Förra veckan beställde jag en "funkis" till Love med hans namn på och igår kom den äntligen. Är så nöjd, jättefin! Älskar detaljerna med mönstret i luvan och på muddarna, och känns så mjuk och mysig. Beställde i Loves "nästa" storlek så den är nog lite stor, men det gör inget. 😊 Får visa bild när han har den på sig efter den tvättats.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I morse följde jag Alicia till simhallen på morgonen då jag ändå skulle åt det hållet med Love mot dagmamman. Efter vi sagt hejdå till Alicia hade vi en stund över innan Loves lämning. Den stunden blev så otroligt mysig. Vi stannade och tittade på allt det där som är spännande i en ettårings värld. Fåglar, lampor, bilar, påskfjädrar, en fontän och det blev även tid för lite spring upp och ner för en "backe" som ju Love tycker är superskoj. Tänk att den där kvarten kunde göra så stor skillnad och göra mig på så gott humör. 😊 När vi sen kom fram till dagmamman kom höjdpunkten, utanför var en grävmaskin i fullt arbete. Grävmaskiner har blivit Loves stora grej sista tiden, han bara tittar och hela ansiktet lyser av glädje och nyfikenhet. Han pekar och vinkar. Vi har stannat och kollat på grävmaskinen vid dagmamman så många gånger att grävmaskinisten känner igen Love och tutar och vinkar när han kommer, Love blir ju såklart toklycklig och vinkar glatt tillbaka. Så kul att se! 💛

Ur de enklaste händelserna och de små sakerna kom de största upplevelserna! 💜

Likes

Comments

Har tänkt på det här med förebilder för barnen. Det pratas mycket om hur viktigt det är att lyfta fram kvinnliga starka förebilder då det redan finns ett enormt utbud av starka manliga förebilder. Jag håller (givetvis) med om detta. Kvinnor ska ta lika mycket plats som männen, är det så konstigt att det ska vara lika!?Feminism handlar inte om att kvinnor ska ta över världen, utan om jämlikhet, lika värde, lika för alla!

Nu när Love börjat intressera sig för barnprogram så sitter man ju oftast med honom och tittar. Jag kan ju lugnt säga att skaparna av många barnprogram har mycket att arbeta med gällande jämlikhet. Det är mycket "väna prinsessor", "hårt arbetande tuffa pojkbilar", "flickor i föräldrarollen", "pojkar som kör bil och leker krig", rosa respektive blått osv.. Ja, ni fattar. Sen ser jag ibland ljusglimtar där jag anar att någon faktiskt tänkt till lite extra kring jämlikhet då det faktiskt dyker upp (rosa fövisso) prinsessor som kämpar mot drakar och är starka och självständiga. Så med detta kommer jag till det jag egentligen vill nå fram till med allt detta. Var är förebilden för pojkarna som visar dem att det är okej att vara svag ibland, att visa känslor och kanske hålla sig lite i bakgrunden, den mjuka sidan? För även om arbetet med att stärka kvinnor är fantastiskt, så får vi inte glömma att våra pojkar även måste få lära sig att det är okej att visa svaghet och inte alltid vara den som syns och hörs mest. De flesta barnprogrammen lyfter fram den starka och busiga pojkkaraktären, men var är pojken som blir ledsen när han slår sig, som kramar om sina föräldrar, som leker lugna lekar. Jag menar inte att det ena måste utesluta det andra, men var är variationen och mångfalden? Barnprogram som riktas mot de allra minsta barnen är bättre på detta, men så fort barnen blir några år överöses de med bilder, intryck och förebilder där rollerna är övertydliga mellan pojkar och flickor. Varför måste det vara så? Kan inte barnen bara få välja själva utan att bli placerade i fack efter könstillhörighet? Jag vill att mina barn ska bli starka och självständiga, likaväl som jag vill att de inte ska vara rädda för att visa känslor eller be om hjälp. Men tack och lov är det inte teven som uppfostrar mina barn, utan jag har faktiskt möjlighet som förälder att uppfostra mina barn på ett sätt där allas lika värde och jämställdhet går som en röd tråd. Jag ska ge mina barn möjlighet att välja själva och skapa egna åsikter.

Sätt inte våra barn i fack, låt de utvecklas själva efter vilka de är som individer, inte vad de har mellan benen!

Punkt!Likes

Comments

Senaste tiden, eller egentligen hela denna terminen, har jag mer eller mindre bott vid datorn. Och nu mer än någonsin när terminen, och utbildningen, så småningom kommer börja lida mot sitt slut. På ett sätt känns det nära, men ändå så långt bort då jag vet vilket enormt arbete som fortfarande kvarstår innan uppsatsen kan skickas in. Den där uppsatsen, aldrig någonsin hade jag kunnat föreställa mig denna intensitet. C-uppsatsen var en dans på rosor i jämförelse. Jag var givetvis mycket väl införstådd med att det skulle innebära hårt arbete, självklart, men hade inte trott att det skulle göra att min fritid helt plötsligt försvann... För uppsatsen är ju konstigt nog bara halvtid (även fast det tar heltid), vi läser ju andra kurser också, så ingen ro och vila... Skulle bara vilja ha en dag, eller jag skulle nöja mig med en eftermiddag, då pluggtermer och onödigt vetenskapliga ord inte cirkulerade i huvudet... Konstant stress känns det som just nu.
Ursäkta denna klagan och jag-tycker-faktiskt-synd-om-mig-själv-text, men kände att jag behövde ventilera lite. 😊

Flydde hemmet för lite "distansplugg" och umgänge med familjen när vi firade valborg hos min pappa i Strålsnäs. Var en mycket trevlig vistelse där och Östergötland glänste på sitt allra bästa sätt och bjöd på underbar sol och värme. 😊 Tjejerna umgicks hela tiden med pappas frus barnbarn som är jämngammal med dem. De bodde natten i husbilen och ärligt talat såg jag de knappt under tiden vi var där. Men huvudsaken är att de hade roligt, och det vet jag att de hade. Love spenderade mesta tiden med att springa i backarna i morfars trädgård. Upp och ner för backar och trappor är typ Det bästa just nu tycker han. 😊 Jag fick klämma in lite plugg även att vi var borta, men att kunna sitta och plugga ute i solen var ju inte fy skam.

Likes

Comments

Imorgon är det dags för påskkärringarna att flyga till blåkulla, men hos oss lyser påskpyntet med sin frånvaro. Det är sällan det pyntas till påsk i vårt hus, det går ju över så snabbt och sen ska det bort igen. Jag kanske bara är lat... 😊 Men trots det blir det i alla fall lite andra påsktraditioner.
Imorgon tänker jag skicka iväg min egna lilla påskkärring, ja inte till blåkulla, men till dagmamman i alla fall. Har på känn att det kan bli en söthet utan dess like. 💚 Och tror till och med tjejerna vill få lite prickar på kinderna imorgon, även om de för några dagar sen konstaterade att de minsann är för stora för sånt nu. 😊 Men hur stora de än blir så slutar aldrig påskharen vara givmild, för traditionsenligt i vår familj får de på påskaftons morgon ge sig ut i "vår" lilla skog här bredvid och leta efter sina påskägg. Och i år får ju Love också gå på äggjakt vilket ska bli lite extra kul att se. 😊

När tjejerna var små gillade jag inte alls fötter på kläderna, alltså typ på byxor, heldress och pyjamas. Men nu tycker jag det är världens smidigaste grej! Love sparkar oftast av sig täcket när han sover, så med fötter på pyjamasen blir han lagom varm. Alla barn är olika och för han passade detta perfekt. Och hur gulligt är det inte med de där små pandafötterna. 😊

Likes

Comments

Vilken helg, vilket väder! Städdag på området vilket innebär vårfint både utanför och på gården. Studsmattan monterades förra helgen och det har hoppats flitigt dagligen på den. Love har också upptäckt glädjen i att hoppa, precis som sina systrar. 💙 💚 💛 Han är så söt när han vill hoppa då han visar oss genom ett tappert försök att hoppa på stället (på marken) och sen peka mot studsmattan.
Jag kan inte förstå att den lille mannen faktiskt blir 1,5 år om bara ett par veckor... Den där lilla personen som nyss var nyfödd, men som funnits i våra hjärtan en evighet.

Tjejerna har i veckan och helgen haft fullt upp med sina aktiviteter, några gör de tillsammans, andra var för sig. Men det är dans, drill, sång, gymnastik och ridning som står på schemat. Är så kul att se dem utvecklas inom dessa olika områden, är så stolt över dem!

Nu väntar en ny vecka som inleds med vab för en förkyld liten Love. Men plugget tar ingen paus, så får muta honom med lite barnprogram och banan så får jag kanske något gjort i alla fall. 😊

Men nu är det dags att fara in i drömmarnas värld ett tag. Godnatt...

Likes

Comments

Idag har det verkligen varit en riktigt bra dag. Då skulle man ju kunna tro att jag har gjort något riktigt roligt, men har varit en vanlig dag där allt bara klaffat helt enkelt. Har pluggat typ 90% av dagen, från morgon till tolvslaget, med lite pauser givetvis. Och pluggandet har verkligen varit givande, en sån där härlig känsla av att verkligen ha åstadkommit något bra att vara riktigt stolt över! Och mitt i plugget kom tentaresultatet sen jag var i Umeå sist. Som jag fasat för detta. Jag till och med lovade mina klasskamrater att bli troende om jag skulle klara tentan, och att börja tro på Gud är inget jag planerar att göra, så jag var minst sagt helt säker på att inte ha klarat tentan. Så ni kan ju ana min förvåning (läs chock) när resultatet var pyntat med ett G!! Har verkligen svårt att tro på det, samtidigt som jag givetvis känner mig oerhört glad och tacksam över detta! Det gav en extra boost till pluggandet. Är dock osäker på om jag kommer infria mitt löfte...
Sen har det liksom, jag vet inte, småsaker som bara förgyllt den här dagen till max. Bara att få njuta och vara tacksam för det man har, så har det känts idag. Tacksamhet!
Sen en sak till som jag längtat efter hände äntligen idag, jag har fått nya instagramfunktionen att kunna lägga ut flera bilder samtidigt. Så fånig grej, men eftersom det känns som alla andra fick funktionen till sina mobiler för en månad sen så har jag bara irriterat mig på att jag inte kunnat. Så idag har jag firat med att lägga ut två bilder på instagram, samtidigt!!

Nu har jag nattugglat länge nog är inte allt för länge kvar tills väckarklockan ringer, så nu blir det godnatt! 😴

Likes

Comments

Efter en lång vecka i Umeå förra veckan blev det fullt fokus på familjen i helgen. I går begav vi oss ut på en lekparksturné något söderut i landet.
Första stoppet blev Oskarshamns temalekplats som tyvärr blev något av en besvikelse. Det var en okej lekplats, men inte mer än så. Vissa saker kändes inte särskilt genomtänkta och var dessutom väldigt knepigt att hitta dit. Tanken var att vi skulle fikat där men barnen var färdiglekta efter 20 minuter så vi fortsatte vidare.
Nästa stopp blev då Mönsterås. En nybyggd lekplats vid vattnet. Jättemysigt, och en väldigt rolig lekplats, ganska liten, men fanns något för de flesta. Barnen älskade den!
Vi fortsatte vår turné och landade i Kalmar där vi åt lunch och köpte några småsaker på Ikea innan vi åkte till Kalmar Slott. Vi intog lite svensk historia när vi promenerade på slottsvallarna innan vi gick till slottsparken för nästa lekparksstopp. Detta var en liten lekpark främst för mindre barn, men inte mindre kul för det. Alla barnen hade roligt och sen är miljön runtomkring så mysig också.
Sista stoppet och det huvudsakliga målet för dagen blev 4H-gården i Kalmar. Där kollade vi först alla djuren. Det klappades kaniner och hästar, kikades på höns, getter och tjurar, sen blev det fika och lek i stora lekparken. Bästa stället enligt tjejerna, och mig också, fanns mycket att göra och härlig miljö. Love är nöjd bara det finns en gunga eller rutschkana. 😊 Det var härligt väder med strålande sol, men det blåste tyvärr en del, framförallt i Kalmar.
Tycker det är kul att man kan göra sånna här saker utan att det behöver kosta en massa pengar, om man bortser från bensinpengar och Ikea-shopping. Barnen älskar verkligen att vara utomhus och även jag börjar uppskatta det mer och mer. Drömmer mig bort till den dagen när (om?) vi har ett eget (stort) hus, och barnen har en stor härlig trädgård att leka i... Trångboddhet är en definition vi definitivt kvalar in på med 5 personer och 2 sovrum. Men mer om det en annan gång. 😊
Blev inte mycket kort tagna på vår "turné", men här är iallafall en bild på de finaste jag vet i slottsparken i Kalmar.

Likes

Comments

Sista veckorna har varit dåligt uppdaterade i bloggen, så därför bjuder jag nu på en bildbomb med lite smakprov från vår vardag. 😊

Vi har haft picknick i skogen och picknick på Corner.
Vårt lilla skogsäventyr var nog för två veckor sen nu och barnen älskade det. Vi är tyvärr inte alltför ofta i skogen, i alla fall inte på detta vis. Barnen lekte och klättrade, Vilma sprang omkring och hittade pinnar och Love sov i bärselen. Han utforskade sen också skogen, men var lite knepigt att gå omkring bland grenar och stenar med små ettåringsben. 😊
Hamburgare på Corner har Love fått premiärsmaka. Mumsigt tyckte han även om han nog föredrog pommesen. Och är givetvis inte läsk i muggen, det dricker inte nån av barnen, däremot lyxade han till det med lingondricka. 😊

Vi har myst och påbörjat syprojekt.

Love har fått en liten soffa som kan fällas ut, mycket bra mysställe för små personer.
Sen har det påbörjats (och nu även färdigställts) lite syprojekt, både för mig och tjejerna. Resultatet av mitt ena projekt kommer i ett separat inlägg.

Det har åkts vagn och cyklats.

Då sambon fått nytt jobb har jag inte haft tillgång till bilen i veckorna, vilket har inneburit många, och ganska långa, promenader för hämtning/lämning hos dagmamman och vid övriga ärenden. Det har varit härliga promenader, men har varit tidskrävande och "förlorat" en del pluggtid. Men förra helgen införskaffades en cykel så nu får Love åka med och det har fungerat jättebra. Sen är ju cykeln riktigt snygg också, så nöjd! 💜 😊

Vi har handlat, varit i lekparken, bakat Nutella-kakor och matat fåglarna (fast Love matade mest sig själv, så tur det var färskt bröd 😊).

Sen ännu mera mys. 💜💜💜

Givetvis har det varit väldigt mycket plugg och skola för min del, men inte så mycket att visa/skriva om. Men har haft att göra kan man lugnt säga.

Nu väntar fredagsmys till fångarna på fortet med tjejerna. Love somnade tidigt efter en lång vecka med massa nya intryck, så nu får vi ha våra godsaker i fred. 😉 Känns så elakt att äta massa gott när Love inte får smaka, så nu får vi passa på.

Ha en skön helg!

Likes

Comments

Förra helgen var vi i Linköping och besökte flygvapenmuseét som vi gjort flertalet gånger tidigare. Denna gång var även barnens morfar med. Pappa tog med oss dit många gånger när jag var liten och nu vill jag ge mina barn samma spännande upplevelser. För även om inte flygplan är det mest intressanta i världen så har tjejerna alltid haft jättekul där, likaväl som att det finns mycket intressant för oss vuxna också som inte heller har ett överdrivet flygplansintresse. För Love blev detta andra besöket, men ändå det första besöket där han kunde vara med och leka och upptäcka mer själv.

Det finns mycket historia att lära sig där, framförallt svensk historia under 1900-talet, främst med relation till flyget, men ändå mycket intressant. Det finns (givetvis) massa med flygplan att titta på, äldre och nyare, men även utställningar, massa aktiviteter för barnen med olika experiment och upplevelser. Tjejerna gjorde pilottest och flög simulator, testade att skjuta prick och massa mer. En rolig sak de har är olika rum man kan gå igenom där det är uppbyggt en lägenhet typisk för ett årtionde. Så vi vandrade igenom både 50-, 60-, 70- och 80-talet. Det är riktigt kul att se och man märker dessutom på övriga besökare i olika åldersgrupper hur de känner igen sig från när de var små. Så kul! Det fanns många saker i 80-talet som jag kände igen väldigt väl, typ hur telefonen såg ut, vardagsrumsinredningen och massa annat. Det är inga problem att spendera en heldag på museét. En positiv sak är ju att detta som de flesta andra museér har gratis inträde, vilket gör det ännu lättare att besöka det ofta. Vi började dock vår söndag på IKEA för att inhandla lite småsaker och äta lunch innan vi begav oss mot flygvapenmuseét.

Likes

Comments