Mordet påminner om en viss filmkaraktär 

År 1991 i Chowhilla, Carlifornien, arbetade den 56 åriga William Bill Nelson som pilot när han träffade den vackra 23 åriga modellen Omaima Aree. Omaima hade immigrerat till USA från Egypten 18 år gammal innan hon kom till USA. Hon hade haft en tragisk barndom med år av misshandel och tvingats till att skära om sig. När hon var i tonåren hade hon flera dysfunktionella förhållanden med olika män så när hon träffade Bill i oktober tog det inte lång tid innan de gifte sig, och då bara efter ett par dagars dejtande.

Samma år och dagarna efter thanksgiving helgen den 28 november får polisen ett samtal av en man som misstänker att något hemskt har inträffad och att hans ex flickvän Omaima är inblandad. Polisen åker då till Bill och Omaimas lägenhet där de hittar Omaima ensam och tar med henne till förhör på polisstationen. Polisen pratar även med parets grannar som vittnar att de hade senast sett Omaima och Bill fredagen på thanksgiving. Dock hade en av grannarna hört ett ljud komma från lägenheten under hela den helgen men visste inte riktigt vad det var för något.

På polisstationen berättar Omaima att Bill utsatt henne för tortyr hela deras smekmånad och våldtagit henne vid flera tillfällen. Hon hade fått nog och i självförsvar fått tag i en sax som hon använt och högg Bill flera gånger med den. Av vad fynden i Omaima och Bills lägenhet bevisade så hade hennes självförsvar med saxen inte slutat där. Omaima tog sedan ett strykjärn efter att Bill dött och slog han sönder och samman med det. Sen styckade hon kroppen, avlägsnade händerna och hans huvud och kokat dom.

Varning! Känsliga läsare bör inte läsa vidare

Kommer du ihåg ljudet grannarna hörde den helgen?

Det ljud grannarna hörde den helgen kom från avfallskvarnen. Omaima hade kört ner bitar av Bill där i med försök att bli av med kroppen. Efter ett tag kommer hon på att det tar en väääldigt lång tid så hon bestämmer sig för att ta resterna av thanksgiving maten, blanda i bitar av Bill och åt av det ( "with fava beans and a nice chianti"). Sedan ringde hon sin ex pojkvän och bad han om hjälp att få bort det som fanns kvar av kroppen.

Omaima Aree Nelson lever än idag och är dömd till livstid på 28 år, så det är inte omöjligt att hon kanske släpps men jag tror knappast det. Med tanke på vad hon gjorde så är det en stor risk att hon skulle göra det igen, något som skulle få stora konsekvenser. Jag skulle ha slängt bort nyckeln och låtit henne ruttna i fängelset.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Sluta tänk så mycket så blir det lättare?

Mjo visst, men jag kan inte! Människor i min omgivning fäller ofta  kommentaren, du övertänker eller du verkar vara känslig. Ibland inte i så positiv mening. Vad ska jag göra då? Jag har liksom inget filter som de andra har så jag känner mer och tänker mer. Jag tänker verkligen på allt och förklaringen är att min adhd diagnos ställer till det ibland. Man vill lösa hela världens problem och försöker klura ut alla möjliga problem, som kaffebryggaren t ex. Spelar ingen roll hur jag än gör när jag ska fixa kaffe så är den emot mig. Det är små finesser med inställning om styrka och en massa annat. Det måste varit en sadist som tillverkade den, helt säkert! Skämt åsido.

Men ja, jag tänker på allt. Och alltid sämsta tiden på dygnet också. Som när man ska gå och lägga sig, man kryper ner under täcket, släcker lampan och får till en relativt bekväm sovställning... 2 timmar senare har man typ löst hungersvälten i Afrika, vad man ska äta till middag nästa dag och kommit på vart man förlagt busskortet. Inte lätt ska jag säga.

Näe, om man skulle ta en paus och ta en kopp kaffe kanske...

Likes

Comments

Offren

År 1963 hittades sexårig Berit Glesing våldtagen och mördad i Vitabergsparken, Stockholm. Ett par dagar senare fann man fyraåriga Ann-Kristin Svensson fortfarande vid liv dock med svåra skador i Aspudden, Stockholm. Vilket hon avled av ett par dagar senare. Efter att polisen pratat med vittnen (Ann-Kristins lekkamrater) kunde de få fram ett signalement på gärningsmannen, John Ingvar Lövgren.


Gärningsmannen

Vilket beskrevs som en suput och var känd för att blotta sig för kvinnor. Han föddes år 1930 men bodde på fosterhem från att han var mycket ung då båda föräldrarna gått bort. Han Greps år 1963 dagarna efter morden på de unga flickorna och ligger sammanlagt bakom fyra stycken. John Ingvar Lövgren är en av Sveriges kända seriemördare.

Om jag inte minns helt fel här nu så baserades filmen Mannen på balkongen på den händelsen.

Likes

Comments

Dennis Rader

Föddes år 1945 i Pittsburgh, Kansas. Men flyttade till Wichita tidigt med sin familj och växte upp där med sina tre yngre bröder. Som barn plågade Dennis Rader djur och utvecklade några år senare en fetisch då han stal damunderkläder som han kläde på sig och band sig själv med. Mellan åren 1963 och 1966 studederade Dennis i Kansas och fortsatte sen vidare med att ta värvning i flygvapnet. Där han tjänstgjorde vid U.S. Air Force fram till år 1970. Ett år efter kom han tillbaka till Wichita och gifte sig med sin fru och fick två barn. Dennis Rader deltog även aktivt kyrkan då, Christ Lutheran Church och vart scoutledare.

Bind them, Torture Them, Kill them

År 1974 hade någon lämnat ett brev efter sig i en bok på ett bibliotek. I brevet framkom det att personen begått mord på en familj och beskrivit i detalj hur det hade utförts. Gärningsmannen namngav sig med smeknamnet B.T.K. Vilket stod för att binda, tortera och mörda dom. Dennis Rader mördade 10 personer mellan år 1974 till 1991 och kom att bli en av de mest ökända seriemördare i USA`s historia. 

Nyfiken och vill veta mer?

Självklart ligger jag inne med tips på film/Serie som gjorts om den här mannen. Finns säkert fler än dom jag tipsat om nedan.

1. Son of Terror, film från 2008

2. Mindhunter, en serie från Netflix om BTK och andra seriemördare

Likes

Comments

Seriemördaren som härjade i Alaska

Vid namn Robert Hansen vilket beskrevs i sina tonår som tyst och ensamvarg. Han blev även retad och mobbad för sin akne och att han stammade. Han föddes i Ester Iowa, och var son till Christian och Edna Hansen som var danska immigranter. Efter skolan tjänstgjorde han i armen men hoppade av efter 1 års tid och vidare arbetade han som instruktör på en polishögskola i Pocahontas Iowa. Robert gifte sig år 1960 med sin första fru som samma år tog ut skilsmässa då Robert hade haft problem med lagen. Tre år senare gifte han om sig och skaffade två barn med sin andra fru och flyttade till Anchorage Alaska där han öppnade ett bageri och var mycket omtyckt bland sina grannar.

År 1977 fick Robert problem att hålla sig till rättvisan igen då han fick sitta i fängelse för stöld av en motorsåg. Samma år vart han diagnostiserad med bipolär sjukdom vilket han medicinerades mot. Dock gjordes ingen uppföljning på hans medicin eller problematik med humörsvängningar.

Fängelsestraff: 450 år

År 1984 i februari fick Robert Hansen 450 år då han gjort sig skyldig till bland annat anlagd brand, stöld och försäkringsbedrägeri. Utöver det kidnappning, våldtäkt och mord på uppemot 17 kvinnor men förmodligen är siffran 30 och kvinnornas ålder var allt från 17 till 41 år. Vad Andrea, Lisa och Sherry (för att nämna några) hade fått utstå det sista timmarna i sitt liv hade varit fruktansvärda. Dom plockades upp i hans bil för vad de trodde bara var betalning mot sexuella tjänster för att sedan få skjuts tillbaks till gatan. Men vad offret inte visste var att Robert ville ha så mycket mer än så. 

Han tog henne till hans hem där hon fick utstå tortyr och våldtäkt i timmar. För att sedan tvinga in kvinnan i sitt privata flygplan och flögs vidare till Knik River ute i den öde vildmarken. Där släpptes hon fri och läts springa. Offret måste ha sprungit för sitt liv och hoppats på att hon skulle komma undan det här monstret, men sköts till döds sekunder senare. En kvinna som mirakulöst överlevde och hjälpte polisen att få fast Robert Hansen heter Cindy Paulson.

Om du är intresserad av att se hela historien så ska du se filmen The Frozen Ground.

Likes

Comments

Vad är a-okay?

Ja inte helt lätt måste jag säga. Jag använder mig oftast av bilder som jag tagit själv till min blogg. Men ibland kanske det är svårt och då är det lockande att googla en kanske. Bilden ovanför har jag lånat från en svensk fotograf som heter Jonathan Petersson och sidan heter grizzlybear.se. Bilderna på sidan är licensierade under Creative Commons Zero (0) licens. Vilket betyder att det är helt okej att använda bilderna för privat, kommersiellt bruk eller till en blogg t ex.

En sak som kan hända om du använder en förbjuden bild (även om det inte händer ofta) är att du åker på böter och detta gäller även videoklipp på Youtube. Så ett litet tips på vägen innan du lägger upp bilder eller videoklipp kolla upp vilka regler som gäller. Jag kontaktade Jonathan Petersson så jag inte missat något och gav t o m förslag att jag kunde göra lite reklam för sidan. Då jag tänker så här att, om jag hade delat mitt arbete utan att ta betalt så är ju lite cred inte helt fel. Hans svar var att jag absolut inte behövde det...men han var inte helt ointresserad av det haha. Så ta gärna en titt på sidan.

http://www.grizzlybear.se


Likes

Comments

När man vaknar upp med tråkiga nyheter

Och får höra om skjutningen i Florida. Vad är det för sjuk värld vi lever i egentligen? 19 åriga gärningsmannen hade hotat med att skjuta människor på sociala medier innan det här hände. Det är ju inte första gången något sånt inträffar i USA. Liknande har ju hänt här i Sverige fast då använde sig gärningsmannen av en kniv. Jag tror världen bara blir knäppare och trasigare för varje år som går.

Något positivt

Nu till något positivt och helt annat. Jag har lyckats ta mig tid att boka hårklippning nästa vecka. Ska bli så skönt att få fräscha till sig i vintermörkret. Saknar sommaren verkligen för det är så tröttsamt med denna snö nu. Jag tycker att vi kan ha snö 2 veckor innan jul. Sen kan det hålla på och snöa några dagar efter nyår och sen snabbt hoppa till sommar! På med bikinin bara! Ah härligt. Men så ser ju verkligheten inte ut. Nej man får gå påpälsad ett bra tag till suck. Tack och lov ändå att torsdagen är räddad med nya avsnitt av familjen Wahlgren! Älskar den familjen för de bjuder verkligen på sig själva.

Likes

Comments

Elizabeth Bathory

På 1500-talet levde Elisabeth Bathory som var grevinna på slottet Csejthe. Hon sägs vara den värsta kvinnliga seriemördaren i ungersk och slovakisk historia. Rykten hade gått runt i flera år om bondflickor som hade erbjudits arbete men försvunnit spårlöst. Sanningen kom fram tillslut att flickorna hade blivit utsatta av allvarlig misshandel under lång tid. Elisabeth Bathory hade nämligen bränt och stympat sina offer och bet köttet från ansikten, armar och andra kroppsdelar. När det var dags för rättegång tyckte Grevinnan att med hennes sociala status behövde hon minsann inte infinna sig. Men vart satt i husarrest i ett enda rum ända till sin död.

Mary Ann Cotton

Det var först efter Charles Edward Cottons död man fick upp ögonen på Mary Ann Cotton. Hennes metod var att förgifta sina män, barn, älskare och dennes barn med arsenik, som ger kraftig feber kombinerat med magsmärtor. Och var lättillgängligt under 1800-talets England. Det tog 20 år för polisen att fatta misstankar om Mary Ann. 21 mord var hon ansvarig för under sin livstid och blev straffad med hängning år 1873.


Trevliga kvinnor det där och jag vet inte riktigt vem som är värst? De är som pest eller kolera.Likes

Comments

Pedro Alonso Lopez

När en flod översvämmades år 1979 och spolade upp fyra lik på land i Ecuador. Tre dagar senare greps Pedro Alonso då han blev påkommen med att förfölja en kvinna. Under förhör erkände Pedro Alonso att han begått flera mord efter att han våldtagit och strypt sina offer. Vidare i utredningen visade han platsen där en massgrav med kvarlevor fanns. Polisen hittade 59 döda offer och han dömdes senare till 110 mord. Han har erkänt 240 men är misstänkt för ännu fler. Pedro Alonso Lopez är idag en fri man.

Mm känns ju lite konstigt att han fick gå fri efter allt han gjort. Helt galet.


Likes

Comments

Så kanske du inte vet att filmen är inspirerad av en man vid namn Ed Gein

Han föddes i Wisconsin år 1906 den 26 augusti och hade en tuff uppväxt. Hans far var alkoholist och misshandlade både Ed, hans bror och mor som var djupt religiös. Modern Augusta uppfostrade sönerna att sex var en synd och att de skulle vara försiktiga när de beblandade sig med människor. Efter att hans far gått bort och Eds bror Henry dog under mystiska omständigheter. Var det bara Ed och hans mor kvar. Augusta var inte bara Ed Geins mor utan hans bästa vän också, och när hon dog blev Ed ensam kvar. Kort där efter försvann kvinnor i området och polisen påbörjade en utredning som sen skulle visa sig vara en mardröm. Det kom fram till att Ed Gein låg bakom försvinnanden av kvinnorna i staden och att han även grävt upp lik på kyrkogården. Vilket han hade flått och klätt på sig likens hud.

Fy och usch vilken människa säger jag bara! Riktigt nasty.


Likes

Comments