Allmänt

Godmorgon!


Det är dags att börja tända i pannan då vi går mot kallare tider. Jag längtar verkligen till våren då det kommer hända många saker och det är då jag kan på allvar jobba på att nå till min livsdröm. Att starta en egen gårdsbutik!


Likes

Comments

Allmänt

Det tog mig flera timmar att göra ordning pysselrummet igår men till slut blev jag nöjd.Likes

Comments

Allmänt

Idag är det städning i vårat pysselrum.I veckan ska jag åka till Jula i Skövde och köpa en kokplatta till pysselrummet så att vi kan göra våra egna tvålar och ljus!Likes

Comments

Allmänt

Då jag inte känner mig på topp på grund av en "kvinnlig åkomma" och att det är taskigt väder så kommer jag tillbringa denna lördagen i min sköna säng istället. Jag kommer jobba på hur jag ska lägga upp våran tomt till våren. Likes

Comments

Allmänt

Igår kväll tittade jag på växthus och hittade en som jag kände att den vill jag ha. Problemet hos oss är att det blåser så in i helv"PIP", men problem är till att lösas, eller hur?Likes

Comments

Allmänt

Medans vi väntar på att skoltaxin kommer och ska hämta Simon och köra honom till särskolan så läser vi på om bin. :) Han tycker det är jätte spännande att vi ska skaffa bin nästa år. Jag har också lovat Simon att han också ska få skyddsutrustning och ta hand om bina med mig. Min lilla hjälpreda! :) 

 

 

 

 

Likes

Comments

Allmänt

Jag har en väldigt stor tomt och är man smart så kan man nog nyttja den till fullo som jag tyvärr inte gör idag.

 Tittade nyss på Sara Bäckemo hade skrivit till en och jag tror jag kommer testa den metoden, för jag vill verkligen inte gräva i nästa vår då jag har annat att göra.

 Hennes tips till dem som vill bryta ny mark, och har en yta att jobba med som är verkligt svår, är att täcka ovanifrån. På så sätt förmultnar gräs och ogräs och man behöver inte gräva. Nu är väl inte ytan svår för mig, men den är stor!

 

Det hela är mycket enkelt och går bra att göra även om marken är frusen.
Om man vill ha bäddar i ramar ordnar man bygget först. Därefter täcker man marken med tidningar, kartong eller liknande. Täck ett lite större område än själva ramen så att det inte växer in ogräs i bädden.

Efter detta matar man på med allt möjligt organiskt material man kan komma över. Varva materialet så det blir kompostlikt. Det funkar också fint att till exempel enbart lägga på ett tjockt lager löv eller halm över tidningarna.

Låt sedan täcket ligga kvar under hela vintern. Är man rädd att täcket ska blåsa bort i höst- och vintervindarna kan du lägga över några gamla brädor, kompostgaller, en plåt eller något annat som håller materialet på plats.

 Jag tänkte jag skulle köpa en lövblåsare och testa denna metoden nästa vecka. Måste bara bestämma mig om jag ska göra en ram eller om jag gör det till våren istället.

Likes

Comments

Allmänt

Jag har tänkt i flera år att vi ska skaffa bin och det har inte blivit av. Men nästa år ska det bli av men innan dess så läser jag en hel del om biodling och tittar på youtube-filmer. Jag har också anmält mig till en biodlingkurs för nybörjare hos Falbygdens biodlarförening. Det kommer bli intressant att få träffa andra biodlare.

 

 

 

Likes

Comments

Allmänt
 Välkommen till min blogg!
 
Jag heter Chatarina men kallas för Katta och nu ser jag hur några rynkar på näsan och utbrister; men bloggen heter ju Mollys Gårdsbutik?! Ni har så rätt, bloggen heter det och det kommer handla om Mollys Gårdsbutik.
 
När jag låg i sängen och funderade på namn blev jag överfallen av en familjens Virvelvind som heter Molly och hon är en Welsh Springer Spaniel som fyller 1 år nästa månad. Molly kommer vara med i en stor del när jag går min väg till att starta eget företag. Att starta en gårdsbutik!
 
 
 
Jag har många idéer och det gör mig tyvärr förvirrad. Det är vid många tillfällen i livet som jag har velat starta ett eget företag men det har slutat med att jag får för många idéer och jag vet inte vilken ände jag ska börja med och då rinner allt ur sanden.
 
Men denna gången tänker jag inte ge upp så lätt och jag måste tänka metodiskt och ta ett steg i taget. Planering är A och O.
 
Men lite om mig, jag heter alltså Chatarina men kallas för Katta. Är 41 år gammal.
 
 
 
 
Mamma till 4 barn (Amanda F/D 2004), Madeleine F 2005, Simon F 2007 och David F 2011.
 
 
 
 
Jag är tillsammans med barnens pappa Mikael och vi har varit tillsammans sedan 2002 och under alla dessa år gjorde vi ett uppehåll på 1 år. Mitt livs stora kärlek!
 
 
 
 
Vi bor mitt på landet mellan Tidaholm och Falköping. Jag jobbar natt som undersköterska på ett äldreboende i Tidaholm och Mikael jobbar som drifttekniker på Falköpings Energi.
 
Vi har som sagt Molly och så har vi en Ragdollhona som heter Alice och hennes dotter Nelly som är en korsning mellan ragdoll och skogskatt.
 
 
 
 

Hoppas att ni vill följa mig till på min snåriga resa till Gårdsbutiken! :)

Likes

Comments