litt merkelig overskrift sa du? hva i all verden mener hun med det? jo la meg forklare...
fra jeg var 12-13 år har jeg hatt en litt over gjennomsnittet interesse for førstehjelp. ja du leste riktig... stoltheten av å inneha kunnskap som redder liv, og å kunne hjelpe noen som trenger det, er fantastisk. den gang visste jeg ikke helt hva jeg kunne gjøre med det, annet enn at målet mitt for fremtiden var å kunne kalle meg selv for Ambulansearbeider. (er forsåvidt bare en fagprøve unna den tittelen).

Men i en alder av 16 ble jeg introdusert for noe som kunne hjelpe meg å utvikle interessen til noe mer. noe som lot meg gi uten å kreve noe tilbake... hva da? jo... Røde Kors Hjelpekorps. hva er det sier du? vel la meg gjøre ting litt klarere:
først og fremst...NEI!! Dette er ingen kristen organisasjon...dere ville blitt overasket over hvor mange ganger jeg har fått det spørsmålet. Røde Kors er en nøytral organisasjon som ønsker alle folkeslag velkommen.. det seg være ift religion, politisk ståsted, hudfarge, fattig, rik...ja dere skjønner tegningen..MEN som sagt tidligere er dette en nøytral organisasjon og i regi av Røde Kors vil man at dette skal vises på medlemmene.. så her behandles alle likt.. Hjelpekorps er en egen "avdeling" i røde kors. her jobber vi mye med sanitet.
vi har vakter på idrettsarrangement, konserter, og mange andre arrangement. vi kurses til å holde eksterne kurs for bedrifter,skoler og andre formål. vi får også mye intern kursing innenfor mange interessante felt, som feks samband, kart og kompass/GPS, instruktørkurs, KO og aksjonsleder, diverse kurs i søk og redning...og MYE mer. vi er også en del av leteaksjoner du ofte leser eller hører om i media. her er det Masse erfaring og hente for de som har interessen. i tillegg stifter man stadig vekk nye bekjentskaper og hele organisasjonen skaper et enormt felt av sosiale opplevelser.

ofte får jeg spørsmål som "får du ikke betalt??? hvorfor gidder du dette?"
jeg tenker ofte da at jeg blir litt trist...hvor er det blitt av frvillighetsånden? er den blitt helt borte?

ikke bare i mitt eget, men i mange Hjelpekorps ser jeg at det slites med medlemsmassen. det ene etter det andre Hjelpekorpset legges ned av den enkle grunn av at det ikke lenger er noen som ønsker å drifte det. de har alt for få medlemmer til å få liv til å være operative lenger. da jeg begynte i 2006 var det en helt annen aktivitet i hjelpekorpsene rundt om. ti år etter sliter vi mange for å få dekt opp våre egne vakter. noe som er fryktelig synd.

Røde Kors i alle avdelinger står for mye godt. det eneste vi alle ønsker er å hjelpe de som har et behov. og dette håper jeg at jeg kan få lov til å fortsette med i mange år fremover. det gir meg mye glede å kunne få hjelpe andre. og jeg føler en stolthet av å være en del av en organisasjon som jobber hardt, ikke bare i Norge, men i hele verden, for at andre skal ha det bra.


Vi trenger deg! har du en interesse for noe av dette jeg har nevnt i dette innlegget. kunne du tenke deg å skape et helt nytt nettverk med andre som har samme interesser? bli frivillig da vel :) kontakt ditt nærmeste Røde Kors :) bli besøksvenn, vitnestøtte, Hjelpekorpser eller hva du enn måtte interessere deg for :)

du vil trives, det er jeg sikker på...
for det gjør jeg 😀

-Monica

Likes

Comments

etter x antall tidligere forsøk, er jeg nå igjen klar for et forsøk på dette konseptet. Av en eller annen grunn kommer jeg sjelden ordentlig i gang. Men nå skal jeg gjøre et nytt forsøk.

Jeg er ingen spesiell. Ikke har jeg noen fancy jobb. Ikke har jeg et perfekt hjem å vise frem. Jeg har en over gjennomsnittet aktiv 4-åring, og jeg er alene med han til hverdags. Men uansett håper jeg at jeg kanskje kan bidra med noe ute i den store blogg verdenen 😀 tiden vil vise..

Till then...keep on smiling 😀

-MonicaLikes

Comments