Utflukter på Færøyene

Jeg veit nesten ikke hvor jeg skal begynne. Jeg har det rett og slett så fantastisk bra her på Alka-kurset på Færøyene. Jeg føler meg kjempeheldig som har fått denna muligheten, for jammen har jeg lært og sett mye jeg aldri hadde fått sett som turist!

På mandag reiste alle 30 på kurset på buss til et fiskeoppdrettsanlegg på ei av de andre øyene i nærheten. Her fikk vi se alt fra fiskene kom inn som egg, til de var store nok til å slippes ut i havet. I dag skal vi lage en en gruppeoppgave der fisk fra er temaet, så det var spennende å se hvordan de driver oppdrett her på Færøyene. Og fikk vi ikke på oss lekre klær?

Studentene fra alle land hadde forkant av kurset fått beskjed om at det skulle holdes et foredrag for de andre. Temaet skulle være innovasjon, så vi fra Norge valgte å snakke om tømmer og hvordan man kan utnytte hele treet. Dette har vi planlagt siden i mai, men først i august kom vi på det at vi måtte holde det på engelsk! Ingen av oss føler oss særlig støe i engelsk, men vi er veldig fornøyde med foredraget og diskusjonsoppgava vi laga til de andre. Og siden vanilin er et av stoffene man kan få ut av tømmer, hadde jeg baka vaniljekjeks med tømmerstokk-vanilje til hele gjengen.

Opplegget som er her er kjempebra. Vi holder på fra 09.00 om morgenen og ca til 18.00 om kvelden. Den ene kvelden var vi på " Thorshavn by night", en gåtur rundt i gatene hvor vi ble fortalt om bygninger fra gamledager, fikkk se nasjonalsporten og hørte færøyisk sang.

Her er opplegget lagt opp sånn at annahver dag er vi på utflukt, og annahver dag er vi på skolen og har forelesninger, gruppearbeid og foredrag. På mandag reiste vi til nord-øst-siden av landet, ca 1,5 time i buss. Her var vi først på fiskeoppdrettsanlegget som jeg fortalte om, før vi reiste opp en ås for å spise lunsj. Kan ikke klage på utsikta!

Nettet her er ikke så fantastisk bra, men prøver å få lagt ut noen videosnutter på instagram (monicabj92), så der kan du se er om du vil. Naturen her er helt fantastisk, og det er så moro å høre og se når vi kjører rundt. Må vel få med at de har de smaleste tunellene jeg noen gang har sett her. Dessverre er tunellene også veldig lange, nor vi fikk oppleve på veg tilbake. Jeg (og mange flere) sovna på bussen hjem, og da jeg våkna var det helt mørkt rundt meg. Jeg skjønte ingenting først, og ble et øyeblikk redd for at vi var midt en tunellbrann eller så, men det var ikke verre enn at vi hadde møtt en lastebil midt i mot inne i tunellen. Da vi kom oss ut etter 45 min, stod det 22 biler i kø + avisa som tok bilder av bussen...

I dag er siste dagen av kurset, og hele dagen skal vi ha gruppeprosjekt om fiskeri og innovasjon. I kveld er det festmidag her, og det gleder jeg meg til! De andre kveldene ha v vært ute sammen og spist, og det er så hyggelig! Flere bilder kommer.

  • 1 123 visninger

Liker

Kommentarer