Inredning

Snart har jag ett helt färdigt golv!! Wihooo!

Jag målar halva golvet åt gången för att kunna sova i rummet samtidigt så nu har jag gjort klart ungefär 3/4 av vad som ska göras. Efter slipning av golvet målas varje sida i fem lager. Vit grundfärg, vit blankare färg, skissa upp rutor och måla dom svarta, ett lager till med svart och avslutas med mattlack ovanpå allt för att skydda. Hela denna processen tar ett tag men nu börjar det äntligen likna något. Är så nöjd och tror det kommer bli ännu bättre när man ser hela resultatet framför sig.

Fick hjälp med målningen av en liten håriga fyrabent, tyvärr va inte den hjälpen så uppskattad!

Likes

Comments

Everyday stuff

Så otroligt trött på tjocka vinterjackor och mörka dagar. Sol, värme och svensk sommar for the win. Som jag längtar efter ljusare dagar.

Några underbara sommarbilder från 2016.

Likes

Comments

Tankar

Kan man svara allt? Nej men jag tror att det jag blir allra mest inspirerad av är foton. Jag har en hårddisk med över 30 000 bilder och min dator är lika full den med. Jag sitter dag ut och dag in och sparar ner olika bilder med inspiration från Pinterest, Instagram och Facebook. Det kan vara precis vad som helst, snygga outfits, recept, inredning, tatueringar, färger eller tavlor, ja you name it. Sorterar sedan allt i mappar och delar av det skriver jag ut och klistrar in i skrivböcker eller sorterar in i pärmar. Sparar ständigt material som jag kan tänkas ha användning utav i framtiden.

Fina bilder ger verkligen inspiration. Folk som är duktiga fotografer skapar en känsla kring sina bilder och jag tror egentligen det är den känslan som skapar inspirationen. Ljuset är det som är allra viktigast i en bild påstår de flesta fotografer och jag håller helt med. Ute på ön där jag har min sommarstuga så är det ett väldigt speciellt ljus. Gudomliga solupp- och nedgångar, moln som skapar häftiga former på grund av havet och vinden och detta gör att bilderna tagna där ute skapar en magisk känsla.
Dendär känslan går inte att få till i ett mulet Borås, ljuset skapar känslan.

Sen får jag även inspiration av bra filmer, böcker, andra bloggare, god mat och vackra platser. Det finns många källor till inspiration, man måste bara öppna ögonen och vara villig att se dom.

Likes

Comments

Everyday stuff

Kallt, rått och mörkt, det beskriver denna måndagsmorgonen. Nu är det slut på julledighet och trettondagar, fulla jobbveckor framåt är det som gäller nu så det behövs laddas om med ny energi och det får man inte direkt genom att titta ut igenom fönstret idag. Får försöka hitta energi på andra sätt, typ som genom denna drömmiga frukosten här nedan. Veckan bjuder på fullt schema. Jag ska följa med Cajsa på en lägenhetsvisning vilket ska bli väldigt spännande, sedan ska vi starta upp cheerleadingen för säsongen igen och detta ser jag väldigt mycket fram emot och sist men inte minst ska jag spendera hela helgen på utbildning i Köping. Så som ni förstår så behövs det energi.

Ny vecka, nya utmaningar. Nu kör vi!

Likes

Comments

Tankar

Detta kan ju vara den svåraste frågan någonsin. Jag minns att när man fick denna frågan i skolan så svarade alltid alla att deras förebild var antingen deras mamma eller pappa eller någon annan släkting, men jag har aldrig riktigt känt att det stämmer. Missförstå mig inte här, jag ser upp otroligt mycket till mina föräldrar och önskar verkligen att jag blir som dom, men inte på alla plan. Jag är väldigt olik från mina föräldrar och enligt mig är definitionen av en förebild någon som man verkligen vill vara som. Jag önskar att jag får min mammas förmåga att vara säker på sin sak och att vara modig, medan jag hoppas att jag får samma passion för saker jag älskar som min pappa har. Samtidigt finns det saker som jag önskar att jag kommer se på ett annat sätt än mina föräldrar, morföräldrar och andra släktingar gör.

Jag skulle nog svara att jag inte har någon riktig förebild. Jag ser upp till olika människor för olika saker. Skulle jag svara på denna frågan skulle deg sluta med att jag anser 30 olika personer att vara min förebild för helt olika saker.

Likes

Comments

Moodboard

Anything is possible with a little lipstick and champagne.

Always keep a bottle of champagne in the fridge for special occasions. Sometimes the special occasion is that you've got a bottle of champagne in the fridge.
- Hester Brown

"Come quickly, I am tasting the stars!"
- Dom Perignon, at the moment he dicovered champagne.

Likes

Comments

Tankar

Jag vet inte hur ni var när ni var yngre, men jag var väldigt drömmande. Jag visste att jag skulle bli rik, flytta till New York och jobba hela dagarna med att planera andras bröllop. Tänk vad underbart va? Att bara få spendera dagarna med att leta upp vackra blomsterarrangemang, prova tårtor och planera bröllop med anställda på The Plaza. Drömmande var ordet ja.

Med åren växte jag några centimeter och insåg att det troligtvis inte skulle bli något New York utan jag satte istället segel mot att jobba på en restaurang som kock. Spenderade hela åttonde klass åt att tjata på min studievägledare och försöka få henne att för tionde gången förklara för tröga 14-åriga jag hur man bär sig åt för att läsa extra kurser och få högskolekompetens från en yrkesförberedande linje.

Insåg under mitt sista högstadieår att nja, matlagning kanske inte var det jag skulle ägna hela mitt liv åt... Gick tre år på entreprenörsprogrammet och idag vet jag faktiskt inte riktigt vad jag vill syssla med. Det enda jag vet i dagsläget (vilket betyder att det definitivt kan komma att ändras) är att jag vill jobba med kläder. Hur, var och när har jag ingen aning om, det tar jag som det kommer!

Har inte kunnat dra mycket slutsatser som tagit mig någon vart baserat på hur jag tänkte som barn, men en sak vet jag efter mina drömyrken, något som de alla har gemensamt, de är skapande och kreativa. Jag har alldeles för mycket idéer för att inte få utlopp för dom i mitt yrke, så jag behöver jobba med något där jag får skapa på något sätt.

Likes

Comments

Instagram@mollyadam