Vi har nyligen läst en intressant bok som vi starkt rekommenderar. Den heter Svälj den fulaste grodan först - 21 sätt att få mer gjort på kortare tid och är skriven av Brian Tracy. Hitta boken här!

En sak som togs upp i boken vill vi gärna dela med oss av här, och det är att skriva listor... över det mesta. Boken nämnde en huvudlista, månadslista, veckolista och en daglig lista. Vad dessa innehåller dyker vi ner i nu!

- Huvudlista
Skriv ner allt du vill göra i framtiden. Kategorisera sedan in dessa punkter utifrån eget initiativ och behov.

- Månadslista
Skriv denna i slutet av varje månad gällande nästkommande månad. Här kan du skriva upp vissa punkter från din huvudlista som du känner dig manad att ta dig an nästa månad.

- Veckolista
Planera hela nästkommande vecka i förväg! Under veckans gång kommer du att märka att du får fler uppgifter och "måsten", skriv ner dem och bocka av efterhand som det har utförts.

- Daglig lista
Här skrivs alla aktiviteter och uppgifter ned som är tänkta att utföras under nästa dag. Flytta över punkter från din månads- och veckolista till din dagliga lista.

Syftet är att varje uppgift/aktivitet som står nedskriven ska bockas av efter att du i egen takt utfört det som stod nedskrivet. Författaren menar att denna aktivitet ger dig en visuell bild av fullbordande - Och vi håller med! Vem gillar inte känslan av att bocka av en punkt och känna att man klarat av någonting!? Att göra detta skapar alltså en känsla av framgång och din motivation ökar. Genom att ha allt nedskrivet kommer det att gå snabbare för dig att veta vad du ska göra härnäst vilket kommer öka och förbättra din produktivitet.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments