Header

Nu har det börjat komma tävlingar ordentligt. Jag tävlar ungefär 2-3 gånger per månad. Det beror helt på träningen och vilka höjder jag hoppar. Just nu tävlar jag ännu i 90cm och 100cm klasserna för att få en bra grund i dem före jag går och höjer på leveln.
Chupi stirrar ännu på hindrena och tror att många saker är skrämmande. Men det har blivit bättre. Vi båda har gått framåt och det känns bra. Jag var väldigt frustrerad när det kändes som en evighet att få honom över ett hinder som t.ex. hade en blomma under sig, men nu går det mycket bättre.
Min tränare säger att efter en eller t.o.m. två säsonger så sen kommer han va en sjukt fin häst och kommer garanterat komma hem med många rosetter i höga klasser. Det tror jag faktiskt själv på. För att jag har en så stor fördel med att ha en storhäst som har ett jätte stort språng och kommer klara av omhoppningar lätt med ett högt tempo.
Bara vi nu jobbar hårt och går framåt kommer jag kanske hoppa 110cm ännu denhär säsongen men det får vi se sedan.
Jag tycker själv det är onödigt att ha bråttom med höjderna. Jo, det är mer spännande och coolare att hoppa högre. Men om du redan har lite svårigheter i mindre klasser så kommer du ju att ha dubbelt så svårt i högre klasser. Därför har jag valt att ännu hålla mig till 90cm och 100cm klasser och få en bra grund. Chupi skulle säkert klara 110cm klasser men jag känner själv att vi inte är färdiga att tävla på den höjden.
Jag vet att han klarar stora höjder, vi har hoppat 130cm hemma, men som jag sagt flera gånger i detta inlägg bara för att få en bra grund håller jag mig ännu till lite lägre klasser.
Ha det bra!!
XOXO ❤️

Min älskling!! ❤️❤️🏇

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Sitter just nu i bilen påväg till skolan. Har en ganska lång väg till skolan så jag har tid att blogga lite.
Idag har vi inte prov som vanligt för att det är näst sista veckan före sommarlovet. Så idag börjar skolan 9.10 och jag slutar idag 14.45.
Efter att jag kommit hem kommer jag säkert att ta något att äta och efter det gå ner till stallet, och göra Chupi färdig för hoppträningen. Sedan måste jag också packa allting in i trailern. Stallet vi skall till och träna är inte så långt från oss, ungefär 20 minuter från oss med bil och trailer.
Den tränaren som jag kommer träna för idag har jag redan tränat för ett år. Hon är en väldigt bra tränare men hon är också en jätte bra ryttare själv. Hon är en tränare som inte är rädd att säga vad jag gör fel och det tycker jag är väldigt bra för hur skulle jag annars lära mig något. Jag vet att det är en tränares uppgift att säga vad man gör fel, men några gör det lite mer och andra lite mindre. Alla hennes uppgifter och tips är jätte bra och jag har verkligen lärt mig mycket av henne!!
Men nu är jag snart framme, så hörs senare!
XOXO ❤️

Likes

Comments

Nu har jag just kommit ut från duschen och känner mig fresh, och är nu påväg till sängs! 💤
Så godnatt alla
XOXO ❤️

Bilden är från veckoslutet då mina tre bästa vänner var hos mig. Jag är åt vänster på Chupi och min vän Julia på Karino åt höger�#biglove

Likes

Comments

Så nu har det varit en lång paus med bloggandet. Men nu har jag bestämt mig för att försöka blogga lite oftare.
Så vad har jag gjort ida?
Vaknade 7.00, gjorde mig färdig och åkte till skolan. Skolan var väl okej, hade första timmen matematik som var ganska chill och efter det kemi som inte var lika relax men det gick ändå snabbt över. Efter det hade vi mat och efter maten gick jag till sportplanen som är en bit från skolan. Där hade vi stafettövningar för att vi på lördag har tävlingar i olympiastadion. Tävlingarna heter stafettkarnevalen. Det är en ganska stor händelse för finlands svenska skolor. Det är flera hundra ungdomar som deltar.
Efter två 75 minuters träningar kom jag hem med buss och taxi. När jag kom hem tog jag lite mellanmål och satte mig framför ipaden och tittade på ett avsnitt från en serie. Sedan gick jag ut för att springa lite.
Nu är jag just påväg ut för att rida. Det kommer bli ett lungt pass idag eftersom det blir hoppträning imorgon. Hoppas att träningen går bra! Tycker själv att det går bättre nu. Jag har haft mina upp och mina ner men nu verkar det som om det börjar bli lite jämnare inom ridningen.
Mitt liv är dock ännu likadant 😂
Men nu måste jag skynda ut och rida att det inte blir allt för sent!
Om du vill se lite nyare bilder eller videon av mig och Chupi kan ni kolla min instagram: monica_och_chupito
Ha det bra så länge!!😊🏇

Likes

Comments

Dethär är saker jag väntar på ända tills sommarlovet. Det är inte så stora saker men det är ändå saker jag väntar på. Det kommer säkert flera och då kommer jag skriva om dem men this is the start.
Jag väntar på...
Vändagen
Sportlovet
När jag och Miimu reser till Malaga, Spanien
1. Maj
Tävlingar och träningar
Vårfest + Sommarlov
Xoxo
Några bilder jag tog i oktober på mina två små sötnosar :))Likes

Comments

Här kommer då saker som jag köpt under rean i butikerna.Både fram- och bakskydd från JH collection åt Chupito. Tycker de är jätte bra. Jag har både fram- och bakskyddena från förut men nu när det var rea på dem så köpte jag ett par till som reserv, så att om de som jag har går sönder eller nåt annat så har jag som reserv ett par till.
Från HööksEn ny grimma åt Chupito. Tyckte den såg helt snygg ut. Den är brun rutig med blåa kanter.
Från HööksEtt nytt shabrak åt båda hästarna men kanske lite mer tänkt åt Chupito, för att jag rider mer med hoppsadeln med Chupito än med Karino. Mitt öga fastnade genast på den och visste redan när jag såg den att den ville jag köpa och det gjorde jag. Den är jätte snygg och den är marin blå och jag älskar marin blått inom ridning, jag tycker det är så stiligt.
Från HööksSedan köpte jag ett paket med två skyddreflexer. Tycker det är jätte praktiskt nu när det är så mörkt.
Från HööksEn ny penna med 0.5 bly. Och sedan en förpackning med 0.5 bly.
Från Suomalainen kirjakauppaTvå träningsböcker. Till ridningen behöver man ju mycket muskler så tyckte att dessa två böcker hade jätte bra muskelträningar. Och det var bra skrivet om hur man hälsosamt sköter om sin kropp och hur man borde äta och hur musklerna utvecklas på bästa sätt.
Från Suomalainen kirjakauppaLikes

Comments

Det har varit ganska dålig uppdatering just nu p.g.a skolan, skall försöka att vara mer aktiv.
Imorgon kommer en REA-haul där jag tänkte visa lite vad jag köpt nu under rean i butikerna.
Vet inte riktigt vad jag skall skriva om på bloggen så om du har några bra ideer så får ni kommenter eller nåt sånt.
Så jaa skolan började 7.1 och skolstarten gick helt bra. Inte är det roligt att vara tillbaka i skolan, men det är ju ett måste. Nu blir det skönt med lite helg. Måste bara kämpa igenom vårterminen och så är det sommar igen!! :))

Likes

Comments

Alltid före jag gör något som är större än att rosta ett bröd eller något sånt, tänker jag på detta. Före t.ex. En tävling, ett prov, ett förhör eller något sådant. Detta är inte det ända jag står för, det finns många andra texter som inspirerar mig och får mig att tänka varför jag gör nåt och vad har det för inverkan i mitt liv. Men detta tänker jag ganska ofta på för att antingen ger man upp eller så ger man allt vad man har. Jag tycker det är viktigt att ha något man står för, det kan hjälpa dig i olika siutationer och val.Xoxo😘

Likes

Comments

Såå nu tänkte jag berätta om mina skolrutiner, alltså hur min vardag oftast ser ut.
Oftast får jag skjuts till skolan av min mamma för stt busstiderna är väldigt dåliga. Om jag får skjuts av min mamma brukar jag vakna mellan 6.30-7.00😴 Jag stiger upp och bäddar sängen medsamma. Efter det går jag till köket för att äta morgonmål, jag äter oftast två bröd och någon frukt och dricker ett glas juice🍊 Sedan går jag och lagar mig klar, sminkar och fixar håret💁 Efter att jag är klar med det går jag och väljer ut dagens kläder, svart eller vit, långärmad eller t-shirt, leggings eller jeans? Det är alltid lika svårt att välja, håller ni inte med? 😂 Och när jag entligen har kommit till ett beslut klär jag på mig kläderna och sedan ser jag till att jag har alla böker och att alla läxor är gjorda😅 och sedan voila, är jag färdig att lämna huset. Om jag inte får skjuts av mamma åker jag med bussen som startar 7.30, min taxi söker mig 7.00 och för mig till busshållplatsen. Och det våre ju helt bra om det skulle ta 20 minuter att köra till busshållplatsen men när det bara tar 5 minuter så står jag och väntar där i 25 minuter😑 Min skola börjar 8.15 (fråga mig inte varför) och min buss är framme redan 7.45 och då väntar jag igen. Jag väntar i 30 minuter på att skolan skall börja och sedan rullar det på med lektioner. I min skola har vi 75 minuters lektioner så vi har inte mera än 4 lektioner per dag. Jag tycker väldigt mycket om detta system, det blir mindre läxor per dag och joo man blir trött att sitta i 75 minuter men man får bara tåla det. Skolan slutar antingen 14.30 eller 14.45 det beror på vilken lektion jag har sista timmen. Och om jag har kort dag slutar jag 13.00😋 Om jag slutar vanligt (14.30 eller 14.45) så vätar jag antingen då en timme eller 45 minuter på bussen för att den går 15.30, som sagt dåliga busstider. Jag är hemma ungefär klockan 16.00 och då brukar jag äta och kanske se någon kort serie och sedan går jag ner till stallet för att ta ut mina små sötnosar. Oftast tar jag först Chupito och sedan Karino. Efter det har jag spenderat några timmar i stallet och kanske haft en lektion. Jag kommer hem kanske runt åtta, nio tiden och efter det är dagen på sitt slut. Jag äter lite mat/kvällsmat och är lite på telefonen eller ipaden och efter det gör jag mig färdig för att gå till sängs. Jag brukar gå och lägga mig runt klockan elva tolv tiden och efter det är det god natt och så börjar allting pånytt.
Xoxo😘

​Bild på Karino från sommaren då vi kom andra i en dressyrtävling 

Likes

Comments

Här kommer några vinter bilder som jag tog för några dagar sedan då det ännu fanns snö på marken❄️❄️⛄️

Likes

Comments