Planera klimatsmart

OBS! Det är mina personliga åsikter ni läser, jag får inte betalt av någon tredje part för att skriva detta inlägg!!

Ny vecka och dessutom lönevecka! Hur najs?

Jag hoppas att alla nu precis som jag gör månadsbudget för att ha koll på sina utgifter varje månad. Eller även om ni kanske inte gör en budget för hela månaden tänker jag att ni iaf har en budget att förhålla er till. Som student och klimatentusiast försöker jag inte bara jaga erbjudanden utan är ständigt på jakt efter klimatsmarta lösningar för att underlätta vardagen, blev därför så himla glad när Shopgun hörde av sig och frågade om jag ville testa deras app!

Det är kortfattat en app som man använder för att hitta erbjudanden i närheten av ditt hem eller där du är. In i appen och sök efter en produkt och så får du upp vart någonstans den finns på rea. Det klimatsmarta är såklart att man slipper ta del av massa olika butikstidningar som ändå bara hamnar i papperskorgen om vi ska vara helt ärliga. Nu kan man liksom välja själv vilka erbjudanden som man vill ta del av och du är med och bidrar till minskad papperanvändning.

Jag har testat appen i två veckor för att planera mina inköp, jag brukar som sagt redan planera alla inköp jag gör när det kommer till mat och använder mig flitigt av både Icas och Willys app eftersom de e dem butikerna som ligger närmast mig, men tänkte att det kan vara lite trevligt att testa något nytt!


I måndags hade jag dessutom en riktig storhandling på listan och det passade utmärkt att sätta appeen på prov då jag försöker att spendera så lite pengar jag bara kan på städgrejjer hahah..Det är de tråkigaste inköpen som finns och det är alltid så dyrt när man försöker hitta ekologiska, miljömärkta produkter! Hur bra som helst då när jag kan söka på märken och varor i Shopgun och sen kunde jag se om det fanns något erbjudande dit jag skulle.

Min utvärdering efter dessa två veckor får bestå av en lite punktlista med för- och nackdelar. Allt som allt så kommer jag personligen inte att bara använda mig utav Shopgun då jag älskar att det finns receptförslag i exempelvis Ica appen tillsammans med massa annan matinspo men det kommer definitivt vara ett komplement för att kolla erbjudanden i andra närliggande matbutiker som jag mer sällan handlar på eller om jag befinner mig på en annan ort och inte har någon koll på varken erbjudanden eller liknande. Det är också en bra app att ha om man ska hålla i kalas, middag osv. och vill spara lite pengar. Däremot för enstaka mindre inhandlingar så kommer jag personligen att handla på samma sätt som jag gör idag.

Har ni hört talas om Shopgun innan? Vad tycker ni?

Fördelar:

  • Alla erbjudanden samlade på samma ställe - så skönt!
  • Gratis app - uppskattas alltid!
  • Enkelt layout, användarvänlig
  • Man får ta del av erbjudanden som man vanligtvis hade missat.
  • Mindre papper i omlopp - bra för moder jord.
  • Man kan klicka rakt i reklambladet för att lägga till en vara i sin inköpslista.

Nackdelar:

  • Design: hade personligen inte valt en grön färg heheh...MEN det är ju en smaksak såklart och grönt är väl den universala färgen för hållbarhet!
  • Lite oklart hur det funkar när man väljer butiker i närheten, platsfunktionen fungerade inte helt optimalt på vissa ställen, i Uppsala var det lite bättre men vissa butiker kom inte med även om dem låg inom radien.
  • Svårt att använda om man bara har en butik i närheten där man bor då poängen är att ta del av erbjudanden från flera olika butiker för att kunna spara pengar och inte få massa reklamblad i brevlådan.
  • Det känns också lite kontraproduktivt om man ska behöva åka bil för att jaga erbjudanden, det påverkar klimatet negativt i mycket högre grad skulle jag säga.

Gillar

Kommentarer