Nordisk buffèt og sjøsyke!

Nå har jeg vært på Færøyene i to døgn, og jeg kan ikke annet enn å si at jeg elsker det! Jeg har sett og opplevd så mye, at når klokka er åtte om kvelden er jeg så trøtt og utslitt at jeg kunne sovna på flekken! Opplegget vi er på er rett og slett fantastisk, og sammen med morsomme, hyggelige lærerstudenter fra 7 nordiske land blir det bare enda bedre.

Før vi reiste, fikk vi beskjed om at vi skulle ta med noe typisk norsk mat til nordisk buffèt. Vi hadde med brunost, diverse spekemat, røykelaks, rømme og flatbrød. Og eplemost fra Telemark da. De andre hadde med "mye rart" som jeg aldri før har sett, særlig fra Island, Færøyene og Grønland. Nå har jeg smakt både sel, hval, hvalspekk, moskus, tørrfisk og diverse andre greier jeg ikke helt nøyaktig veit hva er. Jeg likte faktisk alt utenom to ting! Under ser dere noen bilder fra buffèten.

Før vi fikk gå og forsyne oss, hadde vi en presentasjon på engelsk om maten vi hadde med. Under er utvalget fra min tallerken.

Hele lørdag var vi på stor treseilbåt. Det var tidenes båttur! Vi var ute og seila i 8 timer, men vi var i land på to av øyene her samt inni ei grotte. Inne i hula vi var, reiste vi med superrask båt med plass til 12, og da vi kom inn, la vi oss bakover mens en lokal gutt spilte trompen. Bølgeskvulp, vakker grotte og fantastisk akustikk var bare helt utrolig!

Jeg er her sammen med to klassevenninner, Linda og Elise + to av naturfagslærerene. Vi liker jo å se på oss selv som "ekte vikinger", men jeg og Elise var de første til å legge oss flatt da vi kom på åpent hav... Sjøsjuka nådde raskt flere, så ei fra Island måtte tilbake til hotellet og ei fra Finland ble liggende på gulvet med oss. Heldigvis slapp vi unna oppkast, men vi var ikke særlig høye i hatten der ute.

Jeg overdriver ikke når jeg sier at vi (særlig vi som ble sjøsjuke) gynga helt til vi la oss. Det gynga i hodet og vi var småsvimle, men til tross for det hadde vi en super båttur.

Her er båten vi tok. Bildet er tatt fra speedbåten vi brukte i grotta.

Erno Finland, meg, Linda, Elise, Leena Finland, Joonas Finland, Ashkan Sverige.

Vi har fått god kontakt med alle her nede, men kanskje aller best med de finske og svenske. Men vi går godt overens med alle. Det er godt å se at vi ikke er de eneste som stotrer litt med engelsken, og at vi er ganske javvne språkmessig. Når vi er rundt i byen her er det ikke noe problem å snakke norsk. Den dansken de fra Færøyene snakker likner mer på norsk enn dansk synes jeg.

I dag har vi bare vært på land. Vi starta dagen med å høre innvoasjons-presentasjonen til Danmark, Grønland og Finland. Den norske presentasjonen vår skal framføres på tirsdag. Når en presentasjons gjennomføres, skal gruppa som fremfører også ha en oppgave de andre deltakerene skal gjøre. Så i dag har vi både vært ute og spilt baseball (Finlands presentasjon) og hat flipover-stafett. Det var sååååå moro!

Meg, Elise og Linda (i motsol...)

Har du vært på Færøyene før?

  • 1 166 visninger

Liker

Kommentarer

tovejohansen62,
Fine bilder fra flere kjente steder fra da jeg var der i fjor. Hva var det du ikke likte????
www.utenalt.com