Jag är tillbaka!

Väldigt roligt att se att folk trots allt kikat in och läst bloggen, trots att det inte kommit en inlägg på snart 3 månader. Här är något av det som hänt under tiden.

Jag har börjat vandra! Ett par små promenader/dagsturer på stigar i trygga områden.

Jag har köpt en löparryggsäck med vätskeblåsa!

Jag har sprungit 15 kilometer!!!! Och sedan tappat det XD

Jag har SPRUNGIT BLÅ BANA PÅ 13,5MIN/km!!!!


Tänkte dra igång bloggningen lite igen, lär bli mycket naturbilder skulle jag tro. I hösten börjar orienteringen igen också :D
Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag körde jag en egen orienteringsträning. Jag brukar försöka samla på mig träningskartor i olika färger (svårighetsgrad) att ha till senare tillfällen. Idag blev det en violett!

Jag testade engrej som visade sig vara både rolig och nyttig: Jag ritade in mina tänkta vägval i förväg.Detta gav en fördel och en insikt.

Fördel: Slippa tänka på vägval och istället kunna fokusera på karta-terräng och att genomföra sträckorna

Insikt: Ibland sträckplanerar jag jättedåligt. Ibland har jag trott mig finna bästa vägen men märker på plats att det finns andra tydligare stråk och detaljer att läsa .

Likes

Comments

Alltså jag orkar inte. Jag sprang Centrum Teamsprint som var väldigt roligt.Åkte hem och kollar livebevakningen, och medan jag scrollar undrar jag hur långt bak i listan jag egentligen hamnade. Och där är jag, tickande tid på 240 minuter. What to dooo?... Ringer tävlingsledaren och säger att jag är hemma och säker. Mitten av resultatlistan enligt GPSklockan. Vad gör man?

STÄMPLA ALLTID UT

Jag hade ingen mobil med mig, men här är bild från Stockholm City Cup #1. svettigt värre och ännu lite blötare i söndags.

Likes

Comments

Grönområde och äng. Sol till 21 <3

Likes

Comments

Igår sprang jag motionsorientering i Hellasgården anordnad av OK Ravinen. Sprang en ÖM5.

Förra året gick ÖM5 på 15-17min/km. I år har jag som mål att ligga under 12 - och se här! 11,59 (11min 59s) men jag är under 12. Underbart!

Jag har fått betydligt bättre flyt, kan oftast läsa kartan i farten och är tryggare i min orientering. Tvekade på ett par ställen, började ändra plan fastän den ursprungliga varit bättre 2ggr och 1 bom, men åh så skönt! Återkommer angående vägval osv.

JÄRLA IF HEJ OCH HÅ. Klubbkläderna har kommit.

Likes

Comments

Igår kom jag igång igen! Jag har varit sjuk och halvsjuk i över 3 veckor, men igår gav jag mig ut på ett riktigt träningspass! Visserligen lågintensivt, men endå träning. UNDERBART

Det regnade som bara den. På med kläder och iväg. Jag tog orienteringsskorna och tog bussen några kilometer till en passande startpunkt för nätverket av skogsdungar. Jag har alltid velat gå där jag gick, och nu har jag också gjort det!

Jag gick också i en smaal remsa som jag cyklat mycket i som barn.

Dethär är skog jag inte visste fanns. skog jag inte visste fanns. och då bodde jag 1,5km ifrån denna i 10 år.

Blöt tung äng + orienteringsskor = <3

Likes

Comments

Jag har sagt det förr och säger det igen - all eloge till Söders-Tyresö för synliga kontroller!

Likes

Comments

Naturpasset 2017 i Stockholm är igång! Söders-Tyresö har tre kartor med 30 kartor vardera, över Telegrafberget, Höjden-Brakmarken och Alby-Barnsjön.

Igår trotsade jag min förkylning och gav mig ut på lååångsamt skogsluffande med naturpasset. Alltså endast långsamt smygande och mycket stillastående i att träna på att översätta karta-verklighet. Förlylningen känns inte värre så det gick nog bra trots allt.

Jag köpte Alby-Barnsjön och Telegrafberget. Denhär dagen blev det Alby. Jättefin A3karta blandad med bebyggelse, så det finns många ingångar till olika delar av kartan - jättebra!

På denhär kontrollen gällde det att hålla höjd genom en sänka och sen se punkthöjden. Eller det var det jag valde att träna på. Hamnade några meter för långt ner, förvirring, sen upp och ta den. Gav lärdomen att det är bättre att ligga några meter för högt jämfört med för lågt. Bortsett från om det är brantfoter man ska jaga. Tänker jag rätt?

All eloge för synliga kontroller!

Likes

Comments

Det blir nog ingen orientering denhär helgen heller. Väntar ut förkylningen men hoppas, hoppas. Vore så kul o kunna köra på måndag iallafall.

Likes

Comments

Förkyld som bara den. Bara halsen som krånglar. Synd. Nya tag till söndag och måndag!

Dock är det ingenting i jämförelse med terrordådet. Jag fick gå hem i klackskor, men det spelar heller ingen roll.

Likes

Comments