Handling:

Filmen handlar om att en dag dyker en stor rund farkost upp på jordklotet och naturkatastrofer börjar hända på jorden, Mänskligheten kallar utomjordingarna för "De andra". Katastroferna består utav fem olika katastrofer varav filmens titel "The 5th Wave" och "De andra" står för vad som händer på jordklotet.

Fem stycken katastrofer händer på jorden för att utplåna hela mänskligheten. Det börjar med att all elektricitet slås ut på jordklotet, till den andra vågen upptäcker "De andra" att 40% av jordens befolkning bor nära kusten och släpper några vågor som är dubbelt så höga som Empire State Building som slår ut tre miljarder människor., I den tredje katastrofen så har "De andra" skapat ett virus som sprids genom fåglar som slår ut 97% av dom kvarvarande överlevarna. I den fjärde vågen så skickar "De andra" ut egna soldater på jorden för att döda dom sista överlevarna dock så ser "De andra" precis ut som människor genom förklädnader och gömmer sig i skogen och kallas för "Silencer". På ett läger där Cassie bosätter sig med sin lillebror och sin pappa så kommer militären till undsättning och räddar så många barn som möjligt i förstahand genom att ta dom till en militärbas. När Cassie och Sam sätter sig på bussen till militärbasen så vill Sam hämta sin nalle men Cassie stoppar honom och lovar att springa och hämta nallen och sen komma tillbaka. Men när hon väl springer tillbaks mot bussen så börjar dom köra och Cassie och Sam skiljs åt. Cassie bestämmer sig nu för att ta sig till militärbasen för att återförenas igen. Men på vägen stöter hon på fara och få höra oväntade saker.

Tema:

Man får vara med om ganska så mycket i den här filmen. Du får uppleva väldigt mycket sorg. Du får även uppleva hat, glädje, kärlek och saknad.

Karaktärer:

Chloë Grace Moretz (Cassie), Nick Robinson (Ben Parish/Zombie), Zackary Arthur (Sam), Alex Roe (Evan Walker). Liev Schreiber (General Vosch).

Cassie är en 16-årig kort tjej med lockigt blont hår. I skolan så har hon en crush på Ben Parish som är populär fotbollsspelare på deras skola. Cassies mamma dog i tredje vågen och hennes pappa dog på lägret dom bosatte sig på genom att det blev skottlossning mellan militären och överlevarna.

Ben Parish är en populär fotbollsspelare på Cassies skola. Ben uppmärksammar dock inte Cassies flörtande och det blir inte mer av det. Han beskrivs som mörkhårig och lång.

Sam som är Cassies yngre bror blir förflyttad till en militärbas. Han har brunt rufsigt hår och stora ögon.

Evan är en kille som kommer från Ohio som bodde med sin stora familj. Hans familj och flickvän dog i den tredje vågen. Han är hyfsat lång och har brunt hår.

Vosch är general för amerikanska armén. Han är en okänslig och hård av sig. Från början visar han sig vara en hjälte men senare så händer något.

Miljön:

Fil,men utspelar sig i nutid. Från börjar så ser allting normalt ut men efter invasionen så blir allt kaos. Städerna har rasat till grunden, det ligger lik lite här och där och på alla motorvägar står det övergivna och kraschade bilar.

Språket:

Dom talar vanlig amerikansk engelska i filmen utan någon konstig dialekt. Väldigt klar och enkelt engelska så man lätt hänger med.

Sammanfattning:

Det här var en film som jag verkligen tyckte om. Den uppfyllde det jag förväntade mig. Det här är en väldigt sorglig film och är man väldigt känslig av sig så händer det väldigt lätt att man kommer börja gråta. Annars så är det en väldigt spännande och bra action film. Det jag dock tycker var mindre bra är att det kommer en uppföljare. Jag hoppades på att det bara skulle vara en hel film men så var det tydligen inte. Så nu måste jag vänta ytterligare för att få se fortsättningen. Annars super bra film!

8/10

Mvh/ MovieWorld

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Eftersom jag oftast är iväg alla helger så kommer jag inte ha tid att skriva någon recension. Så på helgerna får ni hålla er tills åtminstone Söndag. Förhoppningsvis så lägger jag upp en recension på The 5th Wave på Söndag!

Trevlig helg! 

Mvh/ Movieworld 

Likes

Comments

Handling:

En gammal man läser en berättelse för en gammal kvinna på ett vårdhem varje dag som lider av Alzheimers.

Berättelsen han läser för henne handlar om två unga människor som heter Noah Calhoun och Allie Hamilton.

Den fattiga och unga Noah Calhoun stöter på en ung och rik tjej vid namn Allie Hamilton under en sommar. Tillsammans inleder dem en romans. Under den tiden dem har tillsammans så hittar dem på väldigt mycket romantiska saker men samtidigt en del bus. En dag så hittar Noah ett hus och överraskar Allie med att visa upp det och berättar att det här huset ska dem renovera och bo i en dag framöver. Men när sommaren tar slut så tvingas dem att skiljas åt eftersom Allie ska börja studera på college i New York och det blir ett stormigt slut och allt blir fel mellan dem. När Allie åker till New York så stannar Noah kvar i Seabrook. Efter några år korsas deras vägar igen, och trots att flera år har gått och Allie är förlovad med en annan man, så har de inte släppt taget om varandra efter alla dessa år.

Tema:

I filmen får man uppleva kärlek, glädje/lycka och aggressivitet. Men man får även vara med på att få uppleva sorg som kan få en att gråta.

Karaktärer:

Ryan Gosling (Noah Calhoun), Rachel McAdams (Allie Hamilton), James Garner (Äldre Noah Calhoun), Gena Rowlands (Äldre Allie Calhoun), James Marsden (Lon Hammond), Sam Shepard (Frank Calhoun),

David Thornton (John Hamilton), Joan Allen (Anne Hamilton).

Noah Calhoun är en fattig ung man som jobbade på ett sågverk innan kriget utbröt och fick väldigt låg lön. Men efter kriget så jobbade han som snickare. Han är en väldigt romantisk person och väldigt ödmjuk av sig.

Allie Hamilton är en rik ung dam då hennes pappa är en framgångsrik företagare. Hon är en svårflörtad kvinna till en början men det släpper efter ett tag. Hon har även en bra känsla för humor och är väldigt romantisk av sig.

Miljön:

Filmen utspelar sig på 40-talet i Amerika i en stad kallad Seabrook. Men i vissa scener så utspelar sig filmen på 2000-talet på ett vårdhem. Där allt är i princip vitt med en stor och fin trädgård.

Språket:

Det är väldigt lätt att förstå filmen då det är ren engelska som pratas. Enkelt att följa med utan konstigheter. Finns såklart svenska undertexter till filmen, det är inga svåra ord i undertexterna så man hänger med utan problem.

Sammanfattning:

Jag tycker att den här filmen var helt underbar. En äkta kärleksfilm enligt min åsikt. Det här är verkligen en film man kan mysa ner sig i sängen/soffan med sin kille/tjej och njuta av tillsammans. Man får gå igenom en del sorgliga scener men man får även uppleva glädje. Detta är en film som jag tror passar alla när det gäller inom romantik genren. Jag rekommenderar att ni ser filmen om ni nu inte redan har sett den. Men den är ju såpass bra så man kan se den flera gånger.

Jag ger filmen 9/10.

Mvh/ MovieWorld

Likes

Comments

Premiär: 5 Februari 2016

Längd: 1 timme 26min

Åldersgräns: Ej Fastställd

Originalspråk: Engelska

Regissör: Walt Becker

Handling:

Dom är tillbaka och den här gången är det full fart från början till slut. Alvin, Simon och Theodore får för sig att Dave ska fria till sin nya flickvän i Miami och att de därför måste flytta. De har nu tre dagar på sig att stoppa detta och ger sig ut på ett resa som leder till den ena knasigheten efter den andra. Med andra ord är allt som vanligt för våra älskade jordekorrar.

Likes

Comments

Premiär: 12 Februari 2016

Längd: 2 timmar 15 min

Åldersgräns: Från 15 år

Originalspråk: Engelska

Skådespelare: 

Karl Glusman, Klara Kristin, Aomi Muyock, Gaspar Noé

  Regissör: Gaspar Noé

  Handling:

  Love är en sex-odyssé av filmvärldens garçon fatal Gaspar Noé, en regissör som gjort sig känd för att chocka sin publik med bl.a. Irréversible, och Enter the Void. Denna gång har han gjort en kärlekshistoria som hyllar sex i dess mest njutbara essens. Och som vanligt: ackompanjerat av ett fantastiskt soundtrack. Nakenhet och autentiska samlagsbilder.


  Likes

  Comments

  Ja ni, det här är en väldigt udda och speciell film. Det här är verkligen en film jag skrattade igenom helt och hållet. En sjukt rolig film om man har en humor som jag. Annars kan man ju kolla på den bara för att Taylor Lautner är med eller vad säger ni tjejer?

  Handling:

  Filmen utspelar sig i vilda västern där en utomstående pojke som har en mamma som blivit mördad och en pappa som lämnat familjen har fått ta sig till en indian stam och blir uppväxt där. I stammen blev pojken döp till "White Knife" och har fått lära sig allt om överlevnad i vilda västern. En dag så dyker pappan vid namn "Frank Stockburn" upp i stammens område och letar efter sin son White Knife. När han väl får tag på honom så berättar Frank något väldigt viktigt för sin son. Dagen där på så blir Frank kidnappad från stammen av rånare och White Knife ger sig ut på en lång resa för att hjälpa sin pappa. Men under den långa resan han gör så möter han folk som står honom närmre än vad han själv kan tro.

  Tema:

  Den här filmen består mestadels utav glädje. Men man får även uppleva kärlek och sorg.

  Karaktärer:

  Adam Sandler (White Knife), Terry Crews (Chico), Jorge Garcia (Herm), Taylor Lautner (Lil' Pete),

  Rob Schneider (Ramon), Luke Wilson (Danny), Nick Nolte (Frank stockburn).

  Ovanstående namn är huvudkaraktärerna i själva filmen och huvudpersonen är Adam Sandler (White knife)

  Han spelar en väldigt mystisk roll som indian och han är inte som alla andra.

  Terry Crews (Chico) jobbar på en bar där han använder sin talang fullt ut som barpianist.

  Jorge Garcia (Herm) är en väldigt udda person, han säger inte mycket men är en väldigt skön kille.

  Taylor Lautner (Lil' Pete) spelar rollen som en idiot i filmen. Han är såpass korkad så man kan bara skratta av hans dumheter. Rob Schneider (Roman) spelar rollen som "Mexikan" där han alltid har med sin trogna åsna.

  Luke Wilson (Danny) är nog personen som spelar den mest seriösa rollen. Med det han uppnått i sitt liv så kan man inte mer än hylla honom även fast misstag kan hända.

  Tillslut har vi Nick Nolte (Frank Stockburn) som spelar rollen som White Knifes pappa. Men är det något som vi inte känner till om Frank Stockburn?

  Miljön:

  På den här tiden så var det för den mest delen bara öken överallt. Sand här och där. Man fick resa en bra bit för att hitta vatten eller för att komma till en stad.

  Språket:

  I Filmen så pratas vanlig engelska fast med cowboy dialekt såklart. Det är väldigt enkelt att förstå vad dom säger i filmen så man hänger lätt med.

  Sammanfattning:

  Jag tycker att filmen var väldigt roande. Jag har inte skrattat så mycket på länge som jag gjorde till den här filmen. Detta är en film som verkligen passade mig. Humor på min nivå och en del action i vilda västern som är häftigt att se. Så letar du efter en film där du får skratta en hel del så bör du verkligen se den här.

  Jag ger filmen 10/10

  Har du redan sett filmen? Lägg då gärna en kommentar och berätta vad du tyckte om den.

  Mvh/ MovieWorld

  Likes

  Comments

  Den här filmen lär nog uppskattas utav väldigt många. Jag kan knappt bärga mig för att få se filmen. Människor som äger ett husdjur lär sannerligen tycka att filmen är extra rolig. Jag tror att den här filmen kommer bli årets snackis inom animerade filmer.

  Premiär: 5 Augusti 2016

  Längd: Ej Fastställd

  Åldersgräns: Ej Fastställd

  Originalspråk: Engelska

  Regissör: Chris Renaud, Yarrow Cheney

  Handling:

  Favorit husdjuret Maxs liv vänds upp och ner när hans ägare kommer hem med en ouppfostrad blandras som heter Duke. Efter en tids gnabb måste det dock lägga sina gräl bakom sig. En förtjusande vit kanin som heter Snöboll bygger en armé av övergivna husdjur och planen är att hämnas på alla glada husdjur och deras ägare. Detta är såklart något som Max och Duke måste stoppa.

  Likes

  Comments

  Har ni inte sett första filmen "Hitta Nemo" så är det dags att ni ser den filmen. En sjukt underbar film som handlar om en fisk familj som glider ifrån varandra och försöker återförenas igen. Äntligen så kommer en uppföljare, "Hitta Doris".

  Kan säga så att jag har längtat efter att det ska komma en uppföljare.

  Premiär: 26 Augusti 2016

  Längd: Ej Fastställd

  Åldersgräns: Ej Fastställd

  Originalspråk: Engelska

  Regissör: Angus Maclane, Andrew Stanton

  Handling:

  Ett år efter Nemos äventyr beger sig Doris iväg på en resa för att återförenas med sin familj.

  Till hjälp har hon förstås både Nemo, hans pappa och hela akvariegänget.

  Här kan ni se första filmens trailer "Hitta Nemo"

  Likes

  Comments

  Handling:

  Filmen utspelar sig på 2000-talet och´handlar om att John Grogan och Jennifer Grogan gifter sig och flyttar till en helt ny stad. Jennifer Grogan har en liten lista med saker hon vill uppfylla med sin make John Grogan. En dag så överraskar John sin fru genom att ta med henne till en valpkennel.

  Väl på plats finns det många söta valpar att välja mellan. Jennifer Grogan väljer den minsta valpen hon kan hitta. Dagen då John ska hämta valpen och köra hem den så döper John hunden till Marley efter att Bob Marleys låt har spelats på radion och valpen har reagerat på just Marley. Men vad John och Jennifer inte vet just då är att Marley är inte en vanlig hund och allt blir inte riktigt som dom har tänkt sig.

  Teman:

  I just den här filmen så får man uppleva lite olika känslor. Man får vara med om kärlek, hat, sorg, saknad och lycka.

  Karaktärer:

  I filmen så får man se bland annat: Owen Wilson, Jennifer Aniston, Eric Dane, Kathleen Turner och Alan Arkin.

  Huvudkaraktärerna i filmen är Owen Wilson som spelar John Grogan och Jennifer Aniston som spelar Jennifer Grogan. John Grogan jobbar som reporter/Krönikör på ett känt tidningsbolag. John jobbar hårt och kämpar för att försörja sin familj. Han är en ödmjuk och snäll person.

  Jennifer Gorgan ärsom John ödmjuk och snäll men kan ha ett temperament som gör att man inte riktigt vågar säga emot när hon är arg.

  Miljön:

  Från början så bor familjen Gorgan i ett lite ruttet hus enligt min smak. Det är ett dåligt kvarter dem bor i där rån och knivhugg uppstår. Menefter ett tag så flyttar familjen in i ett mer stilrent och lyxigt hus med pool. Långt bort från det gamla kvarteret och bor i ett mer vänligt och grönt kvarter.

  Språket:

  Det är väldigt enkelt att följa med i filmen. Dem pratar vanlig och tydlig engelska i filmen utan konstigheter. I filmen så pratar huvudpersonerna väldigt gulligt och sött mot varandra men i vissa tillfällen så kan dem bli otrevliga mot varandra men vilka par har inte sådana stunder i sina egna förhållande? Ibland får det gnista till lite.

  Sammanfattning:

  Jag själv tycker att det var en väldigt rolig och rörande film. Man fastnar verkligen för den när man väl har börjat kolla. Man får släppa en tår men på samma gång skratta.

  Dem känslor filmen väckte inombords mig var bland annat glädje och sorg. Man känner verkligen inombords det dem får gå igenom.

  Jag själv skulle tolka filmskaparens budskap som att man ska ta vara på tiden man har med sina familjemedlemmar. Ingen kan vara helt perfekt. Man har svåra tider då och då men efter mörka tider så väntar ljusa tider.

  Så vill ni lägga en tår men samtidigt skratta så kan detta vara en film för dig!

  Jag ger filmen 7/10.

  Mvh/ MovieWorld

  Likes

  Comments

  Premiär: 18 Mars 2016

  Längd: Ej Fastställd

  Åldersgräns: Ej Fastställd

  Originalspråk: Engelska

  Regissör: Jennifer Yuh Nelson, Alessandro Carloni

  Handling:

  Po återförenas med sin biologiska panda-pappa som varit försvunnen och tillsammans reser de till ett hemligt pandaparadis där de får hänga med en massa nya filurer. Men när den övernaturlige skurken Kai far genom Kina och besegrar den ena kung fu-mästaren efter den andre måste Po göra det omöjliga: träna en by med klumpedunsar som bara vill ha kul att bli ultimata Kung Fu Panda-kämpar!

  Likes

  Comments