Header

Hejsan!

Jajamen, igår hade cross-skolan börjat igen uppe på Glimmingen! Så det var dags för grabbarna att få lite tips och tricks från de äldre killarna som har hållit på med detta ett tag. Tränarna var:

Victor Bagge- Han har varit SM förare och väljer nu att träna grabbarna.

&

Jesper Bergqvist- Han har också varit med i SM för ungdomar.

Med dessa två i styret blev det verkligen att köra för grabbarna, men med slit fick de mycket lärdom. Till en början fick de råd om vilken position de skulle använda sig utav men även hur de skall kunna ta kurvor på ett bra sätt. Ett bra uttryck för grabbarna var "Fötterna på fotpinnarna!"

Efter att ha tränat på banan var det dags att några starter, lite tävling också kan man väl säga.

Bra kört och bra tränat från de äldre!


Framtidens nya crossförare, vem vet?

Lite lärdom skadar aldrig, Jonas ser i alla fall glad ut och sugen på att köra


Vad sägs...ksk dags att oxå börja köra ;)

Lite induviduella tips och råd hjälper verkligen killarna att utvecklas i sin körning


Ursäkta, men såg verkligen inte stenen han släppte! Undrade nästan under hela träningen vad är det han höll på med?!

 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

 

Tjenare!

Igår på kvällen fick vi i familjen ett litet ryck och bestämde oss för att åka upp till Glimmingen för att se när de stora gossarna kör. Det var ju strålande sol och det såg jätte varmt ut men man kan väl säga att det skulle vara en ren lögn... Iskallt och blåsigt skulle stämma in bättre på beskrivningen.

Så kom upp för att fota lite, kom vid slutet av det passet så det blev bara några hopp bilder. Så när vi stod där inne på depån fick man reda på att det var dags att åka hem igen...då hade inte alla i familjen klätt på sig ordentligt.

Så tyvärr blev det bara några bilder :/

Men men, bättre det än inga!och så fick vi se att Jonas var uppe och körde med de stora, riktigt modigt tkr jag då


Likes

Comments

 

Tjenare!

Igår var det Allingsås bana som fick lite besök av vårt fina gäng. Nästa vecka är det dags för tävling och då måste man ju träna lite på banan för att se hur den verkar vara.

Solen sken och det fanns nästan ingen vind, kunde det bli bättre? Nja, för killarna kunde det ha varit bättre med tanke på att banan verkligen var tuff, grova spår och lös mark gjorde inte det lätt för dem! Var på ett ställe där de fick stå tre föräldrar på grund utav att det var just så dåligt underlag och gjorde det så  mycket  svårare för grabbarna att ta sig fram.

Även om det verkade jobbigt och svårt för grabbarna gick det ju riktigt bra, en träning där de verkligen fick kämpa! Tror nog allt att det blev några gossar som somna i bilen hem, hände iaf för vår del. Brosan somnade nästan direkt och det tog väl inte så lång tid till man själv gjorde det hehe.

Tack vara det vackra vädret var det roligt att ta lite bilder, behövde inte säga en lång ramsa över att några bilder blev dåliga. Härligt härlig!


Detta ser man inte alls ofta, en fyrhjuling :O
 

Likes

Comments

 

Hejsan!

Nu så kommer bilderna från dag två men först ett litet fint inlägg om vad som egentligen skedde den andre dagen.

Allting började med att snabba sig upp för att köra...både cross och fotografering haha...Denna dag skulle 85:orna börja med supercross banan, tror nästan det vara allas favorit av de som fick testa på den så klart.

Alla höll på med sin träning tills slutändan av dagen...då blev det tävling! Eller, det var dags att sätta sina kunskaper på prov. Alla var verkligen jätte duktiga! Såg ju hur oroliga vissa föräldrar var när de skulle dra iväg.

Men när allting var över och vi hade packat klart...ville jag faktiskt stanna kvar, ville göra om allting igen för att det var så härligt. Den fina lilla banan kommer ha ett par fina minnen från många människor no
Detta påminde om en ankmamma och hennes små ungar hihi sött!Inte ofta man ser en kille på kryckor på detta väglag...Tränaren som visar och kontrollerar hur förarna skall bli bättreStarten på första racet

En visningstur av de äldre förarna

Redo för första tävlingen, känner hur arenalinet pumpar!

Träning inför startenno En riktig hjälte no

starten andra tävlingen

fina gänget!
 

 

Likes

Comments

 

Hejsan!

Denna helg som har varit drog min familjen med en packad husvagnen iväg till Falköping för ett litet träningsläger för brosan och hans vänner. Vi hade fått informationen innan om att inte köra med vita kläder...snabbt som attan trodde man ju att det var lera det handlade om men icke sade nicke! När vi kom fram fick vi syn på svart mark! Det var alltså så att denna svarta mark har i sig ämnen som göra att kläderna förarna har på sig blir svarta om de får på sig leran. Bra gjort av oss att packa ned just vitt!

Jaja, sålänge det var roligt och lärorikt kan väl lite kläder bli smutsiga.

Idag hade jag tänkt blogga lite om första tagen och ta den andra dagens händelser imorgon.

På lördagen skulle de upp tidigt  för att träna, var ju inte direkt beredd på detta så vaknade till startande motorer! Så fick ju springa ut för att hinna ta kort. De hade delat upp alla i olika grupper så fick allt ta och leta en liten stund innan man fann brosan och hans 85 CC grupp. De körde runt på sin slinga men fick olika uppgifter de skulle göra och även tips för att få till en bättre körning.

Blev chockad hur illa värdet var, mest svart och grå så första dagen kom det några fina små ramsor ur käften när man tog kort som inte blev som jag ville ha dem haha. Men efter några om och men gick ju allting bra för både mig och grabbarna.

Senare på kvällen blev det mys framför grillen och lite bus! Är så härligt att kunna hitta på lite andra saker och inte bara vara helt fokuserade på denna cross.

(Ursäkta att bilderna blev uppladdade lite huller ombuller men har ännu inte lärt mig hur man skall göra gällande  placeringen)


Den renaste hojjen jag såg den dagen!

Dessa kommer nog aldrig mer bli sig lika...

Träningstips blir det här!Någon som är glader av att komma fram till Falköping

Våghalsen Arvid kör på även med en vanlig trampcykel!

Nu är det dags för Emil att åka ned för backen!

Lite skit är väl att ta i...

Goa gänget!


Vårt lilla hem under denna gångna helg

Likes

Comments

 

Tjenare!

Idag blev det att åka upp till Glimmingen för att köra lite! Idag var det faktiskt vår tur och familjen Pedersens tur att vara träningsvärdar. Så det blev att styra och ställa lite för de vuxna. Många besökare vara det också så det blev verkligen att arbeta för dem, va även kul för min del att bara se hur många människor det finns med samma intresse som samlas på en enda plats.

Min första tanke när det kom till cross var att det inte fanns så många...det var då många år sedan och den tanken finns då inte längre när man ser hur mycket människor det finns! Hoppas bara att denna anda kommer finnas kvar, fast det kommer nog inte bli så svårt wink

Idag är det mest passande titeln för denna träning "Full gas!". Alla körde verkligen fort och duktigt efter sin egen förmåga och det är inga tvivel på att de alla hör hemma på banan! 
Trail-träning, roligt att se att små killar vågar sig upp på de branta backarna

Här snackar vi om en ren cykel!

Tummarna upp! Att köra är kul!Söta lilla Enzo!! Var så underbart mysigt när en liten vovve kom springande till en och hoppade av glädje...kanske vid hopp om mat?lite småsnack efter träning, sött är det när man ser detta
 

 

Likes

Comments

 

Hejsan!

Igår var det körning ännu en gång, skulle ha lagt ut bilderna igår men tiden fanns inte riktigt wink

Aja,bättre sent än aldrig!

Så igår sken solen och damm blåstes överallt, för pojkarna gick det jätte bra med körningen men tyvärr hade en av de äldre gossarna oturen med sig,  han hade lyckats få till crossen på fel sätt i ett hopp och släppte cykeln och föll. Det gick så illa att ambulansen var tvungen att komma sad

Hoppas det gick bra för honom!
 

Likes

Comments