Min hverdag

Hej alle 😊
Som jeg tidligere har skrevet er jeg diagnosticeret med generaliseret angst. Det er efterhånden “mange” som har angst, jeg kan ikke helt regne ud om det er fordi flere fortæller om det, eller om det er fordi vores hverdage er mere stresset. Angst viser sig på mange forskellige måder, og føles vildt forskelligt. Jeg vil nu fortælle lidt om hvordan min angst viser sig, og hvordan jeg håndterer den.
Jeg har stadig en del ting jeg ikke kan, jeg kan feks ikke være alene med børnene hvis de er syge, det gør mig voldsomt angst. Og jeg bliver helt urolig i kroppen jeg føler jeg ikke kan trække vejret ordentligt, og jeg får hjertebanken. Lige præcis denne angst har været rigtig svær at håndtere og jeg har endnu ikke mestret den. I forhold til vores hverdag har den også været ned slidende ! Amalie var tit syg som lille meget tit endda og hvergang skulle jeg have nogen til at være hos mig når Rasmus skulle på arbejde. Det var i virkeligheden en rigtig svær opgave at løse. Men en absolut nødvendighed for mig. Jeg har prøvet at mestre den i flere år nu, men må erkende at det nok aldrig kommer til at ske. Men jeg ved godt hvorfor. Da Sofie var lille fik hun feberkrampe og måtte med ambulance. Og da Emilie var 3 måneder gammel fik hun meningitis. Det var nogle voldsomme oplevelser for mig. Når mine børn bliver syge kan jeg simpelthen ikke agere “normalt”.

En anden måde min angst også kommer til udtryk er ved at jeg gør utrolig meget rent, jeg kan ikke holde ud hvis der er beskidt. Denne ting har jeg måtte mestre ved at gå med gymnastik sko så jeg ikke kan mærke hvis der ligge noget på gulvet🙈 jeg støvsuger 2 gange dagligt, men når sommeren er over os og børnene leger ude er 2 gange slet ikke nok for mig. Og derfor går jeg med gymnastik sko. Det har nok været det største irritations moment for min kæreste, (alt mit rengøring) men han har lært at leve med mine særheder 😊

Da min angst var allerværst kunne jeg ikke selv køre i bil, og hvis jeg blev nød til det, skulle det være en fast kendt rute. Ellers blev jeg panisk, dette har jeg heldigvis mestret. Så nu kan jeg sagtens køre alene jeg hører dog radio, da det distraherer mig fra evt angst anfald.

Jeg har måtte deltage i forskellige kurser, for at lære hvordan jeg kunne mestre angsten og få et liv og en hverdag igen. Det har virkelig giver mig nogle gode redskaber. Men det var svært at tro på at det rent faktisk kunne hjælpe mig. Det er meget individuelt hvad det virker, men en af de ting som står klart i min hukommelse er “at man skal bryde symptom cirklen” det er grunlæggende for alle. Men igen individuelt hvordan man gør det. Jeg der hvor jeg kan mærke når angsten prøver mig af, og i de fleste tilfælde nå at gribe ind inden den overtager. Jeg tror det er en livslang læring, og nogle dage er stadig meget udfordrende.

Jeg har lært at for mit virker planlægning og struktur, det gør at min angst kan holdes i ro. Jeg er ikke så god til st være spontan. Og hvis vi feks skal på ferie udflugter mm er det vigtigt for mig at jeg kan pakke i god tid og med en nøje skrevet pakkeliste.

Jeg har forbandet min angst langt væk og jeg ville stadig ønske at jeg kunne være foruden den ! Den hæmmer mig meget, også personligt. Den har gjort at jeg er meget tilbage trukket i selvskab med fremmede og mange mennesker.
Jeg kan ikke snakke foran mange mennesker jeg bliver svimmel, får kvalme, sveder voldsomt og får hjertebanken.

Alt i alt ville jeg bare gerne være som alle andre.... uden angst
Men vigtigst af alt, jeg er Mor❤️

-Leonora

Synes godt om

Kommentarer

Vibeke C. Larsen
Vibeke C. Larsen ,
Hej, jeg er journalist og skriver til dig, fordi jeg er ved at lave en serie til Ude og Hjemme med nogle af jer, der har været med i De unge mødre. Jeg har skrevet til dig på Facebook, men prøver også lige her:-) Jeg vil høre, om du har lyst til at medvirke og fortælle, hvordan det går dig i dag. Du er velkommen til at få historien til gennemsyn før tryk, ligesom vi også gerne vil tage billeder af dig og børnene. Håber, jeg hører fra dig - ring 2177 2159 eller send mig en mail. Gode hilsner Vibeke. C. larsen www.facebook.com/freelancejournalistvibeke
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229