Spara eller spendera?

Svaret är med enkelhet båda. Våga spara och snåla så mycket då går på oviktigheter och spendera stort på saker du älskar!

Jag skulle kunna skriva en roman om saker vi ''snålar'' med och sparar in på, samtidigt tror jag att om du kom hem till oss skulle du aldrig kunna gissa att vi i snitt sparar 300.000 kr/ år för det syns inte.

Jag älskar heminredning och där spenderar jag mycket av mina pengar. Jag ser inga problem med att lägga stora summor pengar på saker som glädjer mig i mitt hem. Vår julgran kostar 7.500 kr och flera av våra möbler kostar över 5.000 kr. Vi har Mateusporslin som kostar flera hundra per tallrik. Jag väljer kvalité på min inredning för att jag tycker om inredning och jag vill att den ska hålla länge och kunna följa med oss när vi köper boende. Jag köper inredning jag älskar och det är värt pengarna för mig. Sen letar jag ju alltid efter en bra deal på inredningen jag köper ,men inredningen är absolut mitt ''låt det kosta'' ställe.

Vad snålar vi på då?
Ja, det enklaste är kanske allt annat som inte jag eller min sambo inte prioriterar. Vi är noga med att ta med påsar till affären, ha de billigaste abonnemangen och försäkringarna. Vi har en 14 år gammal bil som vi betalt utan att ta lån. Vi gör naglar, hår och fransar hemma istället för på salongen. Vi veckohandlar efter erbjudande på mataffärerna och tar med matlåda till jobbet. Vi köper alltid kläder och skor på rea. Listan fortsätter för evigt med saker vi gör för att spara på det som inte är viktigt eller viktigast för oss.

Det jag vill komma fram till är att sparandet i sig inte ska vara hämmnade i ditt liv, utan det ska möjliggöra dina stora drömmar och mål. Sparandet handlar om att prioritera och komma fram till vad som är viktigast i ditt liv och det vet bara du. Våga gå mot strömmen och sålla bort det onödiga och spendera stort på det du verkligen älskar och längtar efter!


Lycka till!


Krona för krona Motmiljonen!

Gillar

Kommentarer

Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,

Åh jag också älskar inredning ❤ gör också fransar, hår, naglar själv och vi har också en gammal Volvo som vi betalade direkt utan lån.

nouw.com/enitalienareisverige
motmiljonen
motmiljonen,

vad härligt 😃 det sparar mycket pengar varje månad att bara göra som du gör med en billigare bil och inga salongsbesök 😃


nouw.com/motmiljonen
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,

Absolut, jag sparade hur mycket som helst och dessutom är jag stolt varje gång jag fixar naglar tycker jag att det är rolig och mina vänner också tycket om .Win win👍


nouw.com/enitalienareisverige