Header

Tänkte berätta lite om min sommar här nere i Skåne. Jag åkte ner på måndagen efter brännbollsyran.

Första veckan så kändes det konstigt att vara hemma, men väldigt skönt! Under denna veckan umgicks jag endast med min familj.

Andra veckan satte studentveckan igång, så var på två studenter. Bland annat tog min kusin studenten, så blev att jag träffa släkten uppe i Kristianstad. Även träffa jag mina vänner här hemma o var ute o klubba med dem på Etage. När jag var ute med mina kompisar o klubbade, så insåg jag faktiskt att jag hade förändrats som person. Var grejer som jag gilla o uppskatta mycket tidigare, som jag nu kände NEJ, jag vill inte! Jag vill upp till Umeå igen typ. Inte för att mina kompisar gjorde något fel, utan mer att jag insåg att saker jag tyckte var roliga innan är inte så roligt längre. Finns liksom andra saker som jag hellre gör. Pga denna insikten så blev det inte så mycket mer festande för min del under hela sommaren. Andra anledningen är att jag har jobbat väldigt mycket, så blev inte läge att gå ut o festa.

Tredje o fjärde veckan var jag på semester i Rhodos och Kos med familjen. Var väldigt skönt att åka dit o få lite sol o värme! Likaså var det skönt att få lite kvalitetstid med familjen. Får ju inte det så ofta längre. Vi hade väldigt tur med vädret när vi var där. Till och med lite för tur.. För det var cirka 40 grader varmt, så det brände på huden när man inte var i vattnet. Det tog typ två minuter att bli torr efter man hade badat. Här kommer lite bilder ifrån resan:

Efter semestern så började jag jobba direkt. I sommar jobbade jag på Svedala Kommun som Ekonomihandläggare. Jobbade där i 7 veckor. Alltså jobbade jag ända fram till nu i fredags. Jag har trivts väldigt bra där! Trevliga kollegor och trevlig arbetsgivare. Har verkligen fått utmana mig själv och detta har gjort att jag har växt oerhört mycket som person och lärt mig massor.

Under dessa veckorna jag har jobbat har jag även gjort annat som har varit roligt. Träffat kompisar, haft en helg med min bästis, varit på festival med en kompis och varit ute o campat. Konsert/festival var i Båstad på deras summer on (tror jag den hette). Sen var jag ute o campade med familjen o de vi brukar åka skidor med. Vi paddlade i Immeln sjön och sen tälta vi på en halvö. Var väldigt skönt med en helg där jag kunde stänga av telefonen och bara kunde fokusera på annat. Ens största problem var typ att hålla elden igång. Här kommer lite bilder på dessa händelser:

Sedan har jag även varit ute och ätit middag med min kompis Melissa! Blev mycket prat om att hon ska börja plugga till hösten. Gav henne lite tips (som en fadder) kring vad hon bör tänka på nu inför starten och resten av första terminen. Om det är någon här som läser bloggen som ska börja plugga till hösten, så kommer ett inlägg på tisdag kring tips inför starten.

Självklart har jag även gjort andra saker under veckorna jag jobbade. Men hade blivit ett aassss långt inlägg då.

Men för att avsluta inlägget så tänkte jag berätta att vi hade kräftskiva med mormor o morfar i fredag för att fira att jag jobbat färdigt och för att de ska hinna säga hejdå innan jag åker upp till Umeå. Sen har jag idag fikat med mina kompisar - Matilda o Hannah! Blev ett bra avslut på sommaren i Skåne!

Imorgonbitti går flyget till Umeå. Är lite blandade känslor självklart inför detta. Satt o grät vid matbordet idag för tycker det är jobbigt att lämna. Jag trivs väldigt bra här och det gör jag ju självklart i Umeå också. Men är ändå lite jobbigt att lämna, för har blivit van vid att vara hemma i Skåne. Men ser samtidigt väldigt mycket framemot Umeå -vara fadder för rookiesarna, träffa min lilla familj där uppe.

Nu måste jag packa vidare, men vi hörs!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Veckorna efter Valborg var väldigt intensiva o krävande. Gjorde massor tentor och hade mycket stora grupparbete, vilket gjorde att allt i mitt liv kretsade kring det fram tills terminens slut. (Hoppas ni har förståelse varför det inte blev så mycket bloggande då.)

Men självklart har jag inte bara pluggat, utan även gjort lite roliga saker. De sista veckorna innan hemfärd så blev det mycket spontana aktiviteter - alltifrån träning till att äta middag o glass ute i kvällssolen med min granne Tova! (Var faktiskt oerhört bra väder i Umeå de sista veckorna, så blev mycket solande. Trodde faktiskt aldrig att jag någonsin skulle sola när det var 13 grader ute i en tunn tunn klänning. Men i Umeå så gjorde jag det, för där är inte så fuktig luft och likaså blåser det inte alls jämfört med Malmö. I Malmö skulle jag aldrig sola när det är 13 grader ute.)

Något mer planerat som jag gjorde var att gå på Brännbollsyran. Det var väldigt väldigt roligt och blev ett väldigt bra avslut på året i Umeå. För då var alla tentor gjorda och man kunde bara släppa loss för sen skulle man åka hem till Skåne igen. Var en väldigt lyckad helg och sen åkte jag hem på måndag veckan därefter.

Här kommer lite bilder:

Nu är det mer än två månader sedan lämnade jag Umeå för att spendera sommaren i Skåne. Den 21:e augusti tar jag mitt pick o pack igen upp till Umeå.

Känns inte som att jag har varit hemma i mer än två månader. Men det ligger nog till grund för att första veckan o andra veckan hemma blev väldigt mycket studentfirande och sen åkte jag på semester i två veckor. Sen efter semestern så börja jag jobba direkt.

Just nu är jag inne på min sjätte jobbvecka! Trivs väldigt bra där jag jobbar och får hela tiden lära mig nya saker. Jag ska jobba till fredag nästa vecka. Sen är det slut för denna sommaren! Det som är synd är att jag åker upp till Umeå sen på måndagen.. vill vara hemma mer!

Har fått lite panik kring det här med att inte vara hemma mer, för har fått schema för hösten och som det ser ut så kommer jag inte att kunna åka hem alls på hela hösten. Så kommer bli en tuff höst, men är väldigt glad att allt är säkert med boende och att jag har en liten familj som väntar på mig där uppe! Om jag inte skulle haft min lilla familj där uppe hade jag nog aldrig pallat en hel höst!

Tänkte nu titta på en film. Lägger ut senare i veckan lite mer om min vistelse hemma.

Ha det bra så länge! /A

Likes

Comments

Jag och en kompis hade bestämt oss för att dra ihop en middag på Valborg där vi bjöd in de närmaste kompisarna från klassen. Vi blev 10 personer och det blev väldigt lyckad kväll. Tre tjejer fick fixa förrätten, alla killar fick fixa huvudrätten och jag o min kompis Tova som höll i allt fixade efterrätten.

Till förrätt blev det någon avokadoröra som innehöll fetaost, rödlök, advokado (självklart) o créme fraiche. Till huvudrätt blev det grillat kött med klyftpotatis o sås. Till efterrätt blev det en italiensk efterrätt som jag åt i Österrike (när jag var där). Det består av en färdig pizza deg som man köper ifrån en pizza-restaurang (bara en deg som varit i ugnen utan något på), sen brer man nutella på och lägger därefter på frukt. Låter kanske inte supergott, men det är verkligen något att rekommendera.

Innan alla kom så fixade jag o Tova till i korridoren där vi hade dukat upp med långbord och fixat bordsdekoration. Sen efter kom tjejerna o förberedde förrätten och sist kom killarna. Vi bjöd på fördrink som jag hade gjort innan alla kom. Sen började middagen! Vi var klara vid ca.22, så blev inte överdrivet länge. Därefter drog vi vidare till en annan i klassen. För min del blev det Valborgs firande fram till kl:23, sen gick jag hem för att jag skulle kunna gå upp dagen efter o plugga till omtentan.

Var väldigt trevligt och vill helt klart göra detta igen med mina underbara vänner!

Här kommer lite bilder ifrån kvällen:Likes

Comments