Header

Detta var gårdagens besök, Europas största akvarium och staden i sig. Alltså ååååh jag älskar ju akvarium och vattendjur. Jag har lite svårt att jämföra detta med Universeum, men jag stod och hängde vid pingvinerna och uttrarna i princip hela dagen. Så gulliga.

Staden är såå nära floden/havet + cable car!

Röda linjen, metro stationen Oriente.

Likes

Comments

Beachhäng innan jobbet / Sallad från Vitamins

Cake med Vera

Onsdagens morgon på Ikea med Nicolette / Gifflar & Marabou / Almondy

Svensk lunch / Magnus fixar inför den svenska kvällen

Födelsedagsmiddag @SeaMe

Grenar till midsommarkransarna / Heliumballonger på metron :):):) / Nicolettes födelsedagsalbum

Nicolettes birthday / Blominköp / Midsommarkransar in progress

Lissabon barnen får lära sig att binda kransar / Massa svenska sötsaker / Mina kära vänner

Så detta är sammanfattningen av förra veckan. Förra veckan hände väldigt mycket och helgen spenderades i sängen med magproblem och på en workshop om diskriminering.

Favoritdagen var fredagen, då Nicolettes födelsedag och midsommarafton firades. Vi anordnade ett typiskt midsommarevent med kransar, en liten liten midsommarstång och svenska sötsaker (Marabou, Bilar, kanelbullar, chokladbollar och jordgubbar).

Likes

Comments

Sooooo heeej, hoppas alla mina kära vänner mår bra.
Jag har haft en sååå fullspäckad och bra vecka och jag har helt enkelt bara inte orkat dela med mig av den haha. Men det kommer.

Iallafall, idag lördag, var vädret sämst men som tur var hade jag inget annat val än att spendera dagen inomhus. Vi hade en volontärdag om diskriminering. Mycket blandade känslor. Tycker ämnet är väldigt intressant, men vi tappade tråden väldigt ofta på grund av olika orsaker.

Annars är allt bra!

Sushiiiiiiii dejt

Likes

Comments

Aveiro
Imorse tog vi tåget från Coimbra till Aveiro. Efter 5 minuter där hade Aveiro redan charmat mig mer än Coimbra.
Sååå åk till Coimbra om du verkligen vill besöka The Beauty and the Beast biblioteket, annars Aveiro.

Staden var såååå ljus, härlig, lugn men ändå full av liv och det var inte allt för mycket turister där.

Självklart fick vi för oss att vi skulle testa sniglar som förrätt eftersom ingen av oss ätit det innan.
Det enda problemet var att man såg tentaklerna, men det var bara att blunda och tugga och det är ju sååå gott!

Likes

Comments

Igår besökte Nicolette och jag Coimbra, vi såg typ allt haha. Biblioteket, kyrkorna, floden, universitetsområdet (det är en typisk universitetsstad, typ Lund kanske?) och staden har det äldsta universitet i hela Portugal. Så japp, en turistdag i Coimbra och sedan sov vi där hos några volontärer som Nicolette känner.

FAVORIT platsen i Coimbra, Biblioteca Joanina. Detta biblioteket var inspirationen till biblioteket i den tecknade versionen av Beauty and the Beast. Tydligen är biblioteket med i den nya filmen med Emma Watson, men eftersom jag inte sett den ännu blir det prio 1 ikväll.

Likes

Comments

Min mentor Teresa tog med mig och Nicolette till detta kostym museum. Det var så värt besöket, de har bevarat massvis med gamla klänningar, accessoarer och skor. Allt var i kronologisk ordning, vilket jag älskar.

Lite tråkigt dock att det mesta var på portugisiska, men Teresa översatte haha.

Något som var helt sjukt, var hur smala skorna var för bara 50 år sedan. Skorna var minimala. Man fick även se alla dessa typiska korsetter kvinnor bar under romantiken. Jag menar okej, jag har sett tusentals bilder under skoltiden, men det är 1000 gånger roligare att se dem i verkligheten.

Notera den gamla Chanel N° 5

Att jag älskar balettklänningar

Likes

Comments

Vegansk restaurang och café, med soft inredning i Caiscais. Lunchen jag åt var riktigt god, men är du inte vegan, rekommenderar jag att bara gå dit för en fika. Dem har nämligen bara två lunchtallrikar, men det finns mer att välja på när det gäller efterrätter och smoothies.

Rooftop borden var ju populärast så det är väl bäst att gå dit en vardag om man vill sitta där uppe.

Caiscais. Nära Travessa das flores.
Gå från tågstationen, passera Mc Donalds och gå neråt och fråga efter House of wonders, säg att det ligger nära gatan Travessa das flores.

Likes

Comments

Igår besökte jag staden Caiscais, från Lissabon tar det ca 45 minuter med tåg dit.
Alltså jag älskaaaar den staden, stranden, havet, båtar (som på västkusten), fina lägenheter och hus, gamla vackra byggnader och god mat!!

Okej lite mer turister och lite mer av en sommar semesterstad, men jag hoppas ni förstår min kärlek till staden genom bilderna.

Likes

Comments