Oppskrift: Potetsuppe med bacon

Om høsten og vinteren når det er kaldt, er det deilig med ei god og varm suppe til middag. Min favoritt for tiden er potetsuppe med masse løk og sprøstekt bacon på toppen. Sunt, godt, varmt, mettende, få kalorier, naturlig allergivennlig og lett å lage vegetarisk om en ønsker det. Oppskrifta er egentlig fra svigermor, men jeg har endra den litt, og oppskriften får du her.

Til 2-3 personer (ikke PORsjoner) trenger du: ca 750g potet(ferdig skrelt), 200g gulløk (det holder nok med halvparten men jeg er veldig glad i løk), ca 8 dl vann, salt, pepper, evt fløte.

Jeg pleier å fryse ned fløte i terninger, slik at jeg alltid har tilgjengelig til supper og sauser. Jeg er ikke veldig glad i fete supper, men tilsatte 3 terninger. Det tilsvarer kanskje 4 ss eller noe. Kok opp vann. Kutt alle potetene UTENOM ÈN i terninger, og grovkutt løken. Tilsett potetene og løkene i det kokende vannet. La det koke ca 15 minutter. Mens løken og potetene koker, steker du baconet/svinestrimlene og rasper opp poteten du ikke delte i terninger.

Bruk en stavmikser og mos alt sammen til en kremete konsistens. Poteten du raspa opp, has nå oppi suppa sammen med fløta/fløteterningene. La det koke et par minutter til og tilsett salt og pepper til ønsket smak. Jeg liker suppa ganske sterk, så jeg har i ganske mye pepper. Velbekomme!

  • 45 visninger

Liker

Kommentarer

frugravningen
frugravningen,
Hei. Du er en av mine fem faorittbloggere i dette innlegget http://vidunderlige.no/blogg/mine-5-favoritter/ . Skriv gjerne ditt eget innlegg med dine favoritter, og del linken nederst i innlegget mitt. Slik kan vi alle finne ny inspirasjon, og nye blogger å lese.
monicabjohansen
monicabjohansen,
Å, så koselig at jeg er blant dine topp 5! Takk for fine ord på bloggen din =)
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229