Gustaf Hörnell är mitt namn, och jag hade tänkt sätta igång med en motivationsblogg. Där jag tänker dela med mig av min erfarenhet när det kommer till träning, kost, och hälsa samt hur man håller sig motiverad till att fortsätta. Lite kort om mig: Jag är 25 år gammal, bor i Göteborg, är utbildad personlig tränare och har tränat så länge jag kan komma ihåg, jag älskar mat och tycker om en aktiv livsstil. När jag säger att det är en motivationsblogg, så är det precis vad det ska vara, jag kommer ha fokus på träning och hälsa, men kommer försöka att ta in lite annat kul också. Detta är min första blogg någonsin, så jag hoppas att folk kan ha lite överseende över detta. Jag ser fram emot detta, och övning ger ju färgidhet inte sant? Så detta är något jag ska bli bra på!


Tack och hej!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ja då ska vi se vad vi kan åstadkomma med dessa ord... Jag tänkte att det kunde vara passande att dela med mig av några tips hur jag håller mig fokuserad att fortsätta träna och vara aktiv. Jag skulle inte vilja påstå att jag är någon typ av träningsguru, men har varit aktiv inom området ett tag samt har min utbildning att falla tillbaka till. Vad som håller mig motiverad fortsätta träna och hålla igång har ändrats lite med åren, förr var det bara stora muskler.. men nu söker jag en mer funktionell och proportionell fysik.

SCHEMA: För att uppnå maximalt resultat och för att jag ska träna rätt muskler inom rätt zon, så har jag ett välplanerat och välfyllt schema. Inte nog med att det hjälper mig att hålla koll på vad och hur jag ska träna, så hjälper det mig att hålla mig motiverad. Det hjälper mig att hela tiden ha koll på vad för muskel som kommer härnäst så att man kan börja sin mentala upptaggning i god tid. Vet jag med mig att jag har en viss muskelgrupp att träna så blir det svårare att sitta i soffan och slappa med gott samvete, för man vet att ifall man vill uppnå sina mål så hjälper det inte att sitta på sitt arsle och hoppas på att någon annan gör arbetet åt en. Den enda som kan få något att hända är en själv, så det är bara bita i det sura äpplet, packa sin gymväska och ta sig dit för att svettas.

FÖREBILD: Ett bra tips är att hitta en person, som har den typen av fysik som du själv vill uppnå. Skriv ut en bild på den personen / köp en ram och sätt upp den någonstans där du ser den dagligen så att du blir påmind om dina mål. Det är bra att hålla sig uppdaterad, läs gärna träningsrelaterade artiklar, böcker eller kolla på träningsvideos. Youtube är ett väldigt bra forum där man kan finna både det ena och det andra. Jag brukar avrunda mina kvällar med att kolla på några av mina favorit atleter, för att få lite motivation för uppkommande träningspass.

MATERIAL: Något som jag märkt har varit väldigt effektivt är att unna sig själv, se till att köpa lite roliga träningsverktyg / kläder eller till och med lite nya tillskott. Jag förespråkar inte att man ska leva på tillskott, eller att man måste ha det för att nå dit man vill eller hålla sig motiverad, men jag tycker att kan ha det som en liten boost i vardagen.

TYDLIGA MÅL: Sist men inte minst, se till att sätta dig ner med papper och penna och försök kom fram till vad du har för mål, långsiktiga som kortsiktiga. Sätt gärna ett långvarigt mål, och sedan flera små delmål som hjälper dig på vägen att uppnå det stora målet. Detta har bevisat sig vara väldigt effektivt att hålla sig på banan. Blir man någon gång otaggad eller tappar suget, så är det bara att ta fram sin "mållapp" och studera den noga så kommer tagget snabbt tillbaka. Detta är som sagt bara några tips, följ dem eller ej, det är upp till dig.. hoppas iallafall att ni alla har en riktigt fin dag!

Adjöss!

Likes

Comments

Vad roligt att ni hittade hit! Detta är min motivationsblogg, där jag delar med mig av tips och råd om träning och hälsa, men även annat smått och gott som jag tycker kan vara värt att dela med sig av och skriva om! Hoppas att ni tycker om innehållet i min blogg! Finns det något specifikt ämne som ni vill att jag ska täcka eller så, tveka inte att höra av er så ska jag göra mitt bästa att lösa ett inlägg om ert önskemål! 🙂

Ha det bäst

Likes

Comments