Våra ekonomiska mål 2021

Vi tänkte dela med oss av våra ekonomiska mål för 2021.

Vårt nästa stora mål vi tänker jobba för är att köpa en bostad och då behöver vi spara ihop till kontantinsatsen. Vi planerar att spara 275.000 kr till kontantinsatsen under 2021 vilket innebär ett sparande på 25.000 kr/månad under samtliga månader utom juli då vi har vår ”frimånad” när vi inte sparar.

Vi kommer även att fokusera på att investera pengarna vi sparat ihop, alltså de pengar av miljonen som vi inte investerat ännu. Vi vill utveckla våra kunskaper och vårt intresse för investerande som hittills tyvärr varit vår svaga sida på vår sparresa.

Vi planerar att gifta oss vi vill spara ihop en del av bröllopsbudgeten i år. Planen är att spara 1500 kr/ månad under året och det blir 18.000 kr som vi bröllopsparar under 2021. Den totala bröllopsbudgeten kommer bli mellan 50.000-75.000 kr.

Vi vill fortsätta att betala av våra studielån och målet är att betala av 20.000 kr under 2021. Vi har ungefär 60.000 kvar på lånen just nu och vadå årsslutet är målet att vi är skyldiga under 40.000 kr till CSN.

Det var våra huvudsakliga ekonomiska mål för året och vi hoppas på ett härligt 2021. Vad har ni för ekonomiska mål för det här året?

Krona för krona Motmiljonen!

  • Spartips

Gillar

Kommentarer

Frugratis
Frugratis,

Målet är att spara ihop till en längre resa när det går att resa igen. Hade tänkt resa förra året men när pandemin kom så valde vi att lägga pengar på solceller istället. Genom den investeringen så minskar vår elkostnad och värdet på huset ökar. Så vi får skapa minnen en annan gång istället när läget är bättre.

nouw.com/frugratis
motmiljonen
motmiljonen,

vad härligt sparmål ni har!
verkligen klokt av er spara ihop nu undertiden fram till det går att resa igen. Det måste vara skönt att ni har en lägre dirftkostnad för huset med de nya solcellerna 😊

nouw.com/motmiljonen