Header

Hej på er! Äntligen har jag blivit klar med ännu en video, denna gång är det en summering från 2017. Har tänkt försöka spela in något mer i helgen eller veckan så jag har lite nytt material.

Jag vet att jag varit borta ett tag, det är inte för jag vill utan för att jag inte har en dator förutom i skolan. Därför har jag valt att pausa i bloggandet för att satsa mer när jag äntligen har en. Om jag har tur så finns den jag vill ha kvar på Torsdag och jag kan börja blogga igen. Men så länge hittar ni mig på Youtube och Instagram.

PUSSKRAMHEJ

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Canon EOS 5Ds + EF 24-105mm f/4L IS USM

Skapad tillsammans med: Beatrice Jakobsson , Linnea Söderberg , Christopher Bornander (retusch) och Johannes Berglund .

Hej på er! I höstas hade vi kursen "bildkommunkation" med David Falk. Vi hade under en/två veckor ett grupparbete som gick ut på att 1. Hitta på ett företag 2. Presentera och pitcha företagets idéer 3. Skicka en brief till annan grupp med uppdrag att fotografera 10 marknadsföringsbilder till dess företag och göra detsamma för dem 3. Presentera det färdiga resultatet.

Detta var nog roligare än vad det låter för somliga, jag hade turen att hamna i en superbra grupp där samarbetet gick bra. Vi arbetade tillsammans och fick fram ett resultat som stämde överens med "Amicas" brief. Ett företag som säljer underkläder i ekologisk bomull som nu skulle utöka sortimentet med strumpor. Ovan ser ni min absoluta favorit. Vill ni höra mer om detta projektet? Kanske mer om skolan? Ställ gärna frågor så ska jag försöka svara så gott jag kan!

KRAM

Likes

Comments

NU NI! Nu har jag efter några år lagt upp min första vlogg. Har velat börja sedan jag var mindre men har slutat med att det tagits bort då jag skämts eller inte ens publicerats. I dagens video ser ni mig tillsammans med Mathilda i stan och därefter när jag är med släkten. Så synd att en inte kan välja preview well well.  Inte världens bästa video, but it´s a start. Enjoy!

Likes

Comments

November

November startade med samtalet från Pappa, beskedet om Morfar. Jag hade föreläsning på förmiddagen som jag gick på så jag och min bror åkte hem tillsammans vid 15. Innan föreläsningen stannade jag, Beatrice och Olov vid Odenplan för att se hur andra uppgången såg ut, så himla fin. Vid 21 var jag återigen på västkusten och kramade om Mamma. Dagen efter spenderades med Mormor. Efter några dagar var det dags för mig att dra mig tillbaka till Stockholm, eftersom en ny kurs skulle börja ville jag inte missa det, men jag skulle ljuga om jag sa att det inte tog emot att åka tillbaka upp. En och en halv vecka spenderades i Stockholm, sedan var det dags att åka tåg igen. Begravning. Den var superfin, precis så det ska vara. Både skratt och grått, bilder som cirkulerar när man går in i kyrkan, och alla blommor. Ett sista men väldigt fint hejdå. Upp igen för att bildbehandla i ett klassrum, lite avbryt med workshop på Fotografiska med Ace Wilder som modell. Några av oss i klassen var kvar lite senare och lyxade med lussebullar och julmust. Josefine kom till Stockholm och vi fick ses igen. Och ah.. på sista bilden kan ni ju se hur mycket energi jag hade kvar. Då var det bara 3-4 veckor kvar av bildbehandling och till ledighet.


December

Sista månaden på 2017 längtade jag mest hem. Första helgen spenderades där, i Falkenberg. Jag träffade äntligen Mathilda, hon fotograferade porträtt på mig till sitt gymnasiearbete. På kvällen var det gåsamiddag, ja ni läste rätt. En tradition sedan många många år tillbaka. Jag är ju vegetarian, men åt faktiskt en bit gås. Är dock helt övertygad om att jag inte gör om det. Det fick dock bli så denna gången, en för morfar. I Stockholm blev det många sena kvällar i skolan. En kväll assade jag Alma i studion när hon fotograferade Jemima från idol. Bilder kan ni se här . En kväll var det julfest för Fotoskolan och andra var jag kvar med bildredigering och plugg. Fotograferade även tillsammans med Mohammedi, bilder ser ni här . Sista tiden spenderades med musikhjälpen i hörlurarna och plugg till tentan. Den 22:a åkte jag hem och trots 1,5 h försening så kom jag fram. Jag har när jag kommit hem; slagit in paket, skrivit brev till Mormor, firat jul, gått ut med mina vänner, vilat i massor och nu firat in det nya året.


2017 var ett bra år med mycket upp och ner känslomässigt. Det har hänt så himla mycket under årets gång och jag trodde ingenting av det som skulle hända, skulle ske..typ.

Likes

Comments

Augusti

Augusti och tillsammans med mamma och pappa flyttade vi upp mina saker till mitt nya boende. Förutom att packa och flytta spenderades dagarna på Vagabond och därefter träffade jag mina vänner för att "säga hejdå". Träffade bland annat Max, vi åt på Burgers and Chill, Adela träffade jag över en fika. Hade även en liten hemmafest med mina vänner, väldigt bra kväll! Jag flyttade upp till Stockholm, min dator som slutade fungera dagen innan kom Sarah upp med och jag var då inte lika ledsen som jag var när jag åkte. Skolan började och första uppgiften "ett glas vatten" jobbades på. Vi fotade porträtt på oss i klassen, och en lördag fotograferade jag porträtt tillsammans med Julia, Alma och Amanda. Att anpassa sig till en ny stad, ny skola och att bo med nya personer var mycket på en och samma gång men Augusti var ändå en väldigt fin månad där mycket hände.


September

September tog fart och jag började komma in i lite rutiner i Stockholmslivet. Veckohandling, tvätt och fixa matlådor är vardag och det fungerade väldigt bra. Elin Kero föreläste på skolan och därefter gick vi ut och åt samt fikade tillsammans med henne, supertrevligt! Jag och några klasskompisar drog till Söder för att fotografera och slutade upp på Felix balkong med finaste utsikten. En ledig måndag drog klassen till Tranebergsbron och fotograferade. Jag började efter en månad hemifrån sakna västkusten, det började bli jobbigt speciellt när jag fick höra att morfar blev sämre och jag insåg att det kanske var mer allvarligt än vad jag trodde innan jag åkte. Så jag åkte hem. Vi hade några vardagar lediga i skolan så jag tog bästa tåget hem, åkte till min gamla skola och överraskade mina vänner där, sedan åkte vi till Mormor och morfar.


Oktober

Hösten kom med storm och alla löv hann ändra färg och falla från träden på bara en vecka kändes det som. Jag åkte hem till Falkenberg två veckor efter senaste besöket, jag förstod att det behövdes. Vi började i skolan på kursen "bildkommunkation" och tillsammans fotografer och bildbehandlare fotograferade vi i studion till en uppgift. Lite mer om det finns här . Veckorna gick fort och jag fyllde år, jag åkte hem till västkusten samma helg för att träffa mormor och morfar samt min familj. Vi gick ut och gick med moster och tittade på diabilder från mammas barndom. Den helgen var den sista jag träffade morfar, och jag är så himla glad för de helger jag åkte ner. Att jag sista gången vi sågs, låg bredvid honom och höll honom i handen samtidigt som "så mycket bättre" gick i bakgrunden. Vi sa inte så mycket, men tillräckligt. Jag gav honom ett brev han tackade för och sedan berättade han om sin filmkamera. Att säga hejdå den kvällen var givetvis väldigt jobbigt, men jag vet hur tacksam han var för den stunden vi spenderade bara han och jag. Älskade morfar. Den 31a somnade morfar in och såklart åkte jag ner igen så fort jag fick veta.

Likes

Comments

Juni

Utspringsbilder tagna avAlma Bengtsson

Juni inleddes med bal och student. Eftersom jag gick i Varberg och inte hade någon direkt studentvecka samt ingenting att göra i skolan så spenderades de sista dagarna i Falkenberg tillsammans med mina vänner där. Deras studentvecka består av dricka och diverse aktiviteter som jag hängde med på. Dagen innan avslutade vi treor på LBS med lekar och grillning tillsammans med lärarna. I väntan på bussen mot stationen fick jag ett mail från Fotoskolan om besked. Jag öppnade eftersom jag inte vill gå runt hela studentdagen och undra, då kunde jag hellre vara svinledsen den kvällen än undra hela morgondagen. "Du är antagen till Fotoskolan STHLM", wow vilket lyckorus. Jag ville hålla på det lite, men det dröjde inte länge innan jag berättat för alla. Den 9e Juni var det student vilket jag fortfarande känner hatkärlek för, saknar LBS. Under avslutningen fick jag en present för mitt jobb som ambassadör och pris som avgångsklassernas bästa fotograf. Dagen avslutades med utgång och jag är väldigt väldigt nöjd med dagen så som den blev. Efter studenten åt jag, Evelina, Evelina och Sarah tillsammans på Pinchos, en födelsedagspresent från mig till Sarah. Dagen efter drog jag till Karlskrona för att träffa Sebastian. Midsommar var näst på tur och kvällen spenderades med mina vänner i Falkenberg.


Juli

Juli stod det i kalendern och redan där undrade jag vart tiden tagit vägen. I början av månaden drog jag och mina föräldrar oss upp till Stockholm för att leta efter boende. Vi åkte mellan Enskede, Bromma och Tullinge, det som underlättade för mig var att beslutet nästan var givet efter besöket i Tullinge, något som hjälper en som mig med beslutsångest deluxe. I Båstad var det festival i vanlig ordning vilket blivit min nya tradition. Ena dagen var jag där tillsammans med Evelina och andra tillsammans med Jennifer, två toppendagar om jag får säga det själv. Fler bilder från festivalen hittar ni här och här. Juli var den månaden som bestod av mest jobb, förutom festival hann jag vara på stranden hela två dagar, och ah, det var väl det för juli.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

April

Dagarna spenderade liksom andra månader i skolan och därefter på Vagabond. I April var det utförsäljning och jag köpte på mig en del sneakers. Det var nationella prov och samma dag som vi skrev PM kom Heaton till skolan för att inviga LBS E-sport som nu går att välja som inriktning. Det blev kaos i tågtrafiken och jag åkte ett sent och tomt tåg, jag jobbade under påsken tillsammans med Alma och Julia. Skolan hade öppet hus och som ambassadör stod jag och Jennifer och välkomna nyfikna elever. Det var studentfest med temat "Hollywood", jag och min klass filmade en reklamfilm till Up-Zone Ullared, jag köpte balklänning och under en promenad med Evelina fotograferade jag mitt favoritträd som blommat ut.


Maj

Under maj var det vinterkallt och sommarvarmt. Jag fotograferade självporträtt vid mitt älskade träd, åkte till Liseberg tillsammans med andra LBS-ambassadörer, spelade golf med klassen, hade picknick med Jennifer, Minda, Mathilda och Tilda. I maj provade jag även mina studentkläder och räknade dagarna jag hade kvar i skolan, åkte till Stockholm för provdagarna på Fotoskolan, jobbade, köpte en Canon M5 och fotograferade bakverk. Maj var en bra månad.

Likes

Comments

Januari

2017 inleddes tillsammans med mina vänner. Jag träffade Adela och vi hade en mysig frukost tillsammans, fotograferade självporträtt och när skolan drog igång delades studentmössorna ut. Januari bestod av skola och jobb, dessutom slutade min mobil fungera vilket resulterar i att jag inte har speciellt många bilder från den första månaden av året.


Februari

Februari och det jag tänkte skulle bli ett bra år inleddes med hjärtekross. Kan inte undvika att få lite ångest när jag tänker tillbaka på min sista termin på gymnasiet, hela terminen var jobbig på många sätt. Förutom det åkte jag till Helsingborg för att se någon föreställning, det var alla hjärtans dag och förutom det på bilden fick jag en lapp med texten "Fin kofta", vet fortfarande inte vem som skrev den. Under sportlovet ägnade jag två heldagar i skolans studio, ena dagen fotograferande jag Sarah (bilder kan ni se här) och andra dagen fotograferade jag Mathilda och Jennifer. Februari blev den månaden jag började hänga allt mer med Mathilda, Minda och Jennifer, tre superfina tjejer som jag är såå glad att ha i mitt liv.


Mars

I mars gick jag på bio för att se "Skönheten och odjuret", åkte till Halmstad för att fotografera gymnaster, gick på studentfest med tema "90-tal", fotograferade "Sveriges nationalrätt" som var ett arbetsprov för ansökan av Fotoskolan Stockholm. Jag och min bror gick på William Spetz´s föreställning vilket är det absolut roligaste, vi träffade även William och wow vilken fin människa. Tillsammans med några från skolan firade vi Cissie som fyllde 19 och jag gick på mina vänners slutföreställning i dans. Hann ändå med en del mellan skola, jobb samt att hålla humöret uppe.

Likes

Comments

Hej på er! Då var det återigen dags för jul och idag har jag slagit in mina julklappar till familjen. Alltid väldigt noga med valet av papper och jag är ändå ganska nöjd med årets paket. Det jag hatar är ju att det måste stå vem det är till på paketen vilket jag anser förstör. Jag tar alltid en etikett och sätter på undersidan av paketet, där spelar det ju ingen roll hur det ser ut.

I skrivande stund är det Bingolotto och uppesittarkvällen, det jag gillar bäst under julhelgen. Julafton är verkligen inte min favoritdag, varför vet jag inte riktigt. Imorgon firar vi med familjen under dagen och efter Kalle Anka åker vi till mormor för att fira tillsammans med släkten.

Vill såå blogga massor nu när jag är hemma och är ledig, men nja. Har problem med en skärm som visar skeva färger så får redigera bilder genom mobilen om det ska gå, har dock lite på lager att visa er så stay tuned! Ska väl ändå ta tag i filmningen av videos nu, finally!

Hoppas ni får en bra kväll och en bra dag imorgon! PUSSKRAMHEJ

Likes

Comments

Bilder från när jag senast var hemma och träffade Mathilda. Vi fotograferade för hennes gymnasiearbete, superkul att ses igen <3 Foto av Mahilda Andersson .

Måndag

Åka till skolan, vi har bildbehandling men lite oklart vad vi gör då vi har prov på torsdag. Beatrice åker till Gotland så nu blir det tomt utan henne i skolan .

Tisdag

Skola och bildbehandling, vill egentligen åka hem tidigt men har lite bilder som jag måste fixa klart samt inlägg att förbereda.

Onsdag

Same thing, bildbehandling. Antar att vi bara får öva och plugga inför torsdagens tenta.

Torsdag

Provdag! På förmiddagen är det den skriftliga delen och på eftermiddagen är det praktiskt, dvs att redigera bilder enligt uppgiftens beskrivning. Blir att säga hejdå till klassen och därefter åka hem för att packa.

Fredag

Resa mot västkusten. Förhoppningsvis blir det inget strul med tåg och resan glider som på räls ;) Är hemma runt 13-14 vilket ska bli riktigt skönt. Ska fixa fram presentpapper och fixa lite julgodis.

Lördag

Uppesittarkvällen finally! Dock lite arg nu när Ingvar Oldsberg inte står för bingolottot i år... Under dagen ska jag mysa med att slå in paket, vilket är typ det jag älskar mest. Ska försöka få lite julkänsla, äta quorn"skinka", dricka julmust och mysa med bingolotto tillsammans med familjen. En tomte i choklad är absolut ett måste (mamma I know you are reading).

Söndag

Julafton. En dag jag inte är något fan av. Tycker det är en väldigt tråkig dag som alla stressar och har ångest inför. Vi ska som varje jul, fira under förmiddagen hemma, äta julmat, dela ut julklappar och sedan se på Kalle Anka. Därefter åka hem till mormor för att fira med släkten. Dessvärre är inte morfar med detta året vilket kommer märkas, han älskade ju att sitta i tomtens knä haha.

Likes

Comments

Hej på er! Ny vecka och på en vecka hinner det hända en del, här är en summering:

Det snöade under helgen och på måndag morgon låg snön tätt över marken. Resten av måndagen var det bildbehandling som stod på schemat. Likaså på tisdagen. De dagarna var stressiga eftersom vi skulle fixa fram 15 bilder som tryckt till nästa års anteckningsblock som Fotoskolan gör. På tisdagen assade jag även Alma som ni kan se ovan. Hon fotograferade Jemina från idol och resultatet kan du se här.

Onsdagen bestod av lektioner i studion där vi fotograferade porträtt på varandra i studion som sedan skulle friläggas och läggas mot en annan bakgrund. Torsdagen filade vi på bilderna och efter skolan hade vi julfest bestående av musik- och filmquiz. Plus en fotohörna och lite gott att fika.

Det blev fredag och väl på pendeltåget kom beskedet om att vår lärare inte skulle komma. Jag, Beatrice och Olov tog oss till skolan ändå och tillsammans med Felix hade vi musikhjälpen i våra öron. Önskade även en låt, temat var mer än viktigt.

Lördag och äntligen helg. Åkte till stan med Beatrice för att gå på NA-KD sale i Friends Arena. Köpte ett par byxor och underkläder, som vanligt inser man ju efter att man köpt fel storlek på en del... Jag kom hem runt 18 och la mig i sängen redan då. Filippa som jag bor med hade julfest med sina vänner men jag orkade inte socialisera mig riktigt. Efter ett tag blev en dock lite uttråkad som ni kanske ser. Snapchat fick bli min räddning, följ mig @mooaandreasson. Söndagen bestod av städning, tvätt, spela Cluedo och musikhjälpen. Nu är det bara några dagar kvar, sen är jag tillbaka på västkusten igen.

Likes

Comments

För er som mot all förmodan har missat det så är musikhjälpen åter igång och avslutas nu i helgen. Ville skriva detta inlägg tidigare men insåg nu att det är inne på sitt sista dygn.

Årets tema är "Barn är inte till salu" och det betyder att de i år samlar pengar för att hjälpa barn som hamnar i sexhandeln. Varje minut säljs nämligen 4 barn och det är helt ofattbart.

Jag vill uppmana er alla att skänka pengar, bara lite som ni har, för tillsammans kan vi göra skillnad. Jag valde att göra det, gör det du med. För barn är inte till salu. Inget barn ska växa upp för att utnyttjas sexuellt, för att säljas och inte ägas av någon.

Visste du att handeln med människor, inklusive barn, är idag den tredje största brottsliga verksamheten i världen efter handeln med droger och vapen. Hur sjukt är inte det?

Se musikhjälpen HÄR och skänk pengar till de som inte fått växa upp tryggt. HÄR kan ni även se Linnea Henrikssons rapporter från Filippinerna. Låt oss tillsammans arbeta mot barnsexhandeln. Tillsammans är vi starka, tillsammans gör vi skillnad.

Likes

Comments

Canon EOS 5Ds + EF 50mm f.1,4 / EF 24-105mm f/4L IS USM

Hej på er! Ovan ser ni bilder från fotograferingen jag hade med Mohammedi. Jag älskar bilderna! Stort plus är ju självklart platsen men att fotografera Mohammedi som dessutom vet hur man rör sig och poserar, wow vilket skillnad det är från att fotografera sina bästa vänner. Mohammedi var supertrevlig och förhoppningsvis blir det fler fotograferingar tillsammans med honom.

Annars då? Vad händer? Jo, dagarna fylls med bildbehandlingsundervisning som just nu är fokuserad på friläggning. Intressant men samtidigt frustrerande då man känner att dagarna är desamma. Jag gillar verkligen att lära mig nytt när det kommer till bildbehandling, så jag skulle mer än gärna förlänga denna kursen.

Likes

Comments

Canon EOS 5ds + EF24-105mm f/4L IS USM

Hej! Här har vi lite bilder från en fotografering jag hade med @JohannaKindbom för ett tag sedan. Blir så svårt att hinna med all redigering när det är allt man gör om dagarna. Får ju en del uppgifter som prioriteras men trots hela dagar har jag det senaste suttit sent på kvällarna. Häromdagen var jag hemma vid 22 efter att ha assat Alma i studion. Hon fotograferade Jemina från idol, bilderna kan ni se HÄR . Nu hörrni, ska jag försöka komma igång med bloggandet igen (wish me luck).

Likes

Comments

Humör: Trött mestadels. Ville hem tidigare men på grund av stopp i tågtrafiken kom en hem senare än vanligt.

Borde: Köpa mat och betala fakturor, tråkigt nog

Frisyr: Nedsläppt lite lockigt, regnade idag vilket innebär lockigt hår. Älskar det!

Klädsel: Svarta slim jeans från Cheap Monday, vinröd polotröja, stickad från H&M, grön kappa från Vila (?) och boots från Vagabond.

Planer: Handla mat och fixa matlådor, gick sådär. Nu? Ta det lugnt, fixa mat tills imorgon och samla energi inför genomgångar i friläggning och montage imorgon.

Materiella vill ha: En pizza haha

Funderingar: Om jag gjorde fel som bokade om till ett senare tåg hem på fredag, hemma runt 22...

Tråkigaste: Olycka i Huddinge som resulterade i totalstopp för tåg söderut. Finns nog inget jag blir så provocerad av som folk på spåret...

Längtan: Julen, det vill säga att komma hem i två veckor. Att träffa personer jag inte träffat på länge

Tips:

Lyssna på: Pari - Hov1

Titta på: Friends

Likes

Comments