägrar lämna sitt? Absolut var det äldste sonen. Det visar sig dessutom att han lagt in sitt i kofferten på bilen, så när vi kommer till kontrollen lämnar vi över 3 id och min man försöker prata oss igenom. Ingen lycka där inte. Vi får snällt köra åt sidan så även äldste sonen kan hämta och visa upp sitt id. Det är egentligen småsaker men när man ideligen försöker få denne unge man att begripa världen och han stretar emot så, då frestar det så otroligt på tålamodet.... Hur ska jag lyckas få denne inge man flygfärdig?

Likes

Comments

Under lunchen har jag turen att hitta jag ett lugn hörn där jag  äter min sallad. En av de sista dagarna i oktober 2017 sitter jag och känner solen värma mig. Jag älskar känslan av vara på utflykt. Njuter av att faktiskt vara ledig på lunchen och slippa rätta prov, diskutera hur vi löser morgondagens frånvarande kollegor eller kopiera inför eftermiddagens lektioner.
Idag får jag tips från coachen här i Malmö. Snart kommer jag att lekande lätt hantera den svåra gruppen på jobbet. Stefan Hertz gav mig ny energi och nya idéer. Nu är jag redo att ta två dagar ledigt.

Efter en kopp kaffe i Västra hamnen gick jag upptäcktsfärd i gränderna och insåg att det vore ett härligt ställe att bo på.

Likes

Comments

När vintertiden är ett faktum

Sitter i soffan och uppskattar lugnet när gästerna rest hemåt. Jag har precis kommit in efter en promenad i snålblåst och ett par plusgrader. Här i Skåne har småregnet en tendens att ha en horisontell riktning och jag har kisande rastat vår lilla hund. Mörkret kryper fram ur hörnen och jag jagar bort det med lyktor och blockljus.

Likes

Comments

Ett magiskt slut på den här dagen. Vattnet ligger spegelblankt i hamnen här i Grebbestad. Min älskade make och jag tassar hemåt efter en fantastisk måltid på den jättehärliga restaurangen Telegrafen.

Om ni någon gång är i närheten så rekommenderar vi verkligen ett besök där. Servicen är kanon och maten smakar fantastiskt.

I morgon bär det av ut på ostronsafari och jag ska för första gången fiska och smaka svenska ostron. Nya erfarenheter och upplevelser är härligt!

Likes

Comments