Tuppens år 2017

Ja i Kina är det tuppens år då vi lämnat apan efter oss🐔

En vecka har passerat e jul o nyår ledigheten... känns härligt me ny energi!

Barnen har kommit igång med ECA aktiviteter e skolan. Detta är frivilliga aktiviteter som skolan erbjuder för en aktiv fritid efter skolan. Alltifrån fotboll, data, musik, volleyboll som ex. Det finns även andra sporter man betalar extra för där ledare kommer utifrån och man kan signa in för matcher osv. Svårt att förklara men Oliva nivåer på träning. Casper har tre aktiviteter😃

Veckan har varit kanon då julen städades bort och jag kunde handla lite nya fina blommor🌺 Och fräscha upp hemma!

Jag o C har idag haft en heldag me först barnhemmet och sen besök på restaurangmarknaden med lite shopping... alltid lika kul. Dock är det förändringar på barnhemmet med förflyttning av många barn.. vi har svårt att få reda på vart barnen tagit vägen. Nu funderar vi på att åka till ett nytt barnhem.

De senaste dagarna har det varit härlig sol o blå himmel, i lördags var det skön vårkänsla i luften! 🌻Men temp går verkligen upp/ ner idag kallare men sol.

Jag o barnen har några dgr själva nu när F är i Japan. Men jag är både glad o stolt över mina fina barn som är så duktiga💕

Här i Kina närmar sig CNY (chinese New year) affärerna fylls med rött, man ska helst klä sig i rött, rött nagellack osv detta år då det ska bringa lycka. Hmmm jag är inte direkt glad i röda kläder.. Vissa affärer har bara röda kläder och givetvis tuppar.... tofsar osv. Alla kineser lämnar stan o reser hem till sina fam och det är en stor högtid. Man ger ett rött kuvert till sin ayi som ex på uppskattning med innehåll av en extra peng.

De flesta reser tors/fre innan sista jan.

Jag o barnen längtar redan efter värmen igen...🌴🌴🌴ska bli härligt

Ta hand om er i Swe❄I vinterlandskapet


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229