Får man göra så?

Jag har många gånger fått frågan från andra tjejer: "Kan man prioritera sig själv även som mamma? Hur hinner man ta hand om barn, jobb och sig själv?"

Mitt svar är har du råd att låta bli att ta hand om dig själv? Vad händer med din självkänsla om du bortprioriterar dig själv? Vad lär du barnen om förhållandet till sig själv och sitt välmående?

Jag har ingen viktigare uppgift i livet att se till att mina barn mår bra, och då ligger det i mitt ansvar att jag också mår bra. Jag tränar för att ha en stark kropp, jag äter medveten kost för att få tillräckligt med näring, jag klär upp mig och sminkar mig för det får mig att känna mig fin. Varför skulle jag få dåligt samvete för att jag lägger tid på sådant? Är det vad jag vill att mina barn ska lära sig som vuxna, att inte investera i sig själva?

Många föräldrar har för en vana att släppa sitt eget jag efter att de har fått barn. För bekväma, för trötta, för oengagerade.... osv. Visst har man mindre tid för sig själv, men det handlar om prioritering! Nu pratar jag inte om de första månaderna i barnets liv.... Jag har hört mammor med barn i 10-års åldern som gnäller på att de inte har blivit av med gravidkilon än. I mean, come on! På 10 år har de inte haft tid?

Ju längre man går i pyjamas desto längre avstånd till att få på sig kostymen, man blir liksom för bekväm och tappar till slut lusten. Vad uppskattar ens partner och vad uppskattar man själv hos sin partner?

Efter 12 år med min man så vill jag fortfarande att han ska imponeras av min look och mitt utseende. Han ska attraheras av mitt yttre såväl som mitt inre.

Jag vet att många unga tjejer får dåligt samvete för att de bryr sig om sitt yttre fastän de har barn eller ska få barn.... vilket är ledsamt enligt mig. De ska vara stolta som tar hand om sig själva! Det krävs mer disciplin att ta hand om sig själv trots brist på tid och sömn. Det är ingen konst att gå runt á la naturell.... det klarar alla.

Jag kommer ihåg att vänner undrade hur jag kunde platta håret med en nyfödd bebis. Jag svarade med: "hur kan jag låta bli, jag är inte beredd att gå ut offentligt utan att göra det". Jag hittade alltid luckor att få in det i min vardag (45 min i veckan) för det var tillräckligt viktigt för mig.

Jag är uppväxt med föräldrar som har lagt all sin själ, sina pengar och sin tid på sina barn. Vilket är jättefint och jag älskar de för det! Men jag vill se att de prioriterar sig själva, jag menar vem vill inte det med sina föräldrar?


Det finns inga regler på hur en bra mamma är. Du sätter dina ramar, ingen annan! Se bara till att dina val är de valen som får dig att må bra....

Kommentera gärna 💋#look #outfit #fashionblog #fashion #kvinna #stil #minstil #utseende #styrka #inspo #outfitinspo #föräldraskap #föräldrar

// Mrs Lindh

Gillar

Kommentarer

Helena
,
ja men visst har du rätt!
Helena
,
ja men visst har du rätt! Är en av de mammor som efter 12år! säger ja men jag har ju två barn. När hela min kropp och själ skriker ”skärp dig”. Jag vet stt det du skriver är sant men hur går man ur ”bubblan”?
Mrs_Lindh
Mrs_Lindh,
Man kan inte gå från 0 till 100 över en natt. Att ta första steget är det viktigaste, sen är resten en process.
nouw.com/mrs_lindh
Mrs_Lindh
Mrs_Lindh,
välj vad som är prioriterat för att du ska börja må bättre och börja med det... men skjut inte upp det mer, 12 år är lång tid att inte ta hand om sig. DU är lika viktig som innan du fick barn, påminn dig själv det varje dag! Börja din förändringsresa imorgon, vare sig det är träning eller något annat för att bli ditt bättre jag.
nouw.com/mrs_lindh