Instagram moaandreassonnInstagram moaandreassonnInstagram moaandreassonnInstagram moaandreassonnInstagram moaandreassonnInstagram moaandreassonn

Till dig med ångest, i magen, i bröstet, i benen, i armarna

Texter, Psykisk ohälsa

I samband med nyår tar fler människor sitt liv, imorgon, nyårsdagen väljer flest att begå självmord. Därför återpublicerar jag nu denna text för att påminna er om att prata om hur ni mår, att våga berätta om ni har tankar att ta ert liv. Ring 112 eller självmordslinjen på 90101. Ni kan även chatta HÄR . Ta hand om er själv och andra, livet blir bättre och ljusare dagar kommer, jag lovar.

Hej!

Hej du som sitter med ångest, i magen, i bröstet, i benen, i armarna. Hej du som känner dig sämst, dig bäst, dig någonstans mittemellan. Hej du som känner att du inte duger, som känner att allt är sämst, att du är sämst. Hej du, ja du, du som läser, som förhoppningsvis fortsätter läsa.


Detta är till dig.


Jag sitter med ångest i min kropp, det har under kvällen pulserat från min mage ut i armar och ben. Nu sitter jag här och skriver, för jag insåg under samma kväll, denna kvällen, att det inte bara är jag. Inte bara är jag som känner mig hopplös, ful eller dum. Inte bara är det jag som är hopplös, ful eller dum, för den delen heller.

Hej du som en gång eller i framtiden kommer känna såhär, oavsett vad du känner, hur du känner det eller varför du känner just så.

Ångest, det är en pina, alla psykiska besvär är det, en pina. Något att lida igenom, något att ta sig igenom. Det vill jag berätta för er idag, är att ni tar er igenom det. Du kommer klara dig idag, imorgon och alla andra dagar du känner såhär. Varför? För att du är du, och jag tror att du är det av en anledning. Så gör dig hörd, gör något av att just du är du och att du är den du är, där du är.

Ångest kan upplevas olika för alla. För mig är det som en sten i magen, som magont. Jag hatar magont. För andra är det som ett tryck över bröstet, för många känns det i hela kroppen. Ångest kan upplevas som att man får svårt att andas. Som ett tryck. Som en oro. Ångest för alla är olika, för vi är alla olika. Ångest kan upplevas av alla olika anledningar, stora som små;

Ångesten kan handla om att välja skor, eller strumpor ibland. Det kan handla om att man ska ställa en jobbigt fråga eller inväntar att få svara på en jobbig fråga. Man kan ha ångest för att gå ut, för att handla, gå en promenad, träffa en kompis, en partner, en släkting, för att vara social eller osocial. Man kan ha ångest för att man vill prestera, eller inte prestera. Man kan ha ångest på grund av stress. Man kan ha ångest för att gå upp ur sängen, för att gå utan smink, med smink.

Ångest är ångest, och faller ångesten, så kan det kännas som att du faller med den, men gör inte det. Du är inte din ångest, du är inte det. Låt dig inte falla, stå med huvudet högt för du är så jävla stark och det vet du också om. Jag sitter här med ångest i min kropp så som du säkert gjort många gånger förr, låt dig inte tystas, falla eller stanna upp. Gör något av det du vill göra, för du kommer göra under. Lova mig det, att du kommer göra något, idag, imorgon, bara en dag. En dag när det finns kraft kvar, kraft att göra annat, annat än att hantera just det, din ångest.

Så hej till dig som sitter med ångest, i magen, i bröstet, i benen, i armarna. Hej du som känner att allt är dåligt och att du är sämst. Hej till dig som tror du är ensam men kanske nu insåg att det var inte vad du var. Du är inte din ångest, så låt den aldrig definiera dig. Det är okej att känna, känna ångest eller alla andra känslor som finns i din kropp. Prata om det, prata inte om det, gör vad som hjälper dig, där och då, här och nu.


#bestofnouw #psykiskohälsa #kreativtskrivande #nyår

Gillar

Kommentarer

Emellie_Larsso
Emellie_Larsso,
Så himla bra inlägg, lider själv av ångest och vet hur jobbigt det kan vara! nouw.com/emellie_larsso
mooaandreasson
mooaandreasson,
Tack så mycket, kram <3nouw.com/mooaandreasson
Lyckoreceptet
Lyckoreceptet,
bra inlägg!! Viktigt att prata om🌟nouw.com/lyckoreceptet
mooaandreasson
mooaandreasson,
Tack så mycket, ja verkligen! nouw.com/mooaandreasson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229