Idén om att sy egna kläder kom när jag hade fått mitt andra barn. Jag var mammaledig och följde några bloggar. Jag fick lust en dag att det vore kul att sy något eget till mina barn. Det fick vara något litet, typ en mössa.

Jag började googla runt på nätet och hittade ett enkelt mönster på en blogg som var skapad av en superduktig tjej. Jag var så imponerad. Hon var småbarnsförälder, ritade egna mönster, sydde och sålde kläder och hon hade sitt eget märke! Ni vet en sån där lite lapp som sitter på kläderna som talar om vem som har designat dem. Måste också HA!!

Jag fick ihop en mössa och började leta efter såna där tyglappar att sy på mina alster. Jag upptäckte snabbt att det var snordyrt (det var det då, men nu kan man beställa billigare från utlandet) och jag fick välja ett billigare alternativ.

Vad som skulle stå på mina lappar stod klart för mig ganska snabbt. Det blev Moräna. Mor, för att jag är en stolt mor och äna är för muräna. Jag gillar det djuret, lite läskigt och fult, vad gör dom egentligen där nere i djupet? Kombinerar man dessa ord blir det lite kul tycker jag.

Moräna, en bild av en mammamuräna med 50-talsglasögon dyker upp i mitt huvud, ha ha!

Jag skulle vilja rita en bild av detta och ha på min logga. Jag vill göra mina alldeles egna mönster och sy kläder och saker som BARA jag har designat, och på dessa ska mina "tags" sitta.

Snart kanske jag orkar genomföra detta...

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag är kreativ, det går inte att förneka. Jag mår bra av att sy och pyssla. Jag ler förnöjt när jag lyckas återbruka något jag hittat på loppis, i skogen, återvinningen eller typ något som ligger på gatan. Det behöver inte kosta skjortan för att man ska få utlopp för sin kreativitet. Man kommer faktiskt långt med att se sig omkring där hemma och "ta vad man har". Man måste se med nya ögon och se möjligheterna.

Jag gillar inte att saker slängs, utan försöker ofta hitta på något nytt användningsområde för dem. Just nu lurar jag på ett par långa brädor som ligger slängda utanför jobbet. Dom skulle passa skitbra som bänk bakom soffan. Fasiken vad bra om jag kunde få dom!

Jag har många drömmar och projekt på gång, men har ingen aning om när jag ska hitta tiden till att förverkliga dem. En del blir av, en del förblir drömmar. Men det är ok, jag har liksom vant mig med åren.

Jag pratar mycket med min omgivning om mitt skapande. I den här bloggen kan jag ju till och med visa upp mina alster, det är ju fantastiskt! Just nu är det mest sömnad jag håller på med, men ibland händer det allt att lådorna med scrapsakerna åker fram.

Vi får se om det blir någon som kommer att läsa det här. Spännande!

Likes

Comments