Header

Snart slut på denna vecka. Tiden går så otroligt fort alltså, det var ju nyss mars liksom.
Idag har vi inte gjort mycket alls i den här familjen. Slappat framför OS och kollat på Mumin. Jag älskar ju Mumin så därför ska jag göra allt jag kan för att Ebba också ska göra det 😂 

Ebba har inte varit på sitt bästa humör, eller jo, när hon får vara vääldigt nära mig, då är hon himla glad. Antar att hon börjar bli lite tykänslig å få lite separationsångest när jag lämnar henne. Det brukar väl komma såhär i 6-7 månaders åldern? Jag har ju inte lämnat Ebba mycket alls egentligen, inte några längre stunder iaf. Förra veckan var jag på Lars Winnerbäck med min syster och då passade min pappa Ebba, hela 3 timmar! Det var den längsta stunden som vi har varit ifrån varandra. Det var så att jag fick separationsångest 😂 Men allt gick ju givetvis väldigt bra.

Nu ligger Ebba i sin säng (i vårt rum). Det är inte bara hon som behöver vänja sig kan jag säga. Jag känner mig helt nojig och kan inte riktigt slappna av. Haha. Stört beteende, jag vet. Jag är så nojig att nåt ska hända henne. När hon var pluttis tappade hon allt hår framtill, hon såg ut som en liten munk eller nåt. Då inbillade jag mig att hennes huvud var stort å var tvungen att fråga på BVC om hon hade vattenskalle. Jag tänkte att huvudet hade vuxit så fort och mycket, att håret inte hängt med. Herre gud. Å då ska jag ju vara sjuksköterska. Pinsamt faktiskt 😇

Nähe. Nu ska jag sova, för i morgon kommer sotaren.
God natt gott folk 😍

Snart är det vinter igen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ja, det är verkligen inte det lättaste må jag säga. Jag har ju helammat Ebba i 6 månader, vilket jag är otroligt glad och tacksam för att jag har kunnat 😊 Det är verkligen våra mysiga små stunder. Men nu. Nu ska vi börja med mat. Jag har haft vilda fantasier om hur jag ska laga all mat till Ebba och fixa och dona. Det som inte fanns med i mina fantasier var ju att hon skulle vägra äta min egengjorda mat!! Hon vägrar totalt. Hon smakar en sked, sen kniper hon ihop munnen och vänder bort huvudet. Hon tycker inte om den, helt enkelt. Det är ju inte direkt boostande för matlagnings-självförtroendet... Så för tillfället har jag gett upp och istället köper vi burkmat, vilket hon älskar. Hur kul är det? Huvudsaken är ju att hon är nöjd och glad såklart men ändå 😊
Sen är det ju det här med amningen. "Åå, hon kommer automatiskt börja trappa ner på amningen när hon äter annat" sas det på BVC. Jo tjena säger jag bara 😬 De sa aldrig att nedtrappningen på dagen skulle bli till en upptrappning på natten.
Men jag ska inte klaga. Jag älskar mitt liv.

Likes

Comments

Det var denna dagen, en väldigt händelserik sådan. Eftermiddagen spenderades med Maria och Sonja, mycket givande och roligt som vanligt. Vi åt glass, i stora lass 😊👍 Kul att jag har hittat nån som är lika galen i glass som jag själv är 😍 Ebba fick en kul bok. Bajs och pruttboken. Med ljud. Haha. Å jag fick en fin blomma 😄 Underbart att ni är våra vänner ❤️

Likes

Comments

Maldiverna. Drygt två år sen vi var där på vår honeymoon. Helt fantastiskt. Är så glad att vi gjorde denna resa. Har ni inte varit där? Åk dit!! Det är så enastående vackert, jag lovar!

P&K

Likes

Comments

Ebba är snart 7 månader. Hon gillar att utforska precis ALLT! I morse var det min näsa som utforskades. Hon hann dock inte hålla på så länge för det tillhör ju inte direkt mitt normala att ha två fingrar uppkörda i näsan så jag vaknade omgående. Känns lite jobbigt å tänka på vad hon mer kan utforska när en annan sover nu när hon är så rörlig 😱 Hoja!! Lyckligtvis är man rätt lättväckt, höhö.

Å ja! Ebba sover mellan mig å Fredrik och det har inte varit nåt problem hittills! Varför har så många i ens omgivning såna problem med att ungen sover mellan oss, när man själv inte har det? Vad är problemet? Argumentet brukar vara "Oj, ju längre ni väntar desto svårare blir det". Å ja, det kanske det blir men jag känner mig inte orolig, hon lär inte vilja sova mellan oss när hon är 15. Å tills dess, ja vi får väl skaffa en familjesäng då. MYSIGT!! Nä, men vi övar henne faktiskt litegrann men vi forcerar inte fram nåt! Denna mamman måste ju också vänja sig med att den lilla fismunken inte sover klistrad mot henne.

God morgon förresten. Ha en bra dag 👍

Likes

Comments

Jag heter Elin, är 27 år och bosatt i en villa ett stenkast från Karlskrona. Där bor jag med min man Fredrik, vår dotter Ebba (född den 23/1-16) och vår franska bulldog Frans. För tillfället är jag föräldraledig men annars knegar jag som sjuksyrra. Jag gillar egentligen det mesta som livet har att erbjuda, men jag föredrar absolut trevlig musik, trevliga människor, söta djur och glass. Jag ÄLSKAR glass. I stora lass. Sen är jag helt obotligt social, har inget behov av egentid, vill ha folk runt mig jämnt! Å när jag inte har någon runt mig så pratar jag gärna i telefon. Ni fattar. Obotlig, sjuk, störd. I min ungdom så fick jag ofta höra att jag hade "mundiarré". Fullkomligt vidrigt, men kul. Jag är aldrig tyst, pratar gärna å fort går det också, det är ett släktdrag.
Det var lite. För mig.

Ciao

Likes

Comments

Debutant. Mitt i natten. Mysigt att ligga och lyssna på dotterns små susande andetag, hundens och makens snarkningar. Själv har jag för mycket planer och tankar!

Väl mött!

Likes

Comments