Bullbak

Eftersom deg snart är kanelbullensdag så tog jag tillfället i akt och ställde mig i köket och bakade kanelbullar! Tänkte gå lite all in i år då jag fått en dille på alla slags bullar, kanel som vanilj som blåbär och för att hinna med allt gäller det att börja i tid!

Blev så himla smarriga och saftiga och underbara, kunde inte blivit bättre! Däremot brukar jag vara mer för den traditionella rullade bullen men det får bli nästa sats, det var lite svårt att hålla ner storleken på dessa men ingen har väl någonsin klagat på stora bullar??

  • Köket
  • Nära Kungsängsgatan, Uppsala

Gillar

Kommentarer

Klimatsmart risotto

Så hittade ett riktigt coolt recept på Ica (där jag hittar alla mina recept) och sedan ja tog det ca två veckor innan jag tog tag i mitt liv och gjorde maten. Det blev inget mindre än Risotto med någon typ av röra som jag inte kommer ihåg med sojabönor till. Rackans vad gott det blev! Tog ca två sekunder innan jag åt upp min portion. Finns ju inget godare än varm och krämig mat på höstkanten, även om soppa kanske är att föredra. Vet däremot inte hur vänlig maten är för matlådor men hoppas på det bästa!

Och om jag inte heller tar helt fel är receptet klassat som klimatsmart vilket också är så passande eftersom jag och Jenny nu har bestämt oss för att göra en podcast som projektarbete under höstens kurs. Vi kommer jobba varje dag, nästan iaf med podcast material och sociala medier. Den kommer heta klimatsmart och självklart kommer jag hojta till när första avsnittet är publicerat! Än så länge har vi endast skapat mail, fb, insta osv men Gud vad roligt det kommer bli!

Kommer till 100% tipsa om denna goda och klimatsmarta risotton på vår insta inom kort så håll utkik där! I veckan kommer profilbild och första inlägg, instan heter: klimatsmartpodden bara in och följa!!

  • Köket
  • Nära Kungsängsgatan, Uppsala

Gillar

Kommentarer

Överraskningsfest

Så vad hände igår egentligen?? En torsdag, praktiskt taget mitt i veckan...?

Vickan fyllde år och det tänkte vi minsann fira ordentligt så en överraskningsfest ordnades (därav tårtan från i förrgår) och en underbar kväll var det fantastiska resultatet! Vi började på en mysig Italiensk resturang och sedan blev det överraskningsmoment, efter det blev det att gå ner till Sthlm nation för en utekväll. Är Inte alls van vid att festa en torsdag men ja det var en spännande upplevelse, viktigt att ta vara på studentlivet när det är här!

Bjuder även på lite smått galna men härliga bilder, temat igår fick nog ändå bli typ skratt eller något i den stilen haha!

Gillar

Kommentarer