I kväll gick vi tillbaka till gubben i skogen för middag. Vi åt haj med chili och citrongräs och en tallrik friterade tigerräkor. All mat är god här, men det här var den godaste middagen hittills! Till det drack vi två öl var och slutsumman landade på ungefär 150 kronor.

På vägen hemåt passerade vi en restaurang med den här skylten, så det var tur att vi redan ätit och var mätta och belåtna.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Som vanligt inledde vi dagen med en promenad på stranden på 45 minuter före frukost. Efter sol och bad i havet, tänkte vi att det vore skönt med massage. Så, vi gick bort till samma massagetjejjer, som vi var hos förra gången vi var här. Massagen här är ungefär som thaimassage, underbart skönt. Massagetjejjerma är också duktiga på att skära bort förhårdnader på hälarna med rakblad och kokosolja, så det fick de också göra på mig. Det och 1 timmes massage för oss båda, kostade ungefär 200 kronor.

Likes

Comments

Efter att ha legat på stranden och badat till sen eftermiddag, så var det skönt med en dusch. Magen började kurra för middagsdags, så vi gick till nattmarknaden. Den är flyttad, sen vi var här för fem år sen. Och fy, så stor, skränig och högljudd den blivit. Då var det en gränd med restauranger och möjligen något eller några souvernirstånd. Nu var det ett helt kvarter med hög musik och galet mycket folk. Restauranger fanns, men det såg mest ut som Bangla road på Phuket, med massa krimskramsstånd. Vi satte oss för att äta och planen var hummer. Den planen fick vi ändra snabbt. Förra gången betalade vi ungefär 120 kronor för en hummer på 1,2 kilo med ris, grönsaker och öl. Nu skulle de ha 1000 kronor kilot för hummern!! Kan de ha fiskat slut på den?. Jag åt grillade tigerräkor och Matte åt fläsk med chili och båda rätterna smakade jättegott. Till efterrätt tog vi glass, jag mango och Matte jordgubb. På filmklippet ser du hur de gör den.

På vägen hem stannade vi till på Gröna rummet, där vi brukade avsluta varje kväll förra gången vi var här. Det var lite trist, Vi var de enda gästerna, Alice jobbade inte kvar och ölen 🍻 var den dyraste hittills, ungefär 8,50 kronor för en 33 cl flaska. Förra gången hade 66 cl, för det priset. Vanligen kostar en öl 6-8 kronor på restauranger och barer, så det är inte att klaga på.

Likes

Comments

Vi började med en 45-minuters promenad på stranden. Vi bor ungefär mitt på stranden och går åt höger respektive vänster varann dag, på morgonprommisen. Efter en dusch, var det gott med frukost, även om det är en fin frukostbuffé, så har jag köpt naturell yoghurt och kompletterat den med, eftersom jag försöker tänka lite LCHF. Matte äter pannkakor på morgnarna. Igår med banan och idag bad han om choklad, men fick med mango 😳 Man kan inte få allt 🤣 Gott smakar det i alla fall.

Efter frukost promenaden vi till den lokala marknaden, en prommis på ungefär 45 minuter. Där köpte vi färsk ingefära och ett litet rivjärn, för att kunna göra eget te på morgnar och kvällar.

Det finns så fantastiskt vackra blommor här!

Likes

Comments

På kvällen tog vi med oss det medköpta fullkornsbrödet och Kalles kaviar till Gittan och Björn och promenerade mot restaurangen, som de har döpt till Gubben i skogen. Det var inte helt lätt att hitta dit, vi gick fel först, men det var så värt det, det var supergod mat. Rätt väg att gå från huvudgatan, är in i gränden vid Canary Hostel och vidare ungefär 250 - 300 meter. Egentligen heter restaurangen Hieu Family restaurant. https://www.google.se/maps/dir/10.1993401,103.9633822/Duong+Dong,+Dương+Tơ,+Phu+Quoc,+Kien+Giang/@10.2028502,103.9664827,16z/data=!4m6!4m5!1m0!1m2!1m1!1s0x31a78c60d4ba8aa7:0x2340e8f4e4ee23d3!3e2?hl=sv-se&gl=vn
Jag åt tigerräkor med chili Leningrads och Matte åt kyckling med papaya och chili. Maten och två öl var kostade 290000 dong, vilket är ungefär 120 svenska kronor. Gittan och Björn som varit här sen i november och inte åker hem förrän i april, blev glada för det vi tagit med till dem.

Likes

Comments

Efter en god frukostbuffé med bland annat passionsfruktsjuice, så tog vi ett dopp i havet. Så varmt och skönt. Sen gick vi en promenad på stranden på en timme, innan vi la oss med ljudböckerna i solstolarna och slappade.​

Nu lunch. Jag äter en god sallad med färsk tonfisk och Matte valde vietnamesisk hot pot fish med blacking fish. Smakarmums

Likes

Comments

Nu är det dags för en resa igen. Det är 5 år sen vi var i Vietnam förra gången och det är väl värt att uppleva Phu Quoc och Ho Chl Minh City igen. Vi flyger med Qatar airways, som vann priset Årets flygbolag 2017. Pris 5500 kronor per person till HCM och en tusenlapp till för det viatnamesiska inrikesflyget.


Lasse körde oss tidig morgon till Arlanda. Med gott om tid, hann vi med att fika innan avgång klockan 07.55. Flygtid 6 timmar till Doha i Qatar. Skönt med med ”oljelandsflyg” 😊 Superb service, god mat och första gången jag ser ”stora” toaletter ombord på ett flygplan. Allt är ju relativt, men de var i alla fall 50% större än de jag sett hittills. Fyra timmars väntan i Doha. Lite segt, men de hade god mat. Matte åt en kycklingpasta och jag en caesarsallad.

​Det är bra skönt, efter så lång resa, att mötas av en chaufför med en skylt där det står ”Mrs Monica Pettersson, Hiep Thanh Resort”.

Klockan 13.00 var vi incheckade och installerade i vår fina, Nästa flight tog 7,5 timme och tanken var att sova bort den tiden och komma ikapp i tidsskillnad. Men, tyvärr, så hade vi tre små barn mycket nära, och de tänkte inte som oss. Vi var bra möra när vi landade i Ho Chi Minh City. När vi hämtat vårt bagage, så promenerade vi över till inrikesterminalen. Efter Poh chicken, en god soppa till lunch och 45 minuters försening, så var det äntligen dags för sista flighten mot vårt mål, Phu Quoc. Vi somnade båda innan planet ens lyft. Eftersom den bara tog 35 minuter, så blev det en kort, men välbehövlig powernap.

Det är bra skönt, efter så lång resa, att mötas av en chaufför med en skylt där det står ”Mrs Monica Pettersson, Hiep Thanh Resort.

Klockan 13.00 var vi incheckade och installerade i vår fina, lilla bungalow, så det tog 2 timmar dörr till dörr.. priset är under 50p kronor per natt med stor frukostbuffé, vilket inte är att klaga på.

Vi gick de 50 metrarna ner till stranden och kände genast igen oss. Promenerade i sanden åt höger. Efter 10 minuter ungefär hittade vi Trang Anh Hotel, där våra vänne,r Gittan och Björn från Rockneby bor. De reser i Asien 3-5 månader varje vinter, varav merparten här på Phu Quoc, vi träffade dem för 9 år sen på Langkawi, Malaysia och det var de som tipsade oss om Phu Quoc första gången. De bjöd på varsin Bia Saigon, vietnamesisk öl, vid poolen. Så gott och så roligt att träffa dem igen.

Vi promenerade längs vägen tillbaka hem till oss. Vi har en härlig, lugn pool ett par steg från vår bungalow. Det var härligt med ett dopp där. Det svalkade skönt. Nu var tanken att vi bara skulle slumra i solstolarna på altanen, innan vi skulle gå ut för middag. Men, tröttheten tog överhand och vi förflyttade oss till sängen och somnade ovaggade tidigt...

Likes

Comments

Den här helgen är det både Farmer’s Market samt Signal Festival och Gås- och ciderfestival i Prag, vilket är en alldeles lagom lördagssysselsättning i det vackra vädret. 22 grader är inte att klaga på. Vi åkte tunnelbanan till Andel och promenerade sen ner mot floden, där Farmer’s Market är varje lördag mellan klockan 10- 14. Det var jättemycket folk där, vi strosade runt bland marknadstälten, där de sålde allt från färska grönsaker till, korvar, fisk, uppläggningsfat i trä. Vi provade friterade ostfyllda jalapeños. Det var gott.

När vi kände oss nöjda på Farmer’s Market gick vi över bron till Gås- och ciderfestivalen. Det var massor av marknadstält där också. Det fanns annorlunda cider där, som vi provade.

Vi åt god lunch, tacos med gåskött och friterad ost.

Underhållning fanns det där också.

Likes

Comments

Det är svårt att låta bli att boka resa till Prag, när man får dem 1200 per person med Norwegian 🙂 Så, Matte och jag är här igen, tror det är sjunde eller åttonde gången. Så kul, varje gång härliga nya upptäckter i kombination med gamla repriser. Men, annorlunda också, eftersom det är första gången vi åker hit utan sällskap.

Planet gick 07.00 från Arlanda. När vi landat tog vi som vanligt bussen till Zlicin och därifrån vidare med tunnelbanan till Radlicka, för sista promenaden till Ota’s house. De bjöd på frukost när vi kom.

Vi tog tunnelbana Andel och gick till Holstinec u Vahy för att hälsa på Jaroslav och Marsala. Vi tog en öl där. De hade tokmycket att göra inför lunchen, så vi hann tyvärr inte snacka mycket. Vi tog tunnelbanan vidare till Vltavska och gick till vietnamesiska marknaden. Väl framme var vi hungriga igen, så vi började med lunch. Vårrullar och stekta nudlar med kyckling, vilket som vanligt var jättegott. Vi strosade runt där någon timme eller två. Shoppade två par joggingbyxor till Matte.

På eftermiddagen tog vi tunnelbanan och gick av vid Florenc. Vi promenerade runt utan direkt mål. Hamnade i turistkvarteren och astronomiska klockan. För första gången nu, såg vi också Sigmund Freud hängande högt upp.
Vi tog oss tillbaka till Andel och Jaroslavs restaurang och åt middag där. Spicy chicken wings, lika gott som sist.
Efter att ha gått upp klockan 03.30idag och många timmars promenerande, så åkte vi hemåt och gick och la oss redan vid 20.30, helt slut!


Härligt utvilade åt vi en god frukost tillsammans med Ota och Miro. Sen tog vi tunnelbanan till Nadazni Holosevice, där vi just missade bussen. Vi tog en öl på en liten lokal bar, i väntan på näst buss. En timme senare var vi väg till byn Terezin, eller Theresienstadt, som Hitler kallade den, när han hade ett koncentrationsläger där. Bussresan tog en dryg timme. När vi kom fram tog vi en lätt lunch , för att klara av timmarna av vandring, som vi hade framför oss. Vi började med att besöka fortet från 1700-talet, som användes som koncentrationsläger och gick därefter till Ghetto muzeum, tidigare en skola, vilket talar för sig självt.

Det var både intressant och med en otäck känsla, som man gick där. Särskilt som man såg barnens teckningar från då.

Tillbaka i stan gick vi till restaurace Andel för att äta gulaschsoppa och ribs till middag. Det var precis 175 år sedan Urquell Pilsnerbryggeriet startade, så de var där med häst och vagn och bjöd på pivo 🍺.

Som avslutning på kvällen, gick vi till Rökiga damen, där vi träffade Josef, som var rejält på dojan 😊

Likes

Comments