Inte för att så många hittar hit, men jag tänkte ändå skriva en rad eller två om vem jag är. Syftet med bloggen är annars att jag ska få ur mig en del av den frustration som det innebär att försöka bli frisk från en ätstörning, depression och ångest.

Jag är lite drygt 30 år gammal och bor i en mellanstor svensk stad. Jag arbetar med människor, men inte heltid utifrån mitt mående. Jag kommer att hålla bloggen anonym med hänsyn till mina nära och kära, mig själv och mitt arbete. Jag kommer inte att försköna verkligheten, utan jag kommer skriva hur jag mår, känner och vill.

Jag har som sagt haft min ätstörning i 15 år, och med den så har jag även fått bekanta mig med hur det är att ha en depression och ångest. Jag har varit inlagd x antal tillfällen. Dels utifrån ätstörningen, men också utifrån depressionen. Jag har gått i dagvård på länets ätstörningsenhet under långa perioder och varit mycket nöjd med vården. Nu har jag avslutat kontakten med ätstörningsenheten och behandlas inom öppenpsykiatrin/vuxenpsykiatrin. Läkaren där anser dock att jag fortfarande borde höra till ätstörningsenheten och har därför skickat en ny remiss dit...bara dagar efter att jag avslutat kontakten där, så hur det blir nu vet jag inte. Min kurator inom vyxenpsyk/öppenpsyk arbetar bara några veckor till och därefter står jag utan kontakt. Det känns inte alls bra då mitt mående är långt ifrån stabilt. Jobbet ger mycket glädje, men ger också ångest utifrån kraven om ställs. Jag älskar dock mitt jobb och vet att det är bra för mig att vara där.


Det här får räcka som ett första inlägg. Om någon hittar hit - välkommen!

Likes

Comments