Ja nu närmar det sig, många tankar far i skallen. Har jag verkligen bestämt mig? Är jag medveten om vad det är jag kommer att gå igenom...? Är jag REDO att börja ett helt för mig nytt liv? Från att avstå från allt godis, coca-cola (flera liter i veckan) och hämtmat.. till att istället välkomna en massa nyttigheter som framför allt är proteinrika. MÅSTE nog förbereda mig på lunch/middagsförslag och mellanmål. Med tanke på att jag måste finna mig i att äta 6 gånger om dagen.. Är också medveten om att multivitaminer, B12 och kalcium är något som jag dagligen får peta i mig resten av livet.,,

MIDDAG/LUNCHTIPS mottages med tacksamhet, då jag redan har idétorka 👍Men om man ser i det stora hela så kommer operationen förlänga mitt liv med några år, det är jag helt övertygad om. Med tanke på hur lättare det kommer att bli för mig att andas, (grav övervikt går INTE ihop med en svår astma som jag haft sedan barnsben), den tunga belastning mina knän och hälsenor fått utstå under längre tid blir ett minne blott... och framför allt att jag som Mamma kommer att ha ork och energi till att leka och busa med vårt lilla Fröken yrväder här hemma ❤️

Det ser redan ljusare ut...

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Har nu i veckan med min man som stöd, varit på ett seminarium på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg.

Aulan var näst intill fylld med överviktiga människor som jag, och som nu skulle få obligatorisk information om vad för olika alternativ till viktminskning sjukvården hade att erbjuda oss överviktiga. I min hand höll jag en lapp som jag fick när vi kom in, där personuppgifter och ett kryss i den ruta du tänkt att ta till hjälp av för att gå ner i vikt: Medicinering eller operation. Jag hade redan bestämt mig för att genomgå en operation, och hade inte alls tagit reda på någon information i förväg på nätet för vill inte ha några förutfattade meningar eller få eventuella "nojjor" för något som hänt andra. Det var en kvinnlig läkare som höll i detta, som ingående informerade om hur alla alternativen gick till och visade bilder. Man fick i slutet ställa frågor om man hade några.

Det finns 2 olika operationer: Gastric bypass, där största delen av magsäcken och en del av tunntarmen kopplas bort, så att inte maten passerar dessa delar. Istället kopplas den nerkortade tunntarmen direkt till en liten ficka av kvarvarande magsäck strax efter matstrupen och tolvfingertarmen kopplas in längre ner på tunntarmen. Gastric sleeve, där ca 85% av magsäcken opereras bort (se bild).Nu efter en olidlig väntan inväntar jag vilken dag som helst en kallelse från sjukhuset i min hemort, där jag ska få träffa en sjuksköterska, dietist och den läkare som ska operera mig. Vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig, men ser fram emot detta.

Likes

Comments

Välkomna till att ta del av min blogg .

Inledningsvis tänkte jag dela med mig av min resa till mitt Nya Jag, nämligen min kommande Gastric Sleeve-operation (magsäcksförminskning) och allt kring det.

Jag heter Jenny, 38 år, är mamma och fru.

Likes

Comments