Fem steg för att ta tag i sig själv

Tro mi, jag vet. Hur ska man någonsin palla med att åka fram och tillbaka till gymmet, vara superaktiv privat, hinna plugg och ha ett socialt liv?? Och främst, hur ska man någonsin orka med att laga NYTTIG mat?!


Well inte för att jag någonsin i mitt liv vart superaktiv, men sen jag började studera gjorde jag en pakt med migsjälv att minst en gång i vecka utföra någon sorts aktivitet. oavsett om det är 15 övningar hemma i min lägenhet eller att simma med en kompis, spela en badmintonmatch, gymma eller gå en långpromenad. Denna pakt har faktiskt otroligt nog fungerat och nu efter att jag kommit igång har så mycket mer energi och jag märker verkligen av hur mitt humör dippar när jag inte har rört mig på ett par dagar. Därför mitt i all tentaångest tänkte dela med mig av mina fem absolut bästa student och allmänt lata människors guide för att ta tag i sig själv.

1. Hitta ENKLA och goda nya recept att testa. Betonar enkla för vem har egentligen tid att vänta på att sina hemodlade tomater och avokados mognar eller ens uppstår? Tipps är att antingen söka efter recept på youtube. Jag brukar ofta hitta veganska alternativ men för att hålla mig inom en rimlig budget och inte leta efter oklara råvaror modifiera dessa recept till vegetariska måltider. Ett annat tipps är att gå in på ICAs hemsida och sök efter råvaror du gillar. Tillexempel är jag väldigt förtjust i potatis så jag söker efter recept där jag kan ha kanske klyftpotatis som tillbehör. Eller om du inte gillar att laga mat och brukar köpa lunch varje dag kanske bara kan testa på ett storkok, både vänligt för hälsan och plånboken. Att laga god mat som man vet är bättre för en ger iaf mig lite extra energi och motivation att ta mig ut i solen!

2. Köp snygga träningskläder! Jag vet så gammal...Men så effektiv. Min kära pappa var det faktiskt som tog tag i detta och åkte med mig till en outlet där jag fick välja ut träningskläder, skor, väska osv. vilket verkligen gav mig en morot för att träna lite mer. Inte blev jag bara mer vältränad utan jag kunde också göra det i kläder jag känner mig bekväm och självsäker i.
3. Gör en mapp i telefonen med övningar! Bästa knepet någonsin, verkligen! Jag googlade "booty workouts" och gick till bilder, där kan man hitta miljoner med olika redan färdiga pass att göra antingen på gymmet eller även hemma. Då kan man också välja att justera dessa färdiga pass efter vad som känns bäst för dig och på så sätt hitta det som passar dig bäst!
4. Ha en träningskompis! Jag går verkligen nästan ALDRIG till gymmet utan min kära vän Elin. Dels är jag alldeles för osäker för att ens ha självförtroendet att gå men hon ger mig också otroligt med motivation och peppar mig. Hoppas bara jag peppar henne lika mycket tillbaka haha!

5. Gör vad du tycker är kul! Det är precis lika lätt som det låter. Gå inte till gymmet om du tycker det suger, åk till simhallen istället, eller gå ut en lång promenad med din bästa vän. Varför inte testa på en ny sport med några i klassen eller på jobbet? Sålänge du gör något räknas det.

Så efter världens längta inlägg hoppas jag ha gett dig iaf LITE träningsmotivation. Ha det bäst!!

Gillar

Kommentarer

Bästa vänner

Hejsan hoppsan!

En lång måndag men både seminarium och jobb innan man kom hem till lägenheten som både behövde städas och piffas till lite extra! Men nu äntligen har jag fått möjlighet att sätta mig i soffan och slappna av innan tentan släpps imorgon....så vilket bättre tillfälle att skryta lite om mina två finaste vänner som gick och köpte en väldigt efterlängtad leopardjacka till mig! En försenad fördelsedagspresent men ack så underbart ändå!!

Fick med mig lite fler godsaker hem men det får visas upp vid ett mer glamoröst tillfälle.

Gillar

Kommentarer

Koreansk hudvård

Har ju en lite konstig hobby att testa nya ansiktsmasker hit och dit! Och denna burk har fått ligga i min lilla korg med nytt smink och nya hudvårdsprodukter jag ej ännu hunnit testa och tänkte att vilken bättre dag att göra det än idag!

Det står på koreanska på baksidan men tillräckligt lätt att förstå sig på ändå haha, härligt återfuktad och smått underhållande med skummasker om man frågar mig!

Gillar

Kommentarer