Hejsan!

Jag ville bara meddela att ni som fortfarande klickar in här på bloggen kan klicka in här istället http://livetenligtmoa.forme.se/ då jag har bytt bloggportal.

I den nya bloggen skriver jag mycket om min vardag  men även om min träning, vad jag shoppar och hur jag känner osv.

Kram

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

In this strange tangle of love
I'm learning how to see
In this weird change of space
I"m learning to believe in this life
I'm living, I feel you helping me

If I were a monster
Would you wince
When you looked at me?
If I were a freak would you stare?
If I were a leper
Would you say unclean?
If I was lost,
Would you help me get free?

Time and space are closing in
And their turning me weak
You and me are making friends
Just learning how to be
I learn from you and
You're watching me
This is the way to be

When I am a monster
You never wince
When you look at me
When I am a freak, you never stare
When I am a leper
You never say unclean
And when I am lost
You come and get me free


Are you read to live your life?
Are you healed enough?
Can you stop?
Can you stop and enjoy the ride?

 

( Bild sen julafton hemma hos farmor och farfar )

Likes

Comments

Ordet för denna dagen kan inte vara något annat än kaos! Det började med att Emma ringde mig TVÅ  minuter innan mitt tåg skulle gå och väckte mig! Så det blev rakt ner till pappa och han fick köra mig snabbt som katten till Hässleholm. (Älskar dig pappa) Jag tror jag fick åtta minuter på mig här hemma innan vi lämnade uppfarten!

När jag sen kommer till Hässleholm missar jag tåget med TVÅ minuter! Men som tur så hade en annan klass som också skulle till Landskrona också gjort det på grund av förseningar så jag kunde åka med dem. När vi kommer till Lund är ALLA tåg mot Landskrona inställda så vi fick ta ersättnings buss. Då försvinner 3 elever och vi hamnar på 4 olika bussar. Tre elever med rektorn, 25 elever på en buss utan lärare och då jag, Saga och dem tre som var borta på en annan. Läraren som letade efter dem 3 åkte sen en buss själv för hon missade den vi tog. Så när vi kommer till Kävlinge så blev det tåg till Landskrona. KAAOS! 

När vi väl kommer till tävlingen efter tre timmars resa eller något så var allt redan igång. En timme senare har vi vår redovisning som gick bättre än väntat! Klockan 1 eller något fick vi reda på resultat och vi kom inte vidare och jag är ganska glad över det faktiskt! Men skulle kunna till lägga att den som kom tvåa, den produkten finns redan och dem som gick vidare hade ingen riktigt bra redovisning. Dock kom en av våra grupper från skolan 4:a och det var bra. Plus att dem som vann deras ide var bra!

Kom hem för en timme sen och vi har fått reda på att vi får kompensation för dagen och det känns riktigt härligt! Dagen har som sagt varit kaos men det har även varit sjukt kul! Vet dock att jag inte kommer göra det igen!

Likes

Comments

Idag blev det en konstig dag.

Började med inställda tåg och vidare med att man stannade nästan en timme extra efter skolan för att man va tvungen att göra klart en monter till tävlingen imorgon. Slutade med en lyckad träning på gymmet och nu bloggande och plugg.

Det är flera stycken som har frågat om dehär med tävlingen, vad det är och vad det är till. Så jag ska förklara!

Det har med entreprenörskapen i skolan att göra. Vi fick i uppdrag i höstas att "starta ett eget företag" eller vad man ska säga. Eller mer göra en egen produkt.

Så jag och tre andra i klassen kom på en toppen idé, jag vet inte om jag får säga vad egentligen men ja.. Och imorgon är det som vår lärare kallar "skarpt läge" för imorgon ska vi upp tidigt som f*n och åka till Landskrona med vår prototyp till vår produkt och stå på en mässa och göra reklam för den. Men inte nog med det utan vi ska tävla i dehär också och det kallas "blixtlåset" och man kan väl säga att det liknar uppfinnarna på tv. Så jag är rätt nervös kan man ju säga!

Så för mig blir det nu plugg till manuset inför juryn imorgon och sen gå och lägga sig tidigt så man kan sätta på sig sitt big smile imorgon fast det är så tidigt.

Jag har även beställt tid till att göra vid mina naglar på torsdag så det ska bli gött! får se hur det blir, kommer fortsätta med det ett tag framöver tror jag!

Likes

Comments

Denna dagen börjar inte bra, börjar med att jag trodde jag missade min buss men så va det inte. Men när jag väl kommer till stationen så ser jag att mitt tåg till skolan är inställt. Så nu kommer jag 40 minuter försent på den viktigaste lektionen på hela skoldagen!
Så nu sitter jag på nästa tåg som går om 14 minuter, lite irriterad..
Efter skolan blir det träning och sen PLUGG för nu kommer jag ligga efter. Blir att lägga sig tidigt med för ska som sagt ta tåget 06.24 imorgon!

Likes

Comments

Som bästa vänner alltid gör, så gjorde vi.

Som ett äkta kärlekspar alltid gör, så gjorde vi.

Som riktiga fiender gör, så gjorde vi.

Som någon man växer upp med, det va så som vi gjorde.

Jag kunde vara mig själv, Jag kunde säga vad jag tyckte, vad jag tänkte. Men jag va inte den jag är idag och du va inte den du är idag. Allt förändras med tiden. Men tiden läker inte mina sår. Det va du och jag den tiden, fast det egentligen inte alls va så. Det har jag insett nu.

Du kommer aldrig, aldrig få veta hur mycket du betydde för mig. Vad jag än säger och vad jag än gör kommer det aldrig bli som förr. Du va mitt livs kärlek.

Likes

Comments

Du måste våga tro på dig själv!

Jag trodde inte alls på mig själv innan, jag gick bara upp och upp och upp i vikt. Men en dag satte jag stopp för det! Nu har jag gått ner (vet inte riktigt vad) men jag vet att det går åt rätt håll och jag vet att alla ni andra där ute och måste våga eller kunna tro på dig själv. Det kan handla om va som. Kärlek, läxor, din kropp, det kan till och med va att våga sträcka upp handen i klassrummet. Någon gång kommer du ta dig mod till att tro på dig själv, och någon gång kommer du nå ditt mål. Det handlar bara om att tro på sig själv och inte ge upp det hoppet, hur mycket det än svider eller hur mycket du behöver kämpa. Jag vet att ju mer du kämpar ju mer positiv kritik kommer du få och ju högre självkänsla får du!

Du vet den stunden du är så nära på att ge upp, kommer det alltid någon eller något som får dig att kämpa ännu högre. Det kan räcka att det kommer en bra låt i mina hörlurar när jag springer och tänker *bara denna låten också* sen efter den låten kan jag ibland känna att det inte alls är lika jobbigt längre. Du orkar mer än du anar.

Som en vis man en gång sa: "Du ska inte upp till ytan när du känner att du behöver andas, du ska upp till ytan när du känner att du kommer dö".Du orkar så enormt mycket mer än du tror!

Men det jag vill säga är att om andra vågar tro på dig, så varför skulle inte du våga göra det!?

 

Likes

Comments

Jag tycker inte om söndagar. Jag kan inte skylla på att det har med läxor att göra för det är prioritet men söndagar kan man inte göra så mycket, man vaknar vid lunch och sen ska man lägga sig i tid för att det är skola dagen efter. Min dag har bestått av att ligga framför spisen och göra läxa heeela dagen. Eller nej min frisör kom hem till mig och pratade med pappa och mig lite, vi bestämde bland annat att jag ska beställa löshår så hon kan sätta i det på mig om någon vecka!Glad!

 Annars då? Jo på onsdag ska vi till Landskrona och tävla i något som heter blixtlåset och vi ska ta tåget hemmifrån 06.24! Fy för.. Det värsta är att vi får ingen kompensation för att vi går upp typ 5 och kommer hem igen vid 7!

Just nu ligger jag i sängen lyssnar på musik och tänkte se om det gick och blogga lite, kolla min statistik och den ökar fortfarande *big smile*. Har troligtvis en liten låsning/nackspärr i min nacke för kan inte röra den på ena hållet men får hoppas det går över. Godnatt mina kära.

 

Likes

Comments

Vad är äkta kärlek? Efter denna dagen går det många tankar om det.

Jag har nog bara varit med om äkta kärlek en gång, och den tiden va en hemsk tid.Jag mådde inte bra alls och allt fick mig att vilja försvinna. Jag vill kunna känna lycklig äkta kärlek i mitt liv men det verkar så extremt svårt.

I äkta kärlek måste man kunna säga vad man tycker och vad man vill men det har jag inte kunnat göra, efter idag har jag insett hur dåligt man kan må och ändå kunna lösa det, Jag älskar mina vänner extremt mycket, men ett förhållande som jag sett idag, så stark kärlek har jag aldrig sett. Att man kan älska någon så mycket. 

Ni vet det paret som har det "perfekta" förhållandet, alla har ett sånt par. Jag tror inte på att det perfekta finns just nu, inte efter idag. Det kanske kan verka som det på utsidan men inte emellan dem två. Men jag vill kunna tro det, och jag kommer leta efter det. 

Idag har varit en konstig dag, och precis blev den ännu konstigare. Man ska inte låtsas vara glad när man inte är det, jag mår bra, men efter idag fick jag så sjukt mycket tankar i huvudet.

Likes

Comments

Igår blev det utgång med Johanna. Vi skulle först till Åhus med det slutade i Bjärlöv. Det var inte dem personerna jag brukar festa med så det va kul! Hade trevligt.

Men som jag och Johanna är bestämde vi oss för att ha en nykter kväll på en fest och det hade vi, och lika kul var det! Det bästa är att man slipper "bakis" dagen.

Vi stack sen hem till Johanna fixade oss till "home mode" och myste ner oss till en film, det slutade med att Johanna låg och snarkade bredvid mig , 10 minuter senare somnar jag med. Halv 3 ringer hennes pojkvän och väcker mig och henne. Halv 5 ringde han nog sista gången. Nu ligger vi och kollar klart filmen vi började kolla på. Kul!

Det jag ville säga som jag insåg lite igår är alla fördomar man har, eftersom det va folk som jag inte pratar jätte mycket med igår på festen så lärde jag känna dem lite mer, eller vad man ska säga. Så döm inte människor förrens du lär känna dem, för jag fick en helt annan uppfattning av människor där igår på ett positivt sett och det är bara för att man har hört andra säga saker om dem osv. Tack för mig!  

Likes

Comments