7th april. 21.44 local time. Colorado Springs, USA. På en guppig buss påväg från ishallen till hotellet. Runt 20 grader i luften. Vilken resa denna säsongen har varit. I augusti hade vi inget lag och nu står vi här på VM med 21 åkare.

Dagen har varit lite turbulent. Vaknade upp till hemska nyheter hemifrån Stockholm. Terrorattentat. I min stad. Drottninggatan. Som tur var är min familj och mina vänner oskadda. Men världen, Sverige, Stockholm, är inte oskadd. Någon har nu skadat min hemstad och jag blir så förbannad! Men i allt det hemska finner jag sån lycka i att se hur alla goda, kärleksfulla människor fortsätter att ställa sig upp och kämpa. Kämpa emot ondskan. Så mycket fint som hänt efteråt på Stockholms gator och på sociala medier.

Första tävlingsdagen är över och vårt tema i korta programmet är "Shadows of the lost souls" - tillägnat alla som någonsin förlorat någon. Just ikväll åkte vi därför för Stockholm. Vackraste åket vi någonsin gjort! Kunde inte varit nöjdare. Titta på åket och njut. Arenan var knäpptyst, inte ett andetag. Sedan jublet i slutet!! Alltså wow! Ni ser mig i slutet gråtandes av både glädje och sorg. Vilket åk! Vilken säsong! Nu taggar vi till inför långprogrammet imorgon - med temat "Murder Mystery"

Tyvärr motsvarade inte poängen våra förväntningar. Säsongens bästa åk men ändå inte poängrekord. Men så är det i domarsporter. Domarn dömer och det är bara att ladda om och göra det igen. Ännu bättre. Ännu bättre för varje gång. Tills en dag då domarn dömer det som vi är så väl värda. Det är tajt i toppen och runt oss ligger lag med ynka poäng i skillnad. Så inget är omöjligt fören långa programmet är åkt. Shit vad vi ska kötta!! 18.18 lokal tid och 02.18 i Sverige. Livestream: http://www.eurovisionsports.tv/isu/Synchronised%20Skating/live.html?id=66

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Att tid kan upplevas så otroligt annorlunda i olika situationer. Det har nu gått exakt ett år sedan vi tävlade VM i Budapest. Mitt första VM. Redan är vi där igen. Ibland känns det som att vi är i Budapest. Men måste nypa mig själv och påminna om att det är mitt andra VM. Denna gång i USA. Slutsåld arena á 7750 platser. TV sänt.
Imorgon drar det äntligen igång! Vi lottade nr 21 och tävlar därmed kl. 21.00 lokal tid. Hemma i Sverige innebär det 05.00! Tjoho! Rise n shine! Här finns livestream från Eurosport som funkar i Sverige http://www.eurovisionsports.tv/isu/

Broadmoor World Arena!

Efter dagens träningar åkte vi till Garden of the Gods och upplevde sjukt vackra vyer! Självklart ett ypperligt tillfälle att fota massvis. Var riktigt bra ljus och vi hade sverige-kläderna på så blev en hel del lagbilder. Riktigt cool plats.

Vi hade beställt taxi tillbaka vid en bestämd tid men vi som åkte ihop blev sena till utgångspunkten. Resulterade i att vi sträckte ut en tumme-upp och liftade med en local. Haha dog av skratt! Vi fick hoppa på hans flak på pickupen. Really american movie style. Tar sedan dit vi kommer. Älskade varje sekund + kom dessutom i tid! Win win.

Likes

Comments

Finally VM vecka och framme i USA!! Colorado är sannerligen den mest väderväxlande plats jag upplevt. Påväg från flygplatsen möts vi av 14 grader och stekande sol. Vaknar sedan upp dagen efter till ett snölandskap och nollgradigt. Gotta love it! Eftersom Colorado ligger i öknen och lätt påverkas av vindar som kommer in så växlar vädret som dag och natt. En amerikan sa idag "If you don't like the weather, wait 5 minutes"

Sjuk omställning både med väder, tidsskillnaden, höjdskillnad (Colorado ligger på runt 2000 möh jämfört med Sveriges ynka 150 möh) samt kulturskillnad. Allt är större. Maten, wow hur ska jag komma i mina kläder efter denna resan?

Spex från fotograferingen vi hade inför VM i Stockholm nästa år! Go Team Sweden.

​Shop till you drop. Dagen spenderades på outleten Castle Rock. Levi's och Nike fanns så jag var nöjd. Överlag var det inte superbra butiker men fanns de mest kända. Blev en sketsnygg jeanskjol i ljus tvätta med hög midja och ett par klassiska vita 501 jeansshorts. Införskaffade mig även äntligen ett par svarta Nike freerun. Sjukt nöjd! 

Likes

Comments

Fantastiska Elin har filmat och producerat en helt obeskrivlig SVT dokumentär under det år som gått. Den skildrar sporten synkro och under 59 minuter får du följa mitt lag Team Boomerang. Vägen mot VM. Genom med- och motgång. Passionen. Skratten. Baksidan av den glittriga fasaden. Anledningen till varför jag och så många andra spenderar dessa otaligt många timmar i en ishallsrink sena nätter. Trots att det inte finns någon karriär. Inga pengar att hämta hem. Alla åkare, oavsett nivå i världen, betalar flera tusenlappar i månaden för att kunna utöva sporten och allt detta för några få tävlingsminuter. De få minuterna som avgör om slitet, allt blod, svett och tårar, i slutändan var värt det.

Men hur som helst, se den! Finns på SVTplay! Värt en timme. Länkar här nedan. Se den. Inte för att få medömkan till en sport som inte är tillräckligt stor osv. Utan för att få inblick i hur mycket denna sport ger tillbaka. Inga pengar, visst som det ser ut nu, men fasen så mycket mer. Samarbetsförmåga, målmedvetenhet, styrkan att ställa sig upp efter misslyckanden, fysisk styrka, självförtroende, skratt, lycka och så jädra mycket mer.

Inte många dokumentärer som inspirerar människor till handling. Men wow, så många fina kommentarer som laget, tränarna, vi som individer och framförallt Elin, fått från personer som aldrig kommit i kontakt med synkron tidigare. Tack!

https://www.svtplay.se/video/12987844/synkro-trycket-av-16-konstakare/synkro-trycket-av-16-konstakare-avsnitt-1

En SVT produktion av Elin Bryngelsson Lidestedt i samarbete med Film i Väst.

Förra säsongens långprogram på VM i Budapest. Snygg-Sara längst fram!

Zagreb Snowflake Trophy förra året i Kroatien.

Ni ser. Ren och skär lycka med dessa gubbar.

Att få både träna, resa och leva med grymma vänner. Kan livet bli bättre? Ibland undrar jag det.

Likes

Comments

Nämen titta här! Ribjer har startat blogg. Jippie va skoj!!

Denna plats kommer absolut inte innehålla några som helst filter, finns varken tid eller intresse för sånt, samt heller inte några som helst regrets. Jag vill få utlopp för tankar, idéer, upptäckter, visioner, passioner och självklart Synkro. Största delen av min tid spenderas i en ishall på ett par skridskor. Kort och gott kommer jag här att skriva av mig och dela mina passioner med världen. För who knows vem som hittar hit och vad det kan leda till? Vi får helt enkelt se i framtiden. Spännande. Nytt. Annorlunda. Troligtvis tidskrävande. Prestigelöst. Lite lösa tankar som poppar upp. 

Sjukt okänd mark för mig. Läsare. Social media strategi. Vad man postar. Vad man inte postar. No clue.
Men detta är inte min passion. Konståkning. Arkitektur. Ledarskap. Gruppdynamik. Personlig utveckling. Mindfullness. Lycka. Driv. Det är mina passioner, några utav i alla fall. 

Så välkoman in i mitt huvud. Där allt och inget händer på samma gång. 

Likes

Comments