​MIna tankar kring vm:

1. Sverige fick ingen lätt grupp att hamna i med både USA och Kanada i samma grupp, men sverige bevisade att man verkligen kan spela hockey. Under gruppspelet så har sverige spelat hur bra som helst och det har nästan sett lite för enkelt ut förutom kanske matchen mot USA, där dom fick slita som djur. 

2. Orkar Sverige kämpa till sig ett guld nu utan storstjärnan William Nylander skadad, troligtvis hjärnskakning? Ja jag tror att sverige kommer ta sig samman som grupp och vinna guldet i år. 

3. Sverige är enligt mig det bästa laget just nu i vm. 

Heja Sverige , nu går vi för guldet!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Den är inte bara magiskt god, den är samtidigt nyttig och fri från socker, ägg, laktos och gluten och gör sig perfekt som dessert till kvällens nyårsfirande.

Det finns nog ingen i världen som skulle gissa på att den här magiska lilla chokladkompotten är nyttig efter att ha testat den och just därför gör den sig lika bra som en dessert som en frukost. Testa själva!

HÄR kommer ni till receptet! 

Likes

Comments

1. Skaffa dig en eller flera mentorer – människor som du ser upp till. Människor som tror på dig. De kommer att vara dina guider genom din karriär och det är otroligt skönt att bolla saker med någon som faktiskt tror på en – men inte gullar med en som ens mamma eller kompis kan göra.


2. Gör först och be om ursäkt sen. Om man kommer in som en ung, frisk fläkt in i ett företag eller bransch kan det vara lätt att dina kollegor eller chefer inte tror på dina idéer, för att de vill göra som man ”alltid har gjort”. Eller så kanske de säger att de redan har testat din idé och att det inte kommer funka. Eller något annat tröttsamt. Fortsätt göra saker du tror på och be om ursäkt först om idéerna inte fungerar. För att utvecklas och växa i sin karriär måste man vara modig.


3. Acceptera befogad kritik – men ta aldrig skit. Enkelt i teorin, svårare i praktiken – men viktigt när du väl hamnar i en besvärlig situation.


4. Lär dig att effektivisera ditt arbete. Det finns ingen prestige i att sitta flest timmar på ett kontor – däremot finns det prestige i att få mycket gjort, jobba snabbt men effektivt och pricka av alla att göra-punkter man har. Om du lär dig att jobba effektivt får du mer tid till ditt privatliv utan att behöva göra avkall på din karriär. Boktips: ”4-timmars arbetsvecka: konsten att leva mer & jobba mindre”.


5. Planera ett steg, inte tio steg framåt. Det är lätt att bygga upp stora drömmar i huvudet och måla upp alla saker man vill uppnå på en och samma gång. Men försök att inte planera för mycket, ta istället ett steg i taget.


6. Våga ta för dig! Våga visa att du kan och vill. Överraska din arbetsgivare likväl som du överraskar dig själv. Se en anställningsintervju som ett tillfälle, inte bara för dig att lära känna arbetsgivaren, utan även för arbetsgivaren att lära känna dig. Våga ställa frågor och motfrågor, det är det som gör dig unik och som gör att de kommer ihåg dig.


7. Våga be om hjälp. Det behöver inte vara en svaghet att be om hjälp, snarare tvärtom. De saker du är mindre bra på kanske någon kollega är expert på och tvärtom. Finns det ingen kollega så kanske en kurator/karriärscoach kan hjälpa och guida dig framåt. Vi behöver alla bolla våra idéer och tankar med någon annan.


8. Var personlig. Mentalitet, drivkraft och personlighet är de tre viktiga byggstenar till framgång. Glöm inte bort dig själv!

Likes

Comments

​Mora IK är det lag som står mig varmast i hjärtat och kommer alltid att göra. När jag var 9 år så började jag intressera mig för hockey och då stod mora ik närmast att ta till sig och heja på. För varje år som gått så har kärleken till laget mora ik blivit allt större och större. Och nu vid 23 år ålder så jobbar jag inom klubben som funktionär. Att jobba som funktionär är inte ett jobb som man har betalt för men det är ett jobb som jag mer än gärna utför då jag älskar mora ik och vill hjälpa klubben på alla sätt och vis. 

Jag har nu jobbat som funktionär inom statistiken i Mora och det är ett jobb som jag aldrig kommer släppa då jag tycker det är kul och väldigt intressant. Man lägger ner otroligt mycket tid för klubben under veckorna och det gör man på grund av den roliga hockeyn. Ja nu är ju inte hockeyn alltid rolig men man lär sig mycket varje dag som funktionär. 

Att jobba inom sporten hockey har alltid varit kul och jag kommer aldrig lämna de jobbet och framför allt så kommer jag alltid att älska mora ik oavsett vilken liga eller serie dom spelar i. 

Mora IK i med och motgång. HEJA MORA IK !!!!!!!!

Likes

Comments

​MIna tankar inför globenderbyt är att jag tror det kommer bli en tuff match med snabbt spel och två lag som verkligen vill vinna till 110 % 

Just nu är Mora IK det lag som är lite upp och ner just nu med flest dippar i matcherna. Det är väldigt sällsynt att se mora ik spela en match i 60 minuter. Senast jag såg mora spela en match i 60 minuter var mot just de motståndet som väntar i globen, nämligen leksand. Den matchen är överlägset den bästa match jag sett mora spela denna säsongen med myckethög fart med mycket skridskoåkning och en kämparglöd ända in i kaklet som man inte sett på länge nu. Man kämpade och slet i varenda närkamp och gjorde de väldigt svårt för leksand att komma till några riktiga farligheter. Man var tight i defensiven och satte sina lägen i offensiv zon när det gavs. Matcherna efter detta har sett lite halvdant ut med många matcherna där man spelat bra stundtals men man har också spelat stundtals väldigt dåligt och agerat som ett juniorlag vid slutsignaler.  Jag hoppas och tror att mora kan ge leksand en match och att det kommer bli en bra match med härlig stämning på läktaren med fullsatt läktare. 

Men vi ska inte glömma bort att mora har en motståndare som vill vinna denna match också så vi kan räkna med en tuff match. 

Senast Mora mötte Leksand i globen så slutade de med en 5-0 vinst till Leksand och det vill vi inte ska upprepas. Lite chans till revansch. 

Likes

Comments